- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Κατεβαίνει» χωρίς να το καταλαβαίνεις, το φως διαθλάται μέσα στο γυαλί και το κάνει να λαμπιρίζει, νοιώθεις να δροσίζει ευχάριστα τα χείλια σου. Ας μην πάμε και σήμερα για φαγητό, ας βγούμε για ένα ποτάκι μόνο. Τι ψυχή έχει ένα ποτάκι. Έχει! Την ίδια ψυχή που μπορεί να έχει ένα διπλό χάμπουργκερ ή ένα γενναίο κομμάτι κέικ σοκολάτα:
Κρασί
Με ένα μεγάλο ποτήρι κρασί θα πάρεις 320 θερμίδες, όσες σου δίνουν τέσσερις ψαροκροκέτες.
Κόκκινο κρασί
Σε κάτι λιγότερο αντιστοιχεί ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, που θα σου δώσει 200 θερμίδες. Αυτό ή ένα παγωτό χωνάκι βανίλια- σοκολάτα;
Τζιν &τόνικ
Έχει «μόλις» 175 θερμίδες, και διπλό μάλιστα. Θα πιεις μόνο ένα; Αν πιεις τέσσερα; Κάνε τον πολλαπλασιασμό. Μήπως να βγεις για φαγητό καλύτερα;
Βότκα
Κρυστάλλινα διάφανη και παγωμένη. Μια διπλή βότκα όμως έχει τουλάχιστον 165 θερμίδες, όσο δηλαδή ένα ντόνατ.
Μπίρα
Θα φας μερικά μπισκότα σοκολάτας ή θα πιεις μια μπίρα. Ένα ποτήρι αντιστοιχεί σε 160 θερμίδες. Τα μπισκότα θα σε «κρατήσουν» κιόλας, χωρίς να σε φουσκώσουν...
Σαμπάνια
Δυο με τρία ποτήρια σαμπάνιας αντιστοιχούν σε 380 θερμίδες. Τόσες περίπου έχει και ένα κομμάτι κέικ σοκολάτα.
Μαρτίνι
Ίσως το πιο «αθώο». Ένα ποτήρι θα σου δώσει 124 θερμίδες, όσο και μια φέτα ψωμί.
Pina Colada
Είναι συνώνυμο με τις ανάλαφρες καλοκαιρινές βραδιές. Δεν έχει όμως τίποτα το ανάλαφρο. Το δημοφιλές κοκτέιλ με βάση το ρούμι, το χυμό ανανά και την κρέμα ή το γάλα καρύδας αντιστοιχεί σε 644 θερμίδες. Τόσες όσες ένα διπλό μπέργκερ.
Έτοιμα κοκτέιλ σε μπουκάλι
Είναι ευχάριστα γλυκά στη γεύση και ευκολόπιοτα. Έχουν όμως 175 θερμίδες, όσες θα πάρεις και από ένα κομμάτι πίτσα.
Μαργαρίτα
Είτε βγεις για μεξικάνικο, είτε για μαργαρίτες τις ίδιες θερμίδες θα πάρεις. Το διαχρονικό κοκτέιλ Μαργαρίτα, με την τεκίλα του, το κουαντρό του, το λάιμ, το αλάτι (!) θα σε επιβαρύνουν με 175 θερμίδες, όσο δηλαδή κι ένα μεξικάνικο τάκος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.