- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Οι διακοπές συνεχίζονται σε αυτή την αθηναϊκή στοά
Το Noel μεταμορφώθηκε στον ιδανικό κήπο για καλοκαιρινά cocktails
Γύρισες και σου λείπουν οι βόλτες στα πλακόστρωτα, τα μελτέμια και τα μπαράκια με θέα το Αιγαίο. Υπάρχει όμως μόνο ένα φάρμακο στη νοσταλγία των διακοπών: η συνειδητοποίηση ότι το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Βγες έξω, περπάτησε την πόλη σου, πιες δροσερά cocktails κάτω από τον αττικό ουρανό, βρες και πάλι καταφύγιο στις αγαπημένες σου γωνιές.
Το Noel είναι πάντα μια καλή κρυψώνα από την πραγματικότητα, αλλά ειδικά αυτό τον Αύγουστο ξεπέρασε τον εαυτό του. Η συνιδιοκτήτριά του, Φανή Σπυριδάκη, για μια ακόμη φορά έβαλε τα δυνατά της και μεταμόρφωσε το bar της οδού Κολοκοτρώνη σε μια μικρογραφία βοτανικού κήπου. Πιο δροσερές από ποτέ οι πράσινες γωνιές της στοάς σε καλούν να συνεχίσεις κοντά τους το παραμύθι του καλοκαιριού. Και υπάρχουν πολλά παραμύθια να διαλέξεις…
Η δημιουργική ομάδα των bartenders πήρε έμπνευση από ιστορικούς πίνακες (αντίγραφα πολλών από τους οποίους θα χαζέψεις και στους τοίχους του Noel) και έφτιαξε εντυπωσιακά, ολόδροσα cocktails. Αν αγαπάς την τεκίλα, δοκίμασε το καπνιστό και πικάντικο Lord of Lombardy ή τον αρωματικό (όσο και μυστηριώδη) Δόγη της Βενετίας. Αν αναζητάς την περιπέτεια, ταξίδεψε στο Περού με το Highway to Andes και δοκίμασε την τύχη σου στο Guillotine Bliss, το αλκοολούχο milkshake με παγωτό φιστίκι, ρούμι, μπανάνα και καφέ.
Το εξωτικό La Meduse ποτέ δεν θα μπορούσε να είναι λάθος επιλογή, το Ivory Iace θα σε κάνει να αναφωνήσεις από έκπληξη με τον πρωτότυπο συνδυασμό από ρούμι, γιασεμί και wasabi ενώ το γλυκό Cherry blossom θα σου αφήσει μια ευχάριστη αίσθηση στα χείλη. Αν θες όμως να γευτείς τα αρώματα των ελληνικών νησιών, προτίμησε το Floral syndrome με κίτρο Νάξου, βερμούτ και σόδα με περγαμόντο και μανταρίνι ή το ελαφρύ και γευστικό Chromophilia που τόσο ταιριάζει με τα απογεύματα της Αθήνας. Αυτά (και οι μουσικές του Noel που πάντα διώχνουν τις μελαγχολίες) είναι αρκετά για να θυμηθείς ότι τα καλύτερα σε περιμένουν κάπου εδώ κοντά, στον καιρό που έρχεται και στο καλοκαίρι που δεν τέλειωσε ακόμη.
Κολοκοτρώνη 59Β, 211 2159534, Fb: Noel
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.