Θεματα

Οι διακοπές συνεχίζονται σε αυτή την αθηναϊκή στοά

Το Noel μεταμορφώθηκε στον ιδανικό κήπο για καλοκαιρινά cocktails

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368953-762552.jpg

Γύρισες και σου λείπουν οι βόλτες στα πλακόστρωτα, τα μελτέμια και τα μπαράκια με θέα το Αιγαίο. Υπάρχει όμως μόνο ένα φάρμακο στη νοσταλγία των διακοπών: η συνειδητοποίηση ότι το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Βγες έξω, περπάτησε την πόλη σου, πιες δροσερά cocktails κάτω από τον αττικό ουρανό, βρες και πάλι καταφύγιο στις αγαπημένες σου γωνιές.

Το Noel είναι πάντα μια καλή κρυψώνα από την πραγματικότητα, αλλά ειδικά αυτό τον Αύγουστο ξεπέρασε τον εαυτό του. Η συνιδιοκτήτριά του, Φανή Σπυριδάκη, για μια ακόμη φορά έβαλε τα δυνατά της και μεταμόρφωσε το bar της οδού Κολοκοτρώνη σε μια μικρογραφία βοτανικού κήπου. Πιο δροσερές από ποτέ οι πράσινες γωνιές της στοάς σε καλούν να συνεχίσεις κοντά τους το παραμύθι του καλοκαιριού. Και υπάρχουν πολλά παραμύθια να διαλέξεις…

Lord of LombardyGuillotine Bliss

Η δημιουργική ομάδα των bartenders πήρε έμπνευση από ιστορικούς πίνακες (αντίγραφα πολλών από τους οποίους θα χαζέψεις και στους τοίχους του Noel) και έφτιαξε εντυπωσιακά, ολόδροσα cocktails. Αν αγαπάς την τεκίλα, δοκίμασε το καπνιστό και πικάντικο Lord of Lombardy ή τον αρωματικό (όσο και μυστηριώδη) Δόγη της Βενετίας. Αν αναζητάς την περιπέτεια, ταξίδεψε στο Περού με το Highway to Andes και δοκίμασε την τύχη σου στο Guillotine Bliss, το αλκοολούχο milkshake με παγωτό φιστίκι, ρούμι, μπανάνα και καφέ.

Velvet QueenLa Meduse

Το εξωτικό La Meduse ποτέ δεν θα μπορούσε να είναι λάθος επιλογή, το Ivory Iace θα σε κάνει να αναφωνήσεις από έκπληξη με τον πρωτότυπο συνδυασμό από ρούμι, γιασεμί και wasabi ενώ το γλυκό Cherry blossom θα σου αφήσει μια ευχάριστη αίσθηση στα χείλη. Αν θες όμως να γευτείς τα αρώματα των ελληνικών νησιών, προτίμησε το Floral syndrome με κίτρο Νάξου, βερμούτ και σόδα με περγαμόντο και μανταρίνι ή το ελαφρύ και γευστικό Chromophilia που τόσο ταιριάζει με τα απογεύματα της Αθήνας. Αυτά (και οι μουσικές του Noel που πάντα διώχνουν τις μελαγχολίες) είναι αρκετά για να θυμηθείς ότι τα καλύτερα σε περιμένουν κάπου εδώ κοντά, στον καιρό που έρχεται και στο καλοκαίρι που δεν τέλειωσε ακόμη.

Κολοκοτρώνη 59Β, 211 2159534, Fb: Noel

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ