- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Κυριακάτικο της Τήνου είναι σαν γιορτή
Ένα καφενείο που είναι περισσότερο σημείο συνάντησης και αναφοράς
Το αγαπημένο παραδοσιακό καφενείο της Τήνου είναι μια ταξιδιωτική εμπειρία από μόνο του. Στα απολαυστικά κλασικά ξύλινα τραπεζάκια του με το μάρμαρο επάνω θα μάθετε ιστορίες πολλές από το νησί και θα δοκιμάσετε αξέχαστο καφέ στη χόβολη. Θα πάρετε τις ανάσες σας πριν ή μετά το μπάνιο ή τα ψώνια στην πόλη με δροσερούς φρέσκους χυμούς, θα καταρτίσετε το πρόγραμμα της ημέρας, θα μαγευτείτε από τους λουκουμάδες με ή χωρίς παγωτό και τα γλυκά του κουταλιού που φτιάχνει με τα χέρια του ο Κυριάκος.
Ο Κυριάκος λοιπόν, άνθρωπος με πολύ μεράκι, τα έχει όλα στην εντέλεια. Από το χειμώνα ετοιμάζει τη λακέρδα που θα συνοδεύσει τη ρακή ή το ουζάκι σας, με μαεστρία θα σας ετοιμάσει γαύρο μαρινάτο, θα σας προτείνει κι άλλα πεντανόστιμα μεζεδάκια και ποικιλίες, με όλα τα υλικά να είναι φρέσκα και ντόπια, του νησιού.
Κι αν πάλι θέλετε λιγάκι πιο ρομαντικές στιγμές, η μικρή του αυλή, με το υπέροχο φως να φτάνει σε εσάς περνώντας από την κληματαριά, είναι αυτό ακριβώς που φανταστήκατε. Και ένα μικρό μυστικό: Το Κουτούκι της Ελένης, δύο σκαλιά επάνω, είναι «αδερφάκι» του. Αν σας πιάσει η ραστώνη, που λένε, πεινάσετε και δε θέλετε να αλλάξετε τραπεζάκι, θα απολαύσετε μαγειρευτά που θα σας μείνουν αξέχαστα.
Πόμερ & Γόφου, Τήνος, 2283022606
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.