- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πεινασμένος εργαζόμενος, ανέμελος shop-ίστας, φοιτητής, εργένης και όχι μόνο, αναζητά μεσημεριάτικα τη μαμά του για να καλμάρει την πείνα του. Απευθύνεται στα...
Vagelitsa’s
Σπιτικό μαμαδίστικο φαγητό, λαχανοντολμάδες, γίγαντες, σπανακόρυζο, παστίτσιο, λαδερά, κάθε μέρα και άλλα πιάτα. Υπάρχουν και τα μαγικά Salad Jars, δηλαδή βαζάκια με σαλάτες για αυτούς που αγαπούν τα υγιεινά γεύματα ή θέλουν να μείνει κάτι ελαφρύ στο ψυγείο για το βράδυ – αναποδογυρίζεις βαζάκι, έχεις φαγάκι. Υπάρχει και η κρεμούλα σοκολάτας ή βανίλιας για επιδόρπιο. Πινδάρου 15, 2103647647
Μελικρήνη
Οι vegetarian και veganistas της περιοχής βρήκαν επιτέλους το στέκι τους! Από τις 8 το πρωί με εξαιρετικούς χυμούς, πάστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα, τρουφάκια με ινδική καρύδα και μπράντι, και από «πιο φαΐ» ωραίες σούπες, μπρουσκετάκια με ψωμί από φύτρο σιταριού, χαρίσα και vegan καπνιστό τυρί, φακοσαλάτα με super foods, σαλάτα μαυρομάτικα με πιπερίτσες και κρεμμυδάκι, vegan χορτόπιτα και για γλυκό raw σοκολατίνα. Και κρασάκι βιολογικό. Τραπεζάκια μέσα αλλά και έξω και take away. Ασκληπιού 14, 2155458787
Cuisine la Cigale
Εξελιγμένο παραδοσιακό φαγητό ή πώς «πειράζει» στο πιο υγιεινό η μαμά τις συνταγές της αστής γιαγιάς. Κάθε μέρα 4 διαφορετικά πιάτα με εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα υλικά. Για όσους προσέχουν, αναφορά θερμίδων και λιπαρών στα περισσότερα πιάτα. Κοτόπιτα, κρέπες, γλώσσα στον ατμό, χοιρινά εσκαλόπ, γιουβέτσι και καλαμαράκια τηγανητά με πατατοσαλάτα είναι μερικές επιλογές. Σάβ.-Κυρ. κλειστά, απλώς μελετήστε το μενού της ερχόμενης εβδομάδας. Π. Ιωακείμ 48-50, 21072 36 613
Το Όμορφο
Στο τέρμα της Ξενοκράτους (Νο 50), από το 1983 με τα άπαντα της ελληνικής κουζίνας – γαύρος φούρνου, αχτύπητος μουσακάς, κοτοπουλο γιουβέτσι. Ωραία και πάντα «ανοιξιάτικη» η βεράντα που βγάζει τραπεζάκια έξω. Στα φέρνει και σπίτι. Από νωρίς το μεσημέρι. 2107226830
Μπουκιά και συχώριο
Η μαμά σου δεν είναι, αλλά είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης που, μεταξύ μας, ίσως τα φτιάχνει καλύτερα! Το αγαπάμε για το παστίτσιο XL (€7) και τις πατάτες-λουκουμά (€4), για τη μεγάλη ποικιλία μαγειρευτών, για το κάθε μέρα και κάποιο ψαρικό, για τα φρέσκα του υλικά για την κοινωνική του συνείδηση (δίνουν καθημερινά τις μερίδες που περίσσεψαν σε ευπαθείς ομάδες). Κάθε μέρα εκτός Κυριακής delivery και λίγα τραπεζάκια έξω. 12.00-18.00, Σέκερη 5, 2103626262
Φιλίππου
Από το 1923 έχει θρέψει γενιές και γενιές με τα άπαντα της ελληνικής κουζίνας – χόρτα, γιουβαρλάκια, χοιρινό λεμονάτο, γίγαντες, το γλυκό κεραστό. Σφαγή τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού για ένα τραπεζάκι στην πλαϊνή βεράντα με τις πολλές δροσιές. Αλλά και delivery καθημερινά εκτός Κυριακής. Ξενοκράτους 19, 2107216369
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.