- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Reunion μετά θάνατον. Τι συμβαίνει σε ένα δείπνο μυστηρίου;
Η Α.V. βρέθηκε σε μια παράξενη παράσταση στο El Convento Del Arte και μεταδίδει
Εκ πρώτης όψεως μοιάζουν όλα φυσιολογικά. Εσύ και η παρέα σου για φαγητό σε ένα αγαπημένο εστιατόριο. Είναι Κυριακή βράδυ στο El Convento Del Arte. Αυτό όμως δεν είναι ένα συνηθισμένο δείπνο. Ανάμεσά σας βρίσκεται ένας δολοφόνος και εσύ το ξέρεις.
Με αβέβαια βήματα προχωράμε προς την είσοδο. Μπαίνουμε στην ατμοσφαιρική αίθουσα και σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο. Τεράστιοι πολυέλαιοι κρέμονται από το μαύρο ταβάνι, οι βελούδινοι κόκκινοι καναπέδες περιμετρικά της αίθουσας παραπέμπουν σε καθίσματα θεάτρου, η κάβα πίσω από το μπαρ είναι τόσο εντυπωσιακά μεγάλη που τη χαζεύεις για μερικά λεπτά.
Τα τραπέζια έχουν γεμίσει. Άλλοι πίνουν ήδη το ποτό τους, άλλοι συζητάνε χαμηλόφωνα. Όλοι ρίχνουν κλεφτές ματιές στο βάθος, εκεί που υπάρχει μια καρέκλα και ένα τραπέζι, λουσμένα στο φως ενός προβολέα. Ξαφνικά ακούγεται μια φωνή: «Κυρίες και κύριοι σας καλωσορίζουμε στο Reunion της τάξης του ’87. Παρακαλώ απενεργοποιήστε τα κινητά σας».
Η ομάδα του «Βρες τον δολοφόνο» οργάνωσε το πρώτο dinner theater πριν από τρία χρόνια. Πέντε «δείπνα μυστηρίου» και 8000 θεατές μετά, το έκτο κατά σειρά μυστήριο αναζητά τη λύση του. Το «Reunion μετά θάνατον» είναι η συνάντηση πέντε παλιών συμμαθητών, τριάντα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους. Την τελευταία φορά που βρέθηκαν όλοι μαζί όμως, διαπράχθηκε ένας φόνος. Ύποπτοι είναι και οι πέντε πρωταγωνιστές. Ποιος θα αναλάβει να βρει τον δολοφόνο; Μα εσύ και η παρέα σου!
Τι ακριβώς συμβαίνει σε ένα θεατρικό δείπνο μυστηρίου;
Κάθεσαι αναπαυτικά στο τραπέζι σου. Απολαμβάνεις το φαγητό σου. Μιλάς με τους φίλους σου. Όμως σε λίγο τα φώτα σβήνουν και στη σκηνή, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά σου, ανεβαίνουν οι ηθοποιοί. Εσύ και οι φίλοι σου γίνεστε τελικά θεατές μιας δολοφονίας, για την οποία όλοι είναι εξίσου ύποπτοι. Στη συνέχεια τα φώτα ανάβουν και έρχεται η ώρα της…ανάκρισης. Όλοι οι ηθοποιοί, ένας-ένας με τη σειρά θα βρεθούν στο τραπέζι σου. Θα σου δείξουν στοιχεία που αποδεικνύουν (ή και όχι) την αθωότητά τους και θα απαντήσουν σε ό,τι τους ρωτήσεις. Δεν είναι εύκολο. Είναι επαγγελματίες ηθοποιοί κάτι που σημαίνει ότι αυτοσχεδιάζουν παίζοντας τον ρόλο τους. Και το κάνουν πολύ καλά. Εσύ παρόλα αυτά αφού συλλέξεις όλα τα στοιχεία και πάρεις τις απαντήσεις σου, θα πρέπει να αποκαλύψεις το όνομα του δολοφόνου.
Οι επαγγελματίες ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν παίζοντας τον ρόλο τους. Και το κάνουν πολύ καλά./ Φωτογραφία: Γιάννης Πρίφτης
«Το μυστήριο είναι κάτι που όλοι το έχουμε μέσα μας», λέει η Φιλιώ Λαζανά που βρίσκεται πίσω από την οργάνωση της θεατρικής παραγωγής. «Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν αρκείται στη μισή πληροφορία, πάντα θα ψάξει να βρει την άλλη μισή. Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να δεχόμαστε τα πληροφοριακά κενά». Τελικά το κοινό βρίσκει τον δολοφόνο; «Το ποσοστό επιτυχίας είναι γύρω στο 30%. Δεν είναι εύκολο, αλλά συνήθως η λύση βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου. Πρέπει να εκμεταλλευτείς την παρατηρητικότητά σου, γιατί οι ηθοποιοί μπορεί να σου δώσουν στοιχεία ακόμα και με μια κίνηση ή ένα βλέμμα τους».
Η στιγμή της ανάκρισης/ Φωτογραφία: Γιάννης Πρίφτης
Όσο οι ηθοποιοί ανακρίνονται, εγώ ανακρίνω το μενού. Στην τιμή του εισιτηρίου (€26), περιλαμβάνεται και ένα μενού τριών πιάτων, από τον εξαιρετικό σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, που επιμελείται και το μενού του εστιατορίου. Ανάμεικτη σαλάτα με φρέσκια και λιαστή ντομάτα, καρότο, καρύδια, ραπανάκι, παρμεζάνα και βινεγκρέτ βαλσάμικου, κριθαρότο με χοιρινό μπούτι, μαυροδάφνη, πολύχρωμες πιπεριές, ντομάτα, αρωματικά και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και brownies με σιρόπι σοκολάτας είναι όλα όσα θα απολαύσεις κι εσύ τη βραδιά που θα αποφασίσεις να γίνεις ο αστυνόμος Μπέκας. Αν θες, μπορείς να εμπλουτίσεις το γεύμα σου με κάποια ορεκτικά από τον κατάλογο (η μυκονιάτικη τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο, μάραθο και σουσάμι και τα μανιτάρια του δάσους σοτέ με αλμυρή πραλίνα φουντουκιού, κρέμα μανιταριών και κροκετάκια παρμεζάνας είναι «δυνατές» επιλογές) ή να αντικαταστήσεις το κυρίως (κριθαρότο) με φιλέτο σολομού και χειμωνιάτικα λαχανικά γλασέ σε σάλτσα αυγολέμονου (με επιπλέον χρέωση €9) ή με την ταλιάτα με λάδι τρούφας, ρόκα, παρμεζάνα και ψητά λαχανικά (με επιπλέον χρέωση €11). Μπορείς επίσης να αγοράσεις το εισιτήριο των €16 και να πιεις κρασί, μπίρα ή αναψυκτικό, χωρίς να δειπνήσεις.
Εσύ μπορείς να βρεις τον δολοφόνο;/ Φωτογραφία: Γιάννης Πρίφτης
Πίσω στην ατμοσφαιρική σάλα, οι ετυμηγορίες έχουν ήδη βγει. Οι ηθοποιοί τις διαβάζουν φωναχτά, τις σχολιάζουν και όλη η αίθουσα λύνεται στα γέλια. Αφού ανακοινωθούν όλες οι λύσεις των θεατών, οι ηθοποιοί ανεβαίνουν για μια ακόμη φορά στη σκηνή, αναπαριστώντας τη στιγμή του φόνου. Μπορεί να μην βρήκα τον δολοφόνο, αλλά γέλασα τόσο πολύ που παραλίγο να πέσω από την καρέκλα μου. Χειροκρότημα.
INFO
Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 21.00
Έκτακτες Παραστάσεις: Παρασκευή, 9 – 16- 23 Δεκεμβρίου στις 21.30
Διάρκεια: 2 ώρες
Χώρος: El Convento Del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο (πλησίον Μετρό Μεταξουργείο).
Είσοδος: €16 με κρασί/μπίρα ή αναψυκτικό, €26 με δείπνο.
Κρατήσεις: 6943 770690 ή info@vrestondolofono.gr
Ταυτότητα Παράστασης
Κείμενο: Γιάννης Σαρακατσάνης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης – Θανάσης Ζερίτης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Παραγωγή: Βρες τον Δολοφόνο
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. Για προπώληση εισιτηρίων πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.