- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Oh My Greek Week: Η ελληνική γαστρονομία ταξιδεύει στη Μελβούρνη
Συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα της αθηναϊκής σκηνής
Διάσημος σεφ, ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων με γεύση κατά βάση ελληνική, συγγραφέας βιβλίων, TV περσόνα, ο Τζορτζ Καλομπάρης είναι ένα από τα πιο αγαπητά και αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην Αυστραλία (δείτε την συνέντευξη που έδωσε στην A.V. εδώ). Ο Τζορτζ, που ταξιδεύει κάθε χρόνο την Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη ανακαλύπτοντας τα καλύτερα, όχι μόνο σερβίρει ελληνική γεύση στα περισσότερα από τα εστιατόριά του αλλά έχει σαν στόχο την διάδοση και την προώθησή της στα πέρατα του κόσμου! Φέτος, από 21-26 Νοεμβρίου διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το OMG Week κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνουν πολλά workshops, γευσιγνωσίες, pop up restaurants, διαγωνισμοί, θα παρουσιαστούν παλιά αλλά και καινούργια προϊόντα, θα μαγειρευτούν πιάτα που αποκαλύπτουν το παραδοσιακό αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής γαστρονομίας.
Μαζί του, σ’ αυτό το μεγάλο φεστιβάλ, που να σημειωθεί πως είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής –του Τζορτζ– πρωτοβουλίας θα είναι και οι καλύτεροι εγχώριοι Έλληνες σεφ. Ο Στέλιος Παρλιάρος, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ο Γκίκας Ξενάκης, ο Γιάννης Μπαξεβάνης (ο οποίος μάλιστα πυρετωδώς ετοιμάζει ελληνικό εστιατόριο στην Καμπέρα), οι Funky Gourmet, ο Χρόνης Δαμαλάς, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, η Μαρία Λόη με δικό της ελληνικό εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, ο Χρήστος Χουσέας από το 42 Bar, οι Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπακούλης από το The Clumsies, το αθηναϊκό μπαρ που πρόσφατα κατέκτησε μια θέση (9η) στα 50 καλύτερα του κόσμου. Όλοι τους ταξιδεύουν με κοινό σκοπό να διαδώσουν την ελληνική γεύση και να ανοίξουν τον δρόμο στα ελληνικά προϊόντα σε μια μεγάλη αγορά όπως είναι αυτή της Αυστραλίας. Καλή τους επιτυχία!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.