Το καλοκαίρι η Αθήνα το αγαπάει πολύ. Το πρωί πιάνει αγκαλιά τα ερ-κοντίσιον, από το μεσημεράκι όμως και μετά ψάχνει τις δροσιές, στρώνει τραπέζια κάτω από δέντρα, κάθεται σε μπάρες, αλλάζει διάθεση και το γλεντάει. Κήποι υπάρχουν πολλοί μέσα στην πόλη, ας δούμε δύο πανέμορφους καινούργιους κι έναν παλιό κι αγαπημένο.
● Το Ζάχαρη κι Αλάτι ήταν για χρόνια δημοφιλές νεανικό στέκι στα Εξάρχεια. Εδώ και λίγο καιρό μετακόμισε στο καινούργιο του και πολύ αναβαθμισμένο πόστο, σ’ ένα παλιό αρχοντικό στο Κολωνάκι. Το υπέροχο αρχοντικό ανακαινίστηκε, λουστραρίστηκε, αξιοποίησε και την ωραία αυλή του την οποία περιποιήθηκε με πρασινάδες και πολύχρωμα λουλουδικά, ενώ την εξόπλισε και με κομψά τραπέζια και καρέκλες. Είναι όμορφα και πολύ δροσερά να κάθεσαι (ανοίγει κάθε μέρα από το μεσημέρι), με φόντο τις μπουκαμβίλιες, τα γεράνια και τα γιασεμιά και να δοκιμάζεις πιάτα σύγχρονης ελληνικής μεσογειακής κουζίνας από τον σεφ Αντώνη Γιαννακάρη (χταπόδι με ταμπουλέ, κροκέτες αυγοτάραχου, καλαμάρι ψητό με κρέμα μετσοβόνε, ριζότα, steaks κ.ά.), τα οποία μάλιστα συνοδεύεις με κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα σε ε-ξαι-ρε-τι-κά καλές τιμές. Στα συν το ευγενέστατο service, τα ωραία κοκτέιλ, οι jazz oldies, fado, rock και romantic μουσικές, η flirty ατμόσφαιρα. Αναπήρων Πολέμου 22 & Δεινικράτους, Κολωνάκια, 2103801253
● Το Shy Horse ξεκίνησε ντροπαλά με ένα μια σταλιά χώρο στο Κολωνάκι, αγαπήθηκε πολύ και συνέχισε με επεκτατικές διαθέσεις. Εκτός του καλοκαιρινού στις Σπέτσες, εδώ κι ένα μήνα άνοιξε και στην Κηφισιά, στον πανέμορφο και με μεγαλειώδη κήπο χώρο που για χρόνια στεγαζόταν το Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης. Ο κήπος φτιάχτηκε με πολύ πράσινο και πάλι, ωραίους κρυφούς φωτισμούς που αποθεώνουν την αίσθηση «κομψής» εξοχής, μεγάλο μπαρ κ.λπ. Στα της κουζίνας ο πολύ καλός Στέφανος Κολυμάδης που στήνει δύο μενού, ένα πιο απλό και comfort το μεσημέρι κι ένα πιο γκουρμέ το βράδυ. Μαζεύει ήδη πολύ κόσμο, όλοι το ξενυχτάνε μέσα στις δροσιές με υπέροχα κοκτέιλ και μουσικές άκρως καλοκαιρινές και ανεβαστικές. Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, 2108076989
● Τελευταίο αλλά εδώ και χρόνια πρώτη επιλογή εξόδου για πολλούς το πάντα ακαταμάχητο Balthazar – το άνοιγμα του κήπου του άλλωστε σηματοδοτεί την έναρξη κάθε αθηναϊκής καλοκαιρινής σεζόν. Την κουζίνα υπογράφει ο Χριστόφορος Πέσκιας και είναι μια μίξη μεσογειακής-ελληνικής γεύσης από την οποία δεν λείπουν όλες οι σύγχρονες τάσεις. Δηλαδή θα δοκιμάσετε από αιγιοπελαγίτικο ceviche, παπαρδέλες με μπριάμ και φέτα, κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές με ντιπ γιαούρτι-δυόσμο μέχρι σαλάτα με quinoa, σαλάτα με αμπελοφάσουλα, καπνιστά αμύγδαλα και ταϊλανδέζικο λαδολέμονο, μυλοκόπι tiradito με τσιπς γλυκοπατάτας και φαγκρί σε lemongrass. Υπέροχος κήπος, απίθανη διακόσμηση που κάθε χρόνο κάτι της αλλάζουν, φοίνικες, φωτισμοί που σε κάνουν όμορφο/η, μουσικές, κόσμος με διάθεση, μπάρα ατελείωτη με ποτά και signature cocktails, όλα εδώ στήνουν το ντεκόρ για βραδιές καλοκαιρινές κι ανεπανάληπτες. Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, 2106441215
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.