Resto

Okio: νόστιμη κουζίνα και τραπεζάκια έξω στο Σύνταγμα

Ο Παναγιώτης Γιακαλής εμπνέεται πιάτα από τις μεσογειακές και ασιατικές γεύσεις

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Okio: νόστιμη κουζίνα και τραπεζάκια έξω στο Σύνταγμα

Okio: νόστιμο μενού από τον σεφ Παναγιώτη Γιακαλή στο ωραίο εστιατόριο του Συντάγματος

Μια παθιασμένη νότα ξεγλιστρά από τον λαιμό του σαξόφωνου, πετώντας φτάνει μέχρι τα πρόσωπα των θαμώνων που φωτίζονται από τη φλόγα των κεριών. Άλλη μία, ακόμη πιο βαθειά και μπάσα, την ακολουθεί και γίνεται η αφορμή για να κοντοσταθώ αυτό το βράδυ της Πέμπτης, στο σταυροδρόμι των οδών Νίκης και Ναυάρχου Νικοδήμου. Στέκεται το Okio εδώ, αυτό το φινετσάτο και νόστιμο εστιατόριο, που έχει chef τον εξαιρετικό Παναγιώτη Γιακαλή, άνοιξε το περασμένο φθινόπωρο και έφερε έναν αέρα γαστρονομικής (κι όχι μόνο) ανανέωσης στα στενά του Συντάγματος. Απόψε, όπως και κάθε Πέμπτη γύρω στις 21.00, φιλοξενεί βραδιές σαξοφώνου και η μουσική κάνει τους περαστικούς σαν κι εμένα να στρέφουν ευχάριστα ξαφνιασμένοι το κεφάλι.

thumbnail_4.jpg

Ωστόσο, η μουσική, ο φωτισμός, το κομψό design, η συνολική ατμόσφαιρα, όλα αυτά είναι συμπληρωματικά στοιχεία, είναι απλώς το σκηνικό για να δώσει ο κύριος πρωταγωνιστής τη θεαματική του παράσταση. Ο πρωταγωνιστής που δεν είναι άλλος από το φαγητό. Το μενού που έχει επιμεληθεί ο διάσημος σεφ βασίζεται στα ολόφρεσκα εποχιακά προϊόντα που καταφθάνουν από παραγωγούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα έξοχα αυτά προϊόντα σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνικές έχουν σαν αποτέλεσμα σύγχρονα πιάτα, εμπνευσμένα από τις παραδόσεις της μεσογειακής και ασιατικής κουζίνας.

thumbnail_3.jpg

«Θέλω το φαγητό μου να είναι κατανοητό από όλους: νόστιμο, γνήσιο και με πινελιές που φέρουν την προσωπική μου σφραγίδα», λέει ο Παναγιώτης Γιακαλής και προτρέπει τους επισκέπτες του Okio να ακολουθήσουν τη λογική “sharing together” του καταλόγου, να παραγγείλουν τα πιάτα που τους ταιριάζουν περισσότερο και να τα βάλουν στη μέση του τραπεζιού, ώστε να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλές διαφορετικές γεύσεις.

thumbnail_5.jpg

Τα πιάτα της νόστιμης αυτής κουζίνας του Παναγιώτη Γιακαλή μπορείτε να τα απολαύσετε (ιδανικά με παρέα) στα ρομαντικά τραπεζάκια έξω (τέλεια τώρα που ανοίγει ο καιρός) ή αν προτιμάτε, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για private dinning, business gatherings ή πριβέ πάρτι του πρώτου ορόφου. Τέλος, να πούμε ότι από τις 19 Απριλίου το Okio θα ανοίγει και από νωρίς το μεσημέρι για lunch. Ευκαιρία, για μεσημεριανές ανοιξιάτικες βόλτες!

thumbnail_4.jpg

Νίκης 33 και Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, 210 3311436, www.okio.gr, Fb:  @Okio.restaurant, Instagram: @okio.restaurant

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ