Αυτοκινηση

Τι είναι το Toyota Yaris Cross που έγινε best seller με το καλημέρα;

Βασίζεται στην ισχυρή κληρονομιά της Toyota, με προηγμένη υβριδική τεχνολογία, στον σχεδιασμό μικρών αυτοκινήτων και στην τεράστια γνώση στα SUV.

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Toyota Yaris Cross

Νέο Toyota Yaris Cross: Αυθεντικό SUV με αυξημένο ύψος 17 εκ. και ευφυή τετρακίνηση AWD-i .

Τι είναι
Ένα αυθεντικό SUV που συνδυάζει την τεχνογνωσία μικρών αυτοκινήτων της Toyota και την πλούσια κληρονομιά της μάρκας στα SUV. Διαθέτει υπερυψωμένη απόσταση από το έδαφος 17 εκ., έξυπνη τετρακίνηση και υβριδική τεχνολογία 4ης γενιάς της Toyota

Σχεδιασμένο για την Ευρώπη, το Yaris Cross παράγεται στη Γαλλία με ετήσιο όγκο που ξεπερνά τις 150.000 μονάδες.

Νέο Toyota Yaris Cross

Γνωριμία

Το νέο Yaris Cross βασίζεται στην ισχυρή κληρονομιά της Toyota με προηγμένη υβριδική τεχνολογία, στον σχεδιασμό μικρών αυτοκινήτων και στην τεράστια γνώση στα SUV.

Η παγκόσμια ηγετική θέση της Toyota στην τεχνολογία υβριδικών οχημάτων περιλαμβάνει την πρώτη χρήση ενός υβριδικού συστήματος σε ένα αυτοκίνητο κατηγορίας Β με το Yaris Hybrid το 2012.

Η εμπειρία που έχει αποκτήσει στην συγκεκριμένη τεχνολογία η Toyota διασφαλίζει ότι ο νέος υβριδικός κινητήρας τέταρτης γενιάς του Yaris Cross προσφέρει σημαντική απόδοση.

Ως μέλος της οικογένειας Yaris, το Yaris Cross είναι κατασκευασμένο στη νέα πλατφόρμα συμπαγών αυτοκινήτων GA-B της Toyota. Μοιράζεται επίσης το σχεδιασμό «μεγάλου-μικρού» που χαρακτήρισε το αυθεντικό Yaris και παρουσιάζει ένα ευρύχωρο εσωτερικό σε μικρές εξωτερικές διαστάσεις.

Το Yaris Cross είναι ένα γνήσιο SUV, που επωφελείται από την εμπειρία της Toyota στη δημιουργία της ιδέας του ψυχαγωγικού SUV πριν από 25 χρόνια με το RAV4 - σήμερα το SUV με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο - και πιο πρόσφατα στην παραγωγή του C-HR με την εντυπωσιακή εμφάνιση.

Αυθεντικό SUV με αυξημένο ύψος 17 εκ. και ευφυή τετρακίνηση AWD-i .

Νέο Toyota Yaris Cross

Σχεδιασμός

Με το Yaris Cross, η Toyota έχει δημιουργήσει ένα αυθεντικό SUV σε μικρότερη κλίμακα, προσφέροντας στους πελάτες υψηλότερη θέση οδήγησης, πρακτικότητα και εσωτερική ευρυχωρία.

Απευθύνεται σε αυτούς που επιθυμούν ένα αυτοκίνητο με συμπαγείς διαστάσεις που το καθιστούν κατάλληλο για αστική οδήγηση.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τις κλασικές ιδιότητες των SUV, με υψηλότερο αμάξωμα και μεγαλύτερους τροχούς / ελαστικά που συνεπάγονται αντοχή και περιπετειώδη χρήση.

Αισθητικά διατηρείται το DNA της σειράς SUV της Toyota, αλλά ταυτόχρονα δόθηκε στο Yaris Cross μια δική του ταυτότητα, την οποία αντιλαμβανόμαστε εύκολα παρατηρώντας τους εμπρός προβολείς.

Η μεγάλη και πιο τετράγωνη πίσω πόρτα που ανοίγει με κίνηση του ποδιού, υποδηλώνει τη μεγαλύτερη ευελιξία του χώρου αποσκευών για καθημερινή χρήση.

Η απόσταση από το έδαφος είναι 17 εκ (3 εκ. υψηλότερη από το απλό Yaris και το όχημα είναι ψηλότερο και ευρύτερο συνολικά - κατά 90 και 20 mm αντίστοιχα.

Το Yaris Cross είναι εξίσου ευρύχωρο και πρακτικό. Με όλα τα καθίσματα και την εταζέρα στη θέση της, παρέχει μεγάλο πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 397 λίτρα.

Eάν απαιτείται περισσότερη χωρητικότητα, υπάρχει πτυσσόμενο σύστημα πίσω καθίσματος 40:20:40 για εξισορρόπηση του χώρου επιβατών /ανάγκες φορτίου.

Το ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος δάπεδο προσφέρει την ευελιξία είτε ενός ασφαλισμένου υποδαπέδιου αποθηκευτικού χώρου, είτε του αυξημένου χώρου φόρτωσης για μεγαλύτερα φορτία. Επιπλέον το πορτ μπαγκάζ διαθέτει επίσης ένα νέο σύστημα ιμάντων για την ασφάλιση αντικειμένων, ώστε να μην μετατοπίζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νέο Toyota Yaris Cross

Tech

Ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό καμπίνας με ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, και κεντρική οθόνη 9 ιντσών.

To προηγμένο σύστημα Πολυμέσων και συνδεσιμότητας, Toyota Smart Connect, παρουσιάζεται για πρώτη φορά με το νέο Yaris Cross.

H υψηλής ανάλυσης οθόνη 9.0’’ με λειτουργία ασύρματης σύνδεσης smartphone δεν είναι απλά πιο διαισθητική στη χρήση, αλλά χάρη στο σύστημα Cloud Navigation, που λαμβάνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, οι διαδρομές σας θα είναι ακόμη πιο ξέγνοιαστες

Με την παλέτα συστημάτων ασφάλειας του Toyota Safety Sense, έχετε ένα διαρκές πέπλο προστασίας σε κάθε σας διαδρομή.

Νέο Toyota Yaris Cross

Στον δρόμο

Στο εισαγωγικό μοντέλο συναντάμε τον 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων με τους 125 ίππους που διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή από το CVT κιβώτιο

Το Yaris Cross χρησιμοποιεί το πλέον καινούργιο υβριδικό σύστημα 1.5 της Toyota, που αναπτύχθηκε από τους μεγαλύτερους κινητήρες 2.0 και 2.5 λίτρων που χρησιμοποιήθηκαν από μοντέλα όπως τα Corolla, C-HR, RAV4.

Η 4η γενιά self-charging Toyota Hybrid τεχνολογίας του Yaris Cross, καθιστά κάθε ταξίδι πιο άνετο από ποτέ. Ένα ολότελα νέο κινητήριο σύνολο Hybrid Electric 1.5 λίτρων, ιπποδύναμης 116 ίππων, επιτυγχάνει επιδόσεις που είναι κορυφαίες στην κατηγορία του, ενώ είναι και ιδιαίτερα οικονομικός.

Το νέο υβριδικό σύστημα συνεργάζεται με αυτόματο σύστημα μετάδοσης, το οποίο η Toyota αποκαλεί «eCVT».

Νέο Toyota Yaris Cross

Ρύποι: το μοντέλο FWD ξεκινά κάτω από 90 γρ/χλμ CO2 και η AWD-i από κάτω από 100 γρ/χλμ CO2.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ορίζει το νέο Yaris Cross ως αυθεντικό SUV είναι η διαθεσιμότητα ενός έξυπνου συστήματος τετρακίνησης με ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία του για ένα υβριδικό μοντέλο. Στον πίσω άξονα υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 3,9 kW και ροπή 52 Nm, αλλά προσθέτει επιπλέον 90 κιλά στο συνολικό βάρος).

Το AWD-i παρέχει επιπλέον σταθερότητα και πρόσφυση στην καθημερινή οδήγηση, σε κακές συνθήκες και σε χαμηλές επιφάνειες.

Το ηλεκτρικό σύστημα, είναι πιο συμπαγές και ζυγίζει λιγότερο από τις μηχανικές μονάδες AWD, βοηθώντας το Yaris Cross Hybrid AWD-i να επιτύχει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 από οποιονδήποτε από τους ανταγωνιστές B-SUV σε όλους τους τροχούς.

Κοστίζει

Οι τιμές του Toyota Yaris Cross αρχίζουν από τις 19.170 ευρώ για την έκδοση 1.5L 125HP 6M/T (4X2), ενώ για τις υβριδικές εκδόσεις οι τιμές αρχίζουν από τις 22.020 ευρώ για την έκδοση 1.5L Hybrid 116hp Hybrid CVT (4X2)

Info
Περισσότερες πληροφορίες για το Toyota Yaris Cross μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ