Αυτοκινηση

Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Με τη Ηyundai Ελλάς δύο κορυφαίες ελληνικές συμμετοχές

Έρχεται στην Ελλάδα από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Ακρόπολις

Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Οι Λάμπρος Αθανασούλας - Νίκος Ζακχαίος και οι Μάνος Στεφανής - Κώστας Στεφανής θα αγωνιστούν με Hyundai i20 N Rally2.

Το γεγονός

Το διεθνώς αναγνωρισμένο και απόλυτα ταυτισμένο με την Ελλάδα, Ράλλυ Ακρόπολις έρχεται 8-11 Σεπτεμβρίου 2022 να δώσει συνέχεια σε ό,τι ξεκίνησε πέρυσι με την επιστροφή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ WRC: να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στον υγιή αθλητικό ανταγωνισμό, όπως και να μεταφέρει την εικόνα της Ελλάδας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ράλλυ Ακρόπολις

Οι καλύτεροι οδηγοί ράλλυ παγκοσμίως, τα πλέον άρτια τεχνολογικά αυτοκίνητα στην πενηντάχρονη ιστορία του WRC και όλοι όσοι αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δίνουν ραντεβού τον Σεπτέμβριο στον 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Ελλάδα.

Ανάμεσά τους, δύο καταξιωμένα ελληνικά πληρώματα θα αγωνισθούν με την υποστήριξη της Hyundai Ελλάς οδηγώντας Hyundai i20 Ν Rally2.

 

Τα πληρώματα

Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος: Ο Λάμπρος Αθανασούλας είναι ο εν ενεργεία Έλληνας οδηγός αγώνων Ράλλυ με τις περισσότερες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Ράλλυ Ακρόπολις. Ως πλήρωμα με τον Νίκο Ζακχαίο συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Ράλλυ Ακρόπολις το 2007. Πολύ σύντομα ήρθαν οι διακρίσεις, με σημαντικότερη την πρώτη θέση στο PWRC το 2009. Έκτοτε, ο Λάμπρος ανέβηκε 2 φορές στο βάθρο του αγώνα στο πλαίσιο του ERC, το 2015 με τον Νίκο και το 2016 με τον Ηλία Παναγιωτούνη, ενώ έχουν κερδίσει 5 φορές την άτυπη ελληνική κατάταξη.

Λάμπρος Αθανασούλας
Ο Λάμπρος Αθανασούλας θα αγωνιστεί στο Ράλλυ Ακρόπολις με τα χρώματα της Hyundai.
Νίκος Ζακχαίος
Ο Νίκος Ζακχαίος (φωτό) θα βρίσκεται στο πλάι του Λάμπρου Αθανασούλα

Μάνος Στεφανής – Κώστας Στεφανής: Μετά από 15 χρόνια, οι Μάνος και Κώστας Στεφανής επιστρέφουν στο Ράλλυ Ακρόπολις, ως το μοναδικό πλήρωμα γιου-πατέρα που εντάσσεται στο WRC 2. Οδηγός με αγωνιστική εκπαίδευση και σημαντικές παραστάσεις από νεαρή ηλικία, ο Μάνος Στεφανής επανέρχεται στη δράση και φιλοδοξεί να προσφέρει πολύ θέαμα στους φίλους του σπορ. Για τον Κώστα Στεφανή δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι 31 συμμετοχές σε αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, οι 28 εκκινήσεις σε Ράλλυ Ακρόπολις, εκ των οποίων τερμάτισε 9 φορές στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων, οι ταχύτεροι χρόνοι σε επιμέρους ειδικές διαδρομές και η νίκη το 1995, πιστοποιούν την τεράστια δυναμική του.

Μάνος και Κώστας Στεφανής
Οι Μάνος και Κώστας Στεφανής επιστρέφουν στο Ράλλυ Ακρόπολις μετά από 15 χρόνια.

 Το λογότυπο

Με ιδιαίτερο αγωνιστικό λογότυπο, η Hyundai Ελλάς επισφραγίζει όχι μόνο την υποστήριξή της στα δύο καταξιωμένα ελληνικά πληρώματα που θα συμμετάσχουν φέτος στο Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά και ανοίγει την αυλαία για περισσότερες ενέργειες για τους φίλους και πελάτες των εντυπωσιακών μοντέλων υψηλών επιδόσεων της Hyundai με την υπογραφή Ν.

Ράλλυ Ακρόπολις

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι τον σχεδιασμό της εμφάνισης του Hyundai i20 N Rally2 των Μάνου και Κώστα Στεφανή, επιμελήθηκε ο σπουδαίος Έλληνας σχεδιαστής αυτοκινήτων Σωτήρης Κωβός.

Ράλλυ Ακρόπολις
Ο Σωτήρης Κωβός επιμελήθηκε τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου των Μάνου και Κώστα Στεφανή.

Aναλυτική παρουσίαση των δύο πληρωμάτων στην επίσημη σελίδα της Hyundai. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ