TV & Media

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ο γιος μου κατανοεί τα πάντα - Με ρωτά γιατί δεν είμαστε ίσοι»

Ο παρουσιαστής για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος για γάμο ομοφύλων και τεκνοθεσία
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος για γάμο ομοφύλων και τεκνοθεσία © NDPPHOTO / ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Φώτης Σεργουλόπουλος: Ο παρουσιαστής για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την τεκνοθεσία και τον γιο του

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ για το νομοσχέδιο που έρχεται τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Ο παρουσιαστής που έχει με τον σύντροφό του έναν γιο 10 ετών, δεν έκρυψε τη χαρά του που πλέον η συζήτηση ανοίγει.

«Xαίρομαι που μετά από δέκα χρόνια που γεννήθηκε ο γιος μου, φτάνω να βλέπω μια συζήτηση ανοιχτή για εμένα, για τις οικογένειές μας, για ανθρώπους που είναι σαν εμένα, που έχουμε παιδιά, που τα μεγαλώνουμε και που τόσο καιρό βρισκόμασταν στη σιωπή και την αφάνεια», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να είχα μια σχέση έγγαμη και να αποφασίσαμε να κάνουμε ένα παιδί. Αυτό θα ήταν το οποίο θα το δουν οι επόμενες γενιές ανθρώπων. Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν πώς εξηγείς στο παιδί σου και απαντώ ότι το παιδί καταλαβαίνει, ξέρει τα πάντα, κατανοεί τα πάντα. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνει και με ρωτάει: Γιατί δεν είμαστε ίσοι. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο να το εξηγήσω». 

Φώτης Σεργουλόπουλος - Γάμος Ομοφύλων: «Είμαστε αληθινοί και δεν κρυβόμαστε»

«Είμαστε γονείς και εξηγούμε στα παιδιά ό,τι κι αν προκύπτει. Είμαστε αληθινοί και δεν κρυβόμαστε. Ομοφυλόφιλοι υπήρχαν και υπάρχουν. Λεσβίες έχουν μεγαλώσει παιδιά παντρεμένες σε οικογένεια που το έκρυβε. Τώρα εκθέτουμε τις οικογένειες μας και λέμε ποιοι είμαστε», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και πρόσθεσε ότι η παρένθετη κυοφορία είναι ψηφισμένη με νόμο που είναι για όλο τον κόσμο, για οποιαδήποτε γυναίκα. «Εάν δηλαδή παντρεμένες γυναίκες με παιδί που έχει δύο μητέρες αποφασίσουν στο μέλλον για δεύτερο παιδί, δεν θα της επιτραπεί να το κυοφορήσει επειδή είναι ζευγάρι; Δηλαδή πρώτα να πάρει διαζύγιο και να ξαναπαντρευτεί; Επειδή τέθηκε θέμα εργαλειοποίησης της γυναίκας, αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

«Φυσικά πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις και οι νόμοι να τηρούνται. Η Πολιτεία καλείται να ψηφίσει ένα νόμο. Εδώ είμαστε, αυτοί είμαστε και πρέπει να προστατέψει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Η πολιτεία είναι εδώ για να μας κάνει ίσους», είπε σε άλλο σημείο ο παρουσιαστής και συνέχισε: «Αυτά που έχουν δει τα μάτια μου τον τελευταίο καιρό στην τηλεόραση, με έχουν στενοχωρήσει πάρα πολύ. Έχουμε ακούσει προσβολές τις οποίες τις ακούμε χρόνια τώρα κατ ιδίαν. Τώρα οι προσβολές ακούγονται πολύ εύκολα στην τηλεόραση. Παιδιά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν από ομοφυλόφιλους και ομοφυλόφιλες γυναίκες και αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ. Το καλύτερο που έχει να κάνει η πολιτεία είναι να τους ακούσει και να βάλει νόμους. Και για μένα όταν λέμε ισότητα στο γάμο είναι ισότητα για όλους. Να έχω κάθε δικαίωμα που δίνεται σε κάθε πολίτη, διότι διαφορετικά υπάρχει διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού», κατέληξε ο Φώτης Σεργουλόπουλος. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyfz0gys6cop)

Διαβάστε επίσης »»» Οι γκρίζες ζώνες της παρένθετης μητρότητας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ