TV & Media

Φίλιππος Σοφιανός εναντίον Βάνας Μπάρμπα: Είχε το θράσος να ζητήσει 1 εκ. το επεισόδιο

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα κασέ που επικρατούσαν ανά δεκαετία στην τηλεόραση

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Φίλιππος Σοφιανός μιλάει στην εκπομπή Καλύτερα Αργά
© Glomex / ACTION 24

Η αποκάλυψη του Φίλιππου Σοφιανού για τη Βάνα Μπάρμπα που προκάλεσε αίσθηση

Σε μία αιχμηρή διατύπωση και συνάμα μια εντυπωσιακή αποκάλυψη για το πώς άλλαξαν μέσα στα χρόνια τα κασέ των ηθοποιών προχώρησε ο Φϊλιππος Σοφιανός, ο οποίος δεν δίστασε να «χρεώσει» αυτήν την αλλαγή στη Βάνα Μπάρμπα.

Ο Φίλιππος Σοφιανός εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθήνα Νέγκα και όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για το αιώνια καυτό ζήτημα των αμοιβών του κλάδου του, όπου τον έναν χρόνο ο ηθοποιός μπορεί να εργάζεται και τον άλλο όχι, υπήρξε πραγματικά χειμμαρώδης.

«Το επάγγελμα αυτό ήταν τόσο όσο να μου χαρίσει περιόδους παχέων αγελάδων και περιόδους ισχνών αγελάδων. Είναι αμείλικτο το επάγγελμα, το κασέ δεν ακολουθεί πια αυτό που μάθαμε», δήλωσε αρχικά, όμως η συνέχεια ήταν ανατρεπτική και σίγουρα αιχμηρή.

«Υπήρξε η αυτοκρατορία των ηθοποιών η οποία ξεκίνησε όταν μια εξαιρετική συνάδελφος είχε το θράσος να πει ότι για ένα επεισόδιο θέλει 1 εκατομμύριο δραχμές, όταν ο μισθός στο θέατρο ήταν 140.000. Η Βάνα Μπάρμπα το έκανε αυτό. Έσπασε την πιάτσα και μετά νομιμοποιήθηκε ο καθείς να ζητάει ό,τι θέλει. Αλλά την αρχή την έκανε η Βάνα».

Ο ηθοποιός που έχει αφήσει το στίγμα του σε μία σειρά από εξαιρετικές τηλεοπτικές εμφανίσεις, αναφέρθηκε και στις αλλαγές που σημειώθηκαν στον χώρο της τηλεόρασης από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η αναφορά Σοφιανού στη φαυλοκρατία των social και του θεάματος

«Ήταν και η εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης από το 1992 και μετά που έψαχνε να βρει πρόσωπα να τα συνδέσει με το λογότυπο του καναλιού, όπου εκεί δινόταν γη και ύδωρ στους ηθοποιούς που ήταν κάπως γνωστοί. Κράτησε 10 χρόνια περίπου αυτό και μετά πέσαμε στην αυτοκρατορία των σεναριογράφων όπου το σενάριο ήταν που καθόριζε τα μεγάλα κασέ. Μετά περάσαμε στους σκηνοθέτες και μετά στους παραγωγούς όπου το πράγμα έχει ξεχαρβαλωθεί, γιατί οι αμοιβές έχουν σύνδεση απευθείας με τους followers στα social media που αυτό για μένα αυτό είναι χυδαιότητα και φαυλοκρατία. Αλλά παντού δεν συμβαίνει αυτό;», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, όλοι θα συμφωνήσουμε με την αποστροφή Σοφιανού αναφορικά με το κριτήριο με το οποίο θα έπρεπε να επιλέγεται ένας ηθοποιός για οποιαδήποτε δουλειά, θεατρική, κινηματογραφική ή τηλεοπτική.

«Οι ηθοποιοί έχουν ανάγκη να είναι καλοί στη δουλειά τους και δεν έχουν ανάγκη τα υπόλοιπα. Αν είσαι καλός στη δουλειά σου, η πιάτσα σε ζητάει. Ψάχνουμε με το κυάλι ηθοποιό που να είναι νέος και ταλαντούχος. Από εκεί κρίνονται τα πράγματα, όπως κρινόντουσαν πάντα στο στενό συντεχνιακό μας κύκλο», κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY