Trending Now

Σεργουλόπουλος: Κάθε φορά που μπορεί να μιλήσω για ομοφυλοφιλία γράφουν «ψόφα» από κάτω

Το σχόλιό του με αφορμή την αυτοκτονία δύο αγοριών στην Αρμενία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεργουλόπουλος: «Δεν φαντάζεσαι κάθε φορά που μπορεί να μιλήσω για ομοφυλοφιλία πόσα “ψόφα” υπάρχουν από κάτω»
Φώτης Σεργουλόπουλος/Ιnstagram

Φώτης Σεργουλόπουλος για το γκέι ζευγάρι που αυτοκτόνησε στην Αρμενία 

Οι νεαροί Τιγκράν και Αρσέν, πριν πηδήξουν από μία γέφυρα, ανάρτησαν στα social media μία φωτογραφία με το τελευταίο τους φιλί. Στη λεζάντα έγραψαν: «Ευτυχισμένο τέλος. Οι αποφάσεις για την κοινοποίηση των φωτογραφιών και τα επόμενα βήματά μας πάρθηκαν και από τους δυο μας».

Το θέμα συζήτησαν στην εκπομπή Πρωΐαν σε είδον αλλά …τη μεσημβρίαν, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά, με τον παρουσιαστή να λέει: «Δεν μπορείς να φανταστείς κάθε φορά που μπορεί να μιλήσω ή να αναφερθώ στον εαυτό μου πόσα «ψόφα» υπάρχουν από κάτω. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος οχυρώνομαι και δεν με απασχολεί. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί αν τους γράψεις "ψόφα" να ψοφήσουν κανονικά». «Θα ήθελα πραγματικά να δω τους γονείς αυτών των παιδιών που τους έδιωξαν από το σπίτι πώς αισθάνονται αυτή τη στιγμή που λείπουν για πάντα από το σπίτι», πρόσθεσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος κλείνοντας το θέμα.

Με φόντο τα παραπάνω η ομάδα δικαιωμάτων Pink Armenia δήλωσε με αφορμή το τραγικό περιστατικό: «Οι νεαροί άνδρες είχαν ακόμη πολλά χρόνια ζωής μπροστά τους, αλλά λόγω της μισαλλοδοξίας απέναντί τους, προχώρησαν σε αυτό το τραγικό βήμα. Τα LGBT άτομα είναι πολύ εξοικειωμένα με το αίσθημα της απομόνωσης και της παρεξήγησης από την οικογένεια και την κοινωνία». «Αυτό το τραγικό περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα LGBT άτομα στην Αρμενία δεν είναι ασφαλή και δεν προστατεύονται από την κοινωνία ή το κράτος», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η ανάρτηση του ζευγαριού κατακλύστηκε από χυδαία ομοφοβικά σχόλια μετά το θάνατό τους.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε μόλις το 2003 αλλά πολλοί εξακολουθούν να επιλέγουν να κρατούν μυστικές τις σχέσεις τους. Η χώρα κατατάσσεται στην 47η από τις 49 στην Ευρώπη για τα δικαιώματα LGBT, με μόνο τη Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν να ακολουθούν πίσω.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ