Κοσμος

Γκέι ζευγάρι έπεσε από γέφυρα στην Αρμενία - Το τελευταίο φιλί πριν την αυτοκτονία

Φέρεται να είχαν δεχτεί απειλές πριν από το θάνατό τους

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρμενία: Γκέι ζευγάρι αποχαιρέτησε με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα λίγο πριν αυτοκτονήσει: Έπεσαν στο κενό από γέφυρα - Τι αναφέρουν οι ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις.
Νεαρό γκέι ζευγάρι αυτοκτόνησε στην Αρμενία © Instagram/rayyyyyennnnn

Αρμενία: Γκέι ζευγάρι αποχαιρέτησε με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα λίγο πριν αυτοκτονήσει: Έπεσαν στο κενό από γέφυρα - Τι αναφέρουν οι ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις.

Αυτοκτόνησαν πέφτοντας από γέφυρα δύο γκέι εραστές στην Αρμενία, αφού μοιράστηκαν ένα φιλί σε μια τελευταία φωτογραφία, σύμφωνα με μια τοπική ομάδα LGBTQ.

Η οργάνωση Pink Armenia ανέφερε ότι οι δύο άνδρες, που ταυτοποιούνται μόνο ως Arsen και Tigran, πήδηξαν από γέφυρα ύψους 91 μέτρων στην πρωτεύουσα του Ερεβάν την περασμένη εβδομάδα.

Πριν αυτοκτονήσουν μαζί στις 20 Οκτωβρίου, το ζευγάρι έκανε μια τραγική ανάρτηση στο Instagram γράφοντας, «Happy End. Μαζί πήραμε την απόφαση να μοιραστούμε φωτογραφίες και να κάνουμε τα επόμενα βήματα».

Το ζευγάρι δημοσίευσε φωτογραφίες, στις οποίες μοιράζονται ένα φιλί, ενώ επιδεικνύουν αυτό που φαίνεται να είναι οι βέρες τους.

Ο ένας από τους νεαρούς λέγεται ότι ήταν 16 ή 17 ετών, ενώ ο άλλος λίγα χρόνια μεγαλύτερος.

Τοπικές αναφορές ισχυρίστηκαν ότι οι γονείς του Tigran και του Arsen δεν ενέκριναν τη σχέση τους και ότι είχαν δεχθεί απειλές πριν από το θάνατό τους.

«Οι νεαροί είχαν πολλά χρόνια ζωής μπροστά τους, αλλά λόγω μισαλλοδοξίας απέναντί ​​τους, έκαναν ένα τόσο τραγικό βήμα», έγραψε η Pink Armenia. «Τα LGBT άτομα είναι πολύ εξοικειωμένα με το αίσθημα της απομόνωσης και της παρανόησης της οικογένειας και της κοινωνίας.

«Αυτό το τραγικό περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα LGBT άτομα στην Αρμενία δεν είναι ασφαλή και δεν προστατεύονται από την κοινωνία ή το κράτος».

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων της Αρμενίας ισχυρίστηκε επίσης ότι μετά την ανάρτηση του ζευγαριού στο Instagram που έγινε viral, η σελίδα τους κατακλύστηκε από ομοφοβικά σχόλια.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στην Αρμενία μόλις το 2003, αλλά πολλά μέλη της LGBTQ κοινότητας στην πρώην σοβιετική χώρα εξακολουθούν να επιλέγουν να κρατούν κρυφές τις σχέσεις τους με το ίδιο φύλο, λόγω εκτεταμένης μισαλλοδοξίας.

Η Αρμενία κατατάσσεται στην 47η από τις 49 χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας για τα δικαιώματα LGBTQ, ακριβώς μπροστά από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό ILGA-Europe, που μετρά την εχθρότητα προς τους ομοφυλόφιλους.

(Με πληροφορίες της New York Post)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ