Κοσμος

Διάσημο τρανς μοντέλο συνελήφθη και μπήκε σε φυλακή ανδρών στο Μαϊάμι

Τι αναφέρουν οι πολιτειακοί νόμοι για τέτοιες περιπτώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
transjailed
Η Nικίτα Ντραγκούν © Skynews

Τrans influencer και μοντέλο συνελήφθη και μπήκε σε ανδρική φυλακή

Η Νικίτα Ντραγκούν, ένα από τα διασημότερα τρανσέξουαλ μοντέλα στον κόσμο που μετρά εκατομμύρια θαυμαστές που την θεωρούν πρέσβειρα της ισότητας για την κοινότητα LGBTQ και εκατομμύρια ακολούθους στα social media, συνελήφθη μετά από καταγγελίες για τη συμπεριφορά της στο Goodtime Hotel.

Η Ντραγκούν η οποία κρατείται σε μονάδα ανδρών του σωφρονιστικού κέντρου Turner Guilford Knight στο Μαϊάμι αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλημμεληματική ανάρμοστη συμπεριφορά και κακούργημα για βιαιοπραγία εναντίον αστυνομικού, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου. Αφού κρατήθηκε στη φυλακή για τουλάχιστον μία ημέρα, έκτοτε αφέθηκε ελεύθερη με δική της εγγύηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάστηκε να καταβάλει εγγύηση.

Η influencer συνελήφθη αφού φέρεται να προκάλεσε φασαρία και να περπατούσε γυμνή γύρω από την πισίνα του The Goodtime Hotel, σύμφωνα με το Local 10 News. Το προσωπικό ασφαλείας του ξενοδοχείου φέρεται να της είπε να σταματήσει και εκείνη τους πέταξε νερό. Η αστυνομία κλήθηκε και έφτασε στο δωμάτιό της, όπου το προσωπικό ασφαλείας της είπε και πάλι να σταματήσει να ενοχλεί τους πελάτες του ξενοδοχείου, αλλιώς θα έπρεπε να φύγει.

«Η κατάσταση με τη Νικίτα, η οποία είναι νόμιμα γυναίκα, να τοποθετείται σε ανδρική μονάδα μιας φυλακής της Φλόριντα είναι εξαιρετικά ανησυχητική και επικίνδυνη», σύμφωνα με τον Τζακ Κετσογιάν, εκπρόσωπο της Ντραγκούν με την Full Scope Public Relations. «Αυτή η απόφαση που έλαβε το σωφρονιστικό τμήμα της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ παραβιάζει ευθέως το πρωτόκολλό τους, το οποίο επιβάλλει ότι οι τρανσέξουαλ κρατούμενοι ταξινομούνται και στεγάζονται με βάση τις ανάγκες ασφαλείας και την ταυτότητα φύλου. Η Νικίτα απελευθερώθηκε και είναι πλέον ασφαλής».

Η σύλληψη και ο εγκλεισμός της Ντράγκουν σε ανδρική μονάδα είναι αξιοσημείωτη λόγω του αναστήματός της, αλλά είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για πολλά τρανς άτομα που φυλακίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πράξη, πολλά σωφρονιστικά τμήματα τοποθετούν τα άτομα σε εγκαταστάσεις σύμφωνα με το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση ή τα γεννητικά τους όργανα κατά τη στιγμή της σύλληψής τους. Αυτό γίνεται ανεξάρτητα από έρευνες που δείχνουν ότι οι τρανσέξουαλ κρατούμενοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιθέσεων και κακοποίησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ