- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δια υπομνήματος κατέθεσε ο Καπελέρης, αύριο στους εισαγγελείς ο Διώτης
Εξηγήσεις δια υπομνήματος έδωσε σήμερα ο δεύτερος κληθείς ως ύποπτος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Ιωάννης Καπελέρης. Αύριο θα εμφανιστεί ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης. Ο κ. Διώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραδώσει και υπόμνημα στους δύο εισαγγελείς που τον καλούν και για τρίτο αδίκημα για την υπόθεση, αυτό της νόθευσης εγγράφου (πλην της υπεξαγωγής εγγράφου και παράβασης καθήκοντος, για τα οποία έχει ήδη παραδώσει υπόμνημα).
Εξηγήσεις δια υπομνήματος έδωσε σήμερα ο δεύτερος κληθείς ως ύποπτος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Ιωάννης Καπελέρης. Αύριο θα εμφανιστεί ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.
Ο κ. Διώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραδώσει και υπόμνημα στους δύο εισαγγελείς που τον καλούν και για τρίτο αδίκημα για την υπόθεση, αυτό της νόθευσης εγγράφου (πλην της υπεξαγωγής εγγράφου και παράβασης καθήκοντος, για τα οποία έχει ήδη παραδώσει υπόμνημα).
Ο κ. Καπελέρης, που δεν προσήλθε ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμμένει σε όσα έχει ισχυριστεί από την πρώτη φορά που προσήλθε στο γραφείο των εισαγγελέων. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ την περίοδο που ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε το ηλεκτρονικό αρχείο από τις γαλλικές αρχές υποστηρίζει ότι δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τη λίστα και τονίζει ότι οποιοδήποτε αδίκημα σε σχέση με αυτό το υλικό δεν τον αφορά.
Ο κ. Καπελέρης επαναλαμβάνει, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο τότε υπουργός του παρέδωσε μία εκτυπωμένη σελίδα υπολογιστή η οποία δεν μπορούσε να πρωτοκολληθεί ή να αποτελέσει βάση ενδελεχούς ελέγχου και την οποία επέστρεψε στον κ. Παπακωνσταντίνου.
Φέρεται, επίσης, να επισημαίνει ότι ουδέποτε του εδόθη εντολή για πλήρη έλεγχο ο οποίος, όπως λέει ο κ. Καπελέρης, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τα πλήρη στοιχεία της λίστας. Υπογραμμίζει δε, ότι αν λάμβανε σχετική εντολή ο ίδιος θα ζητούσε η εντολή αυτή να διαβιβαστεί εγγράφως μαζί με όλο το υλικό.
Τέλος κ. Καπελέρης αναφέρει, επίσης, στο υπόμνημά του ότι δεν υπάρχουν «εξ αντανακλάσεως» ευθύνες και υπογραμμίζει ότι από τις θέσεις που κατείχε ενήργησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του και θεωρεί αδιανόητο να του καταλογίζονται ευθύνες που ανήκουν σε άλλους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.