Ελλαδα

Παντρεμένο ζευγάρι στη λίστα με τους επίδοξους βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό

Οι αποκαλύψεις του θείου της ανήλικης

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό
Ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό © Facebook

Κολωνός - Βιασμός 12χρονης: Οι απειλές του 53χρονου στην ανήλικη, τα πρόσωπα στη λίστα των επίδοξων βιαστών και η παρακολούθηση του δράστη

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται για τη δράση του 53χρονου Ηλία Μίχου που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό. Ο θείος του κοριτσιού αποκάλυψε σήμερα ότι στη λίστα των υποψηφίων βιαστών της ανήλικης βρισκόταν και ένα παντρεμένο ζευγάρι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο θείος της 12χρονης αποκάλυψε ότι στο ανήλικο κορίτσι «έστελνε ένας παντρεμένος και μίλαγε και η γυναίκα του μαζί. Το σηκώνω εγώ στο messenger και ακούω τη γυναίκα να λέει: έλα κορίτσι μου. Μόλις άκουσε εμένα, το έκλεισε». Την ίδια ώρα, στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του ίδιου καναλιού, ο θείος της 12χρονης υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος ζητούσε από την 12χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και με τα αδέλφια της.

Η 12χρονη αποκάλυψε στην οικογένειά της ότι ο κατηγορούμενος την είχε απειλήσει ακόμη και με πιστόλι. «Μας είπε προχθές ότι το απείλησε με ένα πιστόλι: Θα σε σκοτώσω και εσένα και την οικογένειά σου και θα πεινάσετε. Εμένα δεν με πιάνει κανένας και το ξέρεις, έχω επαφές», της είπε σύμφωνα με τον θείο της. Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσα στις απειλές που εκτόξευε ο 53χρονος στην 12χρονη είχε πει: «Θέλετε να έχετε να τρώτε; Θα σου δίνω εγώ λεφτά, πράγματα από το μαγαζί. Πήγαινε στον κύριο να του μιλήσεις, τίποτα δεν θα σου κάνει, θα σου δώσει λεφτά».

Ο θείος της 12χρονης αναφέρθηκε και στο πώς η αστυνομία επί τρεις εβδομάδες παρακολουθούσε τον 53χρονο. Όπως αποκάλυψε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν αναλάβει την υπόθεση, ζήτησαν από την οικογένεια να μην εμφανίζεται πουθενά. Το παιδί δεν πήγαινε στο μαγαζί του και όταν ο κατηγορούμενος τηλεφωνούσε στη 12χρονη, το κινητό απαντούσε μια αστυνομικός. «Απάνταγε η αστυνομία σε ό,τι στέλνανε αυτοί. Δεν είχε πλέον το κινητό, μας το πήρε η αστυνομία και παρακολουθούσε το κύκλωμα», είπε.

Κολωνός: «Θα σας κάψω ζωντανούς» απειλούσε ο 53χρονος - «Η γυναίκα του μας έδινε 10.000 ευρώ»

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τα προφίλ 15 επίδοξων βιαστών της 12χρονης στον Κολωνό

Τουλάχιστον 15 προφίλ ανδρών που είχαν τακτική επικοινωνία με τον 53χρονο στη σελίδα γνωριμιών που είχε δημιουργήσει για την 12χρονη φέρεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ., την ίδια ώρα που γίνονται έρευνες για τα στοιχεία των 200 και πλέον ατόμων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συνευρεθούν με την ανήλικη έναντι αμοιβής.

Ήδη έχουν ανασυρθεί δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές του Ηλία Μίχου, αλλά και της 12χρονης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία αναμένεται να πάνε στο Ανηλίκων, το οποίο θα επιχειρήσει να ταυτοποιήσει με πρόσωπα τα συγκεκριμένα προφίλ. Στη συνέχεια το κορίτσι θα κληθεί να αναγνωρίσει τους βιαστές του. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και οι κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ηλία Μίχου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι διαδρομές των χρημάτων που λάμβανε και άρα οι αποστολείς.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους για να διαπιστώσουν αν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστίας και τυχόν συνεργοί στην ιστοσελίδα γνωριμιών. Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός του 53χρονου, ο οποίος είχε τον ρόλο «εντοπιστή-ανιχνευτή» ευάλωτων ανήλικων κοριτσιών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σχετικά με τον 42χρονο Γιάννη Σοφιανίδη, τα στοιχεία του οποίου δημοσιεύτηκαν μετά από εντολή του εισαγγελέα, η 12χρονη επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον 42χρονο πάνω από μία φορά, μέσα σε αυτοκίνητο, κοντά στον σταθμό των Σεπολίων. Ο τηλεφωνικός αριθμός του ήταν αποθηκευμένος στο κινητό του 53χρονου ως «πελάτης».

Πώς δρούσε ο 53χρονος βιαστής και προαγωγός της 12χρονης στον Κολωνό

Ιδιαίτερα προσεκτικός, ώστε να μην αφήνει ίχνη και να μην γίνεται αντιληπτός στη γειτονιά του, ήταν ο 53χρονος. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο κατηγορούμενος έπαιρνε συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για να μην κινήσει υποψίες στο ευρύτερο περιβάλλον του. Ο ίδιος μετέφερε την ανήλικη, την παρέδιδε στους άνδρες και εκείνοι με τη σειρά τους μετέφεραν το παιδί σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Διαφορετικό ήταν και το σημείο όπου ο 53χρονος παραλάμβανε το 12χρονο κορίτσι.

Συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή στην πλημμεληματική της μορφή ασκήθηκε σε βάρος του 53χρονου για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό. Σύμφωνα με το αδίκημα, «όποιος με τη χρήση βίας, απειλής βίας ή άλλων εξαναγκαστικών μέσων ή με επιβολή ή κατάχρηση εξουσίας, στρατολογεί, απάγει, μεταφέρει, κατακρατεί παράνομα, υποθάλπει, παραδίδει ή παραλαμβάνει άλλον με σκοπό την εκμετάλλευσή του» τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή όταν η πράξη τελείται κατ’ επάγγελμα και στρέφεται κατά ανηλίκου.

Στον νόμο αναφέρεται πως η έννοια της εκμετάλλευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από: α) την υπαγωγή του θύματος σε καθεστώς δουλείας ή σε παρεμφερείς προς τη δουλεία πρακτικές» με ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που η εκμετάλλευση του θύματος αφορά γενετήσιες πράξεις.

Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία όχι μόνο σε βάρος του 53χρονου και του 42χρονου, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που φέρεται να βίασε το ανήλικο κορίτσι στον Κολωνό. Όπως φαίνεται από τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο 33ος τακτικός ανακριτής, η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας, δεν αφορά μόνο τον 53χρονο καταστηματάρχη από τα Σεπόλια και τον 42χρονο που συνελήφθη μαζί του ως «πελάτης» του, αλλά και «κάθε άλλον υπεύθυνο» που εντοπιστεί από τις Αρχές ότι εμπλέκεται στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση του παιδιού. Η έρευνα των Αρχών προς αυτήν την κατεύθυνση διενεργείται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα που πλήρωσαν τον 53χρονο για να βιάσουν το κοριτσάκι και να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να λογοδοτήσουν.

Σεπόλια:Στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι–Προχωρά η ταυτοποίηση και άλλων προσώπων| 12/10/22 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ