Ελλαδα

Κολωνός: Αυτός είναι ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη μαθήτρια (εικόνες)

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 53χρονος στον Κολωνό που βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη μαθήτρια
Ο 53χρονος στον Κολωνό που βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη μαθήτρια © astynomia.gr

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Αυτός είναι ο 53χρονος - Οι φωτογραφίες από την Αστυνομία

Για την υπόθεση στον Κολωνό με τον βιασμό της 12χρονης μαθήτριας, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 53χρονου που βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι πρόκειται για τον Ηλία Μίχο, ο οποίος γεννήθηκε το 1969 στο Αγρίνιο. Ο 53χρονος παιδεραστής διατηρούσε επιχείρηση και κακοποιούσε σεξουαλικά τη 12χρονη, απειλώντας την με όπλο.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, εξέδιδε την ανήλικη για 50 ευρώ, κλείνοντας ραντεβού με υποψήφιους πελάτες στον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια. Προηγουμένως είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό με τη 12χρονη.

Ο εφιάλτης της 12χρονης μαθήτριας στον Κολωνό ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο. Ο 53χρονος είχε γνωρίσει τη μαθήτρια μέσω της μητέρας της, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια στο κατάστημα του. Τους μήνες, μάλιστα, που το κορίτσι δεν είχε σχολείο, βοηθούσε στο μαγαζί.

Το κουβάρι τον αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται, όταν η θεία της ανήλικης μαθήτριας πήρε το κινητό της 12χρονης και εντόπισε μηνύματα από τον 53χρονο παιδεραστή που της ζητούσε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες. Ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία άρχισε να παρακολουθεί τον βιαστή, εντοπίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία για να δέσει την υπόθεση και να προχωρήσει στη σύλληψη του 53χρονου.

Κολωνός: Σοκάρουν τα στοιχεία για τον εφιάλτη της 12χρονης  | 10/10/2022 | ΕΡΤ

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του 53χρονου

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου).

» Πρόκειται για τον:

1. ΜΙΧΟ Ηλία του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννηθέντα την 30-12-1969 στο Αγρίνιο

» Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • Βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση,
  • κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος,
  • γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.
Ο 53χρονος στον Κολωνό που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης μαθήτριας
Ο 53χρονος στον Κολωνό που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης μαθήτριας © astynomia
Ο 53χρονος στον Κολωνό εξέδιδε τη 12χρονη μαθήτρια
Ο 53χρονος στον Κολωνό εξέδιδε τη 12χρονη μαθήτρια © astynomia.gr
Ποινική δίωξη για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος του 53χρονου στον Κολωνό
Ποινική δίωξη για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος του 53χρονου στον Κολωνό © astynomia.gr

» Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

» Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

» Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 14:00 ώρα της 10-4-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για σωματεμπορία στον 53χρονο που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό. Με την έρευνα για κύκλωμα παιδεραστίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 42χρονου που βίασε τη 12χρονη στον Κολωνό. Πρόκειται για τον δεύτερο συλληφθέντα στην πολύκροτη υπόθεση.

Κολωνός: Με ψεύτικο προφίλ στα social media ο 53χρονος «ψάρευε» πελάτες για την12χρονη |9/10/22 |ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ