Ελλαδα

Συμπληρωματική δίωξη για σωματεμπορία στον 53χρονο που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό

Τι αναφέρει η διάταξη

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O 53χρονος βιαστής και προαγωγός της 12χρονης στον Κολωνό
O 53χρονος βιαστής και προαγωγός της 12χρονης στον Κολωνό © (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Κολωνός: Συμπληρωματική ποινική δίωξη στον 53χρονο βιαστή και προαγωγό της 12χρονης - Ποιες οι κατηγορίες

Συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή στην πλημμεληματική της μορφή ασκήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (11/10) σε βάρος του 53χρονου για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό. 

Σύμφωνα με το αδίκημα, «όποιος με τη χρήση βίας, απειλής βίας ή άλλων εξαναγκαστικών μέσων ή με επιβολή ή κατάχρηση εξουσίας, στρατολογεί, απάγει, μεταφέρει, κατακρατεί παράνομα, υποθάλπει, παραδίδει ή παραλαμβάνει άλλον με σκοπό την εκμετάλλευσή του» τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή όταν η πράξη τελείται κατ’ επάγγελμα και στρέφεται κατά ανηλίκου.

Στον νόμο αναφέρεται πως η έννοια της εκμετάλλευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από: α) την υπαγωγή του θύματος σε καθεστώς δουλείας ή σε παρεμφερείς προς τη δουλεία πρακτικές» με ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που η εκμετάλλευση του θύματος αφορά γενετήσιες πράξεις.

O 53χρονος αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη (12/10) μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή. 

Κολωνός: Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στον 53χρονο - Αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα όσοι εμπλέκονται

Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία όχι μόνο σε βάρος του 53χρονου και του 42χρονου, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που φέρεται να βίασε το ανήλικο κορίτσι στον Κολωνό.

Όπως φαίνεται από τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο 33ος τακτικός ανακριτής, η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας, δεν αφορά μόνο τον 53χρονο καταστηματάρχη από τα Σεπόλια και τον 42χρονο που συνελήφθη μαζί του ως «πελάτης» του, αλλά και «κάθε άλλον υπεύθυνο» που εντοπιστεί από τις Αρχές ότι εμπλέκεται στηνσεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση του παιδιού. Η έρευνα των Αρχών προς αυτήν την κατεύθυνση διενεργείται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα που πλήρωσαν τον 53χρονο για να βιάσουν το κοριτσάκι και να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να λογοδοτήσουν.

Ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του καταστηματάρχη, που φέρεται να είναι από εκείνους που πλήρωναν για να έχουν σεξουαλική επαφή με το παιδί, βαρύνεται με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ' εξακολούθηση.

Η ποινική δίωξη για τον 53χρονο περιλαμβάνει αδικήματα που αφορούν βιασμό ανηλίκου κατ' εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων κ.ά., ενώ δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγόριες για τα όπλα, περίστροφα, μαχαίρια, σφαίρες και ξιφολόγχη, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρους του κατηγορούμενου.

Σεπόλια: Στο «μικροσκόπιο» 5 άτομα που φαίνεται να είχαν επαφές με τον 53χρονο | 11/10/22 | ΕΡΤ

Κολωνός: «Είναι ένα παιδί, δεν έχει εικόνα έφηβης» λέει η δικηγόρος της 12χρονης

Έκκληση προς τα ΜΜΕ απευθύνει η δικηγόρος της 12χρονης προκειμένου να προστατευτεί η ταυτότητα και η οικογένεια του κοριτσιού που βιάστηκε επανειλημμένα από τον 53χρονο, ο οποίος την εξωθούσε στην πορνεία. Η κ. Ασπασία Ταραχοπούλου ζητά να μην βρεθούν δημοσιογράφοι έξω από το σπίτι της ανήλικης στον Κολωνό και αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον εφιάλτη που ζούσε.

«Είναι ένα παιδί. Δεν έχει καν την εικόνα μιας γυναίκας, μιας έφηβης. Ένα παιδί 11 ετών προς τα 12», είπε η δικηγόρος της 12χρονης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Η ζωή αυτού του παιδιού έχει καταστραφεί. Το διάστημα ευτυχώς δεν ήταν μεγάλο, αλλά για την ηλικία του παιδιού και για αυτά που βίωσε ήταν τεράστιο. Ένα διάστημα περίπου 3-4 μηνών. Δεν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια στην οικογένεια ότι αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος έχω ακούσει πως ήταν επίτροπος στην εκκλησία της περιοχής, θα μπορούσε να προβεί σε τέτοιες πράξεις εις βάρος ενός παιδιού. Έχω δει φωτογραφίες του ακόμη και με τον Αρχιεπίσκοπο, με πολιτικούς».

Η κ. Ασπασία Ταραχοπούλου, σε ερώτηση για το αν στην κατάθεσή της η μικρή ανέφερε ότι κάποιοι μόλις πήγαιναν στο ραντεβού καταλάβαιναν πως ήταν ένα μικρό κοριτσάκι, είπαν «όχι» διστακτικά τόνισε ότι έχει συμβεί κι αυτό, αλλά λόγω του απορρήτου της δικογραφίας 1.000 σελίδων δεν μπόρεσε να αποκαλύψει περισσότερα. Η δικηγόρος σημείωσε, ωστόσο, ότι «όλοι ήξεραν πού πάνε», γιατί γνώριζαν ότι μόλις κλείσουν ραντεβού θα αντικρίσουν μια ανήλικη: «Ο κύριος αυτούς που προσέλκυε τους έλεγε ότι είναι ανήλικο. Ξέρανε πού πάνε όλοι αυτοί. Πρέπει να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος, να εντοπιστούν όλοι αυτοί. Δεν αποκλείω να προκύψουν άλλες υποθέσεις, όπως της 12χρονης. Αντιθέτως, το περιμένω. Για να υπάρχει ένα τέτοιο καλά στημένο κύκλωμα, προφανώς και δεν είναι μόνος του αυτός».

Η δικηγόρος της 12χρονης ανέφερε ότι μέχρι να δοθεί έκταση από τα ΜΜΕ στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης, οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν εξαφανιστεί: «Από την ημέρα που έγινε γνωστό μέχρι πριν μια εβδομάδα δεν υπήρξε καμία όχληση από τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους. Πριν από μία εβδομάδα εμφανίστηκαν στο σπίτι δύο κοινωνικές λειτουργοί του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες μετά πάλι δεν ήρθαν σε επαφή. Από χθες που πήρε τόση έκταση το θέμα, πάλι εμφανίστηκαν από την κοινωνική υπηρεσία και είπαν θα ορίσουν ψυχολόγο. Είναι 8 παιδιά σε αυτή την οικογένεια που υφίστανται έναν βιασμό. Δεύτερο βιασμό μετά από της 12χρονης. Θα έπρεπε να εμφανιστούν από την αρχή, όχι μετά από έναν μήνα. Το κορίτσι είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση» είπε.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων της εκπομπής για το αν ο δράστης προσέγγισε την οικογένεια προκειμένου να μην προχωρήσει στην καταγγελία έναντι χρηματικής αμοιβής, είπε: «Απ' ό,τι μου είπε η μητέρα, μόλις το έμαθε τηλεφώνησε και στον ίδιο και του έστειλε εξυβριστικά μηνύματα, αλλά και στη σύζυγό του, η οποία της ζήτησε να μη δημοσιοποιήσει το θέμα, να μην κάνει καταγγελία. Όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά είπε πως θα αναλάβει τα έξοδα του παιδιού».

Α. Ταραχοπούλου - Δικηγόρος 12χρονης: Η 12χρονη δεν έχει δεχθεί μέχρι στιγμής ψυχολογική υποστήριξη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ