Ελλαδα

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης για τη 12χρονη στα Σεπόλια

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
δικαιοσύνης Κολωνός - Βιασμός 12χρονης: Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Σεπόλια από συλλογικότητες και κατοίκους της περιοχής - Κάλεσμα για πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση παιδοβιασμού και τράφικινγκ πραγματοποιήθηκε στα Σεπόλια © Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης

Κολωνός - Βιασμός 12χρονης: Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Σεπόλια από συλλογικότητες και κατοίκους της περιοχής - Κάλεσμα για πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο.

Συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία οι αποκαλύψεις για τη δράση του 53χρονου Ηλία Μίχου, που βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη στον Κολωνό

Ενώ νέες λεπτομέρειες της υπόθεσης έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα, η τοπική κοινωνία απαιτεί την απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα κατά της ανήλικης, αλλά και την τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων.

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα, πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση έξω από το Μετρό των Σεπολίων, προκειμένου να εκφραστεί η οργανωμένη διαμαρτυρία των κατοίκων για τις αποτρόπαιες πράξεις του Ηλία Μίχου και των συνεργών του στη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου κοριτσιού.

Επιπλέον, από κοινού με τη φεμινιστική συλλογικότητα Sabbat οργανώνεται το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι πορεία αλληλεγγύης στο 12χρονο θύμα, αλλά και καταδίκης «των παιδοβιαστών, των βιαστών και του συστήματος που τους γεννά και τους τρέφει».

Ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη παραδέχθηκαν κατά την απολογία τους ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης. Οι δύο συλληφθέντες πέρασαν σήμερα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου και αρνήθηκαν να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων που δέχθηκαν για την υπόθεση. 

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, βιαστής και προαγωγός της 12χρονης, επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής. Ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με το κορίτσι, όχι μία αλλά περισσότερες φορές, ομολογώντας ότι έχει τελέσει το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Σε ερωτήσεις για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετωπίζει περί βιασμού και μαστροπείας, δεν απάντησε. 

Από την πλευρά του, ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, φέρεται να παραδέχθηκε ότι μέσω εφαρμογής ήρθε σε επαφή με τη 12χρονη και πως έναντι αμοιβής συνευρέθηκε σεξουαλικά πολλές φορές μαζί της, δίδοντας χρηματικά ποσά στην ίδια.

Σε δήλωσή της, η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε πως αύριο Πέμπτη (13/10) η 12χρονη θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση και εκτίμησε ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης. Η δικηγόρος χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδιδόταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.

Στο μεταξύ, ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό. Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης (12/10) η γυναίκα προσήχθη και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, από όπου θα μεταβεί στον εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 33η Ανακρίτρια φαίνεται να περιλαμβάνει στο ένταλμα για τη σύλληψη της γυναίκας και άλλες κατηγορίες, ωστόσο το γεγονός πως η κύρια κατηγόρια που της αποδίδει είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, ανάμεσα σε άλλα, όπως ο βιασμός, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδίδονταν με τη συμβολή της μητέρας του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ