Ελλαδα

Κολωνός: Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης - Κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία

Εξετάζεται η εμπλοκή της στην υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O 53χρονος βιαστής και προαγωγός της 12χρονης στον Κολωνό, Ηλίας Μίχος
O 53χρονος βιαστής και προαγωγός της 12χρονης στον Κολωνό, Ηλίας Μίχος © Facebook

Κολωνός - Βιασμός 12χρονης: Σύλληψη της μητέρας της ανήλικης από τις αρχές - Η απολογία του Ηλία Μίχου και του Γιάννη Σοφιανίδη

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό. Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης (12/10) η γυναίκα προσήχθη και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, από όπου θα μεταβεί στον εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 33η Ανακρίτρια φαίνεται να περιλαμβάνει στο ένταλμα για τη σύλληψη της γυναίκας και άλλες κατηγορίες, ωστόσο το γεγονός πως η κύρια κατηγόρια που της αποδίδει είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, ανάμεσα σε άλλα, όπως ο βιασμός, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδίδονταν με τη συμβολή της μητέρας του. 

Την ίδια ώρα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους, κατά την οποία τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης. Και οι δύο παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με το 12χρονο κορίτσι. Συγκεκριμένα, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, βιαστής και προαγωγός της 12χρονης, επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής. Ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με το κορίτσι, όχι μία αλλά περισσότερες φορές, ομολογώντας ότι έχει τελέσει το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Σε ερωτήσεις για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετωπίζει περί βιασμού και μαστροπείας δεν απάντησε.

Από την πλευρά του, ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, φέρεται να παραδέχθηκε ότι μέσω εφαρμογής ήρθε σε επαφή με τη 12χρονη και πως έναντι αμοιβής συνευρέθηκε σεξουαλικά πολλές φορές μαζί της, δίδοντας χρηματικά ποσά στην ίδια.

Σε δήλωσή της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε πως αύριο Πέμπτη (13/10) η 12χρονη θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση και εκτίμησε ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης. Η δικηγόρος χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδιδόταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.

Παραδέχθηκαν σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη οι δυο κατηγορούμενοι | 12/10/2022 | ΕΡΤ

Κολωνός - Βιασμός 12χρονης: Οι αποκαλύψεις της θείας του κοριτσιού

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται για τη δράση του 53χρονου Ηλία Μίχου που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό. Ο θείος του κοριτσιού αποκάλυψε σήμερα ότι στη λίστα των υποψηφίων βιαστών της ανήλικης βρισκόταν και ένα παντρεμένο ζευγάρι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο θείος της 12χρονης αποκάλυψε ότι στο ανήλικο κορίτσι «έστελνε ένας παντρεμένος και μίλαγε και η γυναίκα του μαζί. Το σηκώνω εγώ στο messenger και ακούω τη γυναίκα να λέει: έλα κορίτσι μου. Μόλις άκουσε εμένα, το έκλεισε». Την ίδια ώρα, στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του ίδιου καναλιού, ο θείος της 12χρονης υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος ζητούσε από την 12χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και με τα αδέλφια της.

Η 12χρονη αποκάλυψε στην οικογένειά της ότι ο κατηγορούμενος την είχε απειλήσει ακόμη και με πιστόλι. «Μας είπε προχθές ότι το απείλησε με ένα πιστόλι: Θα σε σκοτώσω και εσένα και την οικογένειά σου και θα πεινάσετε. Εμένα δεν με πιάνει κανένας και το ξέρεις, έχω επαφές», της είπε σύμφωνα με τον θείο της. Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσα στις απειλές που εκτόξευε ο 53χρονος στην 12χρονη είχε πει: «Θέλετε να έχετε να τρώτε; Θα σου δίνω εγώ λεφτά, πράγματα από το μαγαζί. Πήγαινε στον κύριο να του μιλήσεις, τίποτα δεν θα σου κάνει, θα σου δώσει λεφτά».

Ο θείος της 12χρονης αναφέρθηκε και στο πώς η αστυνομία επί τρεις εβδομάδες παρακολουθούσε τον 53χρονο. Όπως αποκάλυψε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν αναλάβει την υπόθεση, ζήτησαν από την οικογένεια να μην εμφανίζεται πουθενά. Το παιδί δεν πήγαινε στο μαγαζί του και όταν ο κατηγορούμενος τηλεφωνούσε στη 12χρονη, το κινητό απαντούσε μια αστυνομικός. «Απάνταγε η αστυνομία σε ό,τι στέλνανε αυτοί. Δεν είχε πλέον το κινητό, μας το πήρε η αστυνομία και παρακολουθούσε το κύκλωμα», είπε.

Κολωνός: Ο θείος της 12χρονης αποκαλύπτει πώς η οικογένεια αντιλήφθηκε τι συνέβαινε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ