Ελλαδα

Ηλίας Μίχος και Γιάννης Σοφιανίδης παραδέχθηκαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη στον Κολωνό

Αρνήθηκαν τον βιασμό

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό
Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό

Κολωνός - Βιασμός 12χρονης: Η απολογία Ηλία Μίχου, Γιάννη Σοφιανίδη και η παραδοχή περί σεξουαλικών επαφών με την ανήλικη

Ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη παραδέχθηκαν κατά την απολογία τους ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης. Οι δύο συλληφθέντες πέρασαν σήμερα (12/10) το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου και αρνήθηκαν να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων που δέχθηκαν για την υπόθεση. 

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, βιαστής και προαγωγός της 12χρονης, επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής. Ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με το κορίτσι, όχι μία αλλά περισσότερες φορές, ομολογώντας ότι έχει τελέσει το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Σε ερωτήσεις για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετωπίζει περί βιασμού και μαστροπείας δεν απάντησε. 

Από την πλευρά του, ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, φέρεται να παραδέχθηκε ότι μέσω εφαρμογής ήρθε σε επαφή με τη 12χρονη και πως έναντι αμοιβής συνευρέθηκε σεξουαλικά πολλές φορές μαζί της, δίδοντας χρηματικά ποσά στην ίδια.

Σε δήλωσή της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε πως αύριο Πέμπτη (13/10) η 12χρονη θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση και εκτίμησε ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης. Η δικηγόρος χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδιδόταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.

Σεπόλια: Χωρίς συνήγορο υπεράσπισης ο Ηλίας Μίχος και ο Μιχάλης Σοφιανίδης | 12/10/22 | ΕΡΤ

Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε δεχτεί κλήση για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό

Στην αποκάλυψη ότι δέχθηκε ανώνυμη κλήση στις αρχές του Σεπτεμβρίου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό προχώρησε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχθεί ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα.

Οι άνθρωποι του οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν, τόσο με το ίδιο το παιδί, όσο και με τους γονείς του με στόχο να τους στηρίξουν. Ωστόσο, το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού. Χωρίς να έχει κάποιο άλλο στοιχείο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων.

Τελικά, όπως διαπιστώθηκε σήμερα, σύμφωνα με το ιστορικό η κλήση αυτή αφορούσε πράγματι στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης. Ο οργανισμός έχει ζητήσει να στηρίξει το παιδί, και μετά από σχετική σύσταση αναμένει την έγκριση και συναίνεση των γονέων και των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία κατάθεσης της 12χρονης.

«Στη συνέχεια, η 12χρονη μπορεί να υποστηριχτεί στο θεραπευτικό κέντρο «Το Σπίτι του Παιδιού», το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Με αφορμή την υπόθεση της κακοποίησης της 12χρονης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισημαίνει ότι μόνο το α’ εξάμηνο του 2022 έλαβε 557 ανώνυμες και επώνυμες αναφορές κακοποίησης και παραμέλησης που αφορούσαν στο σύνολο τους 964 παιδιά. Από αυτά τα 964 παιδιά, μόλις τα 14 αφορούσαν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Κολωνός - Βιασμός 12χρονης: Η πρόεδρος εκδιδομένων γυναικών καταγγέλει ότι ο 53χρονος έφερνε το κορίτσι και άλλα παιδιά στον χώρο της

Αποκαλύψεις και μία σοβαρή καταγγελία για την υπόθεση που αφορά τη 12χρονη από τον Κολωνό έκανε έξω από την Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης (12/10) η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών, Κωνσταντίνα Καρατζιώτη.

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους, ο 53χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της 12χρονης ερχόταν στον οίκο ανοχής που διατηρεί η ίδια στο Γκάζι, και εκεί εξέδιδε την ανήλικη. Όπως ανέφερε η ίδια μιλώντας στους δημοσιογράφους, πήγε να καταθέσει στην ανακρίτρια σε βάρος του Ηλία Μίχου, η οποία ωστόσο δεν τη δέχτηκε καθώς σήμερα ήταν προγραμματισμένο να απολογηθεί ο ίδιος ενώπιόν της ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με τη γυναίκα δεν ήταν το πρώτο κορίτσι που έφερνε ο 53χρονος στον χώρο που διατηρεί. Απαντώντας στο πώς άφηνε να γίνονται τέτοια πράγματα στην επιχείρηση που διατηρεί, η ίδια απάντησε ότι τις στιγμές που γινόταν αυτό, εκείνη απουσίαζε. «Ήρθα να καταθέσω για αυτό το τέρας στην ανακρίτρια. Δεν με δέχτηκε γιατί θα δεχτεί τα δύο αυτά άτομα. Χθες που είδα τη φωτογραφία του τον αναγνώρισα και ήρθα μόνη μου. Στο στικάκι έχω κάμερες και προτζέκτορα, θα το δείτε και θα καταλάβετε. Έχει τον κατηγορούμενο και το κορίτσι που φαίνεται φάτσα – κάρτα. Έφερνε και άλλα παιδιά», είπε η Ντίνα Καρατζιώτη.

Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους:

Καρατζιώτη: Γειά σας. Είμαι η πρόεδρος των εκδιδομένων γυναικών Ελλάδος, η καινούργια. Ήρθα να καταθέσω σήμερα γι' αυτό το τέρας στην ανακρίτρια. Δεν με δέχθηκε βέβαια γιατί θα δεχθεί τα δυο άτομα αυτά.
Δημοσιογράφος: Τι γνωρίζετε;
Καρατζιώτη: Ερχόταν στον χώρο μου, εκεί που έχω τον οίκο ανοχής στο Γκάζι, να μην πούμε οδό. Και έφερνε και το ανήλικο κορίτσι.
Δημοσιογράφος: Τη 12χρονη κοπέλα;
Καρατζιώτη: Βεβαίως. Το έφερνε να πάει με πελάτες - και επώνυμους πελάτες.
Δημοσιογράφος: Εσείς πώς το επιτρέπατε;
Καρατζιώτη: Δεν το ήξερα εγώ, δεν ήμουν εκεί, ήταν η υπηρεσία εκεί. Αυτό γινόταν επί δύο μήνες, πριν από τρεις μήνες.
Δημοσιογράφος: Δεν έγινε καμία καταγγελία;
Καρατζιώτη: Κανείς δεν έκανε καταγγελία, γιατί φοβόταν. Είχε φέρει κι άλλα παιδιά, και κάτι τσιγγανάκια και κάτι από τον Κολωνό.
Δημοσιογράφος: Στον χώρο σας πώς μπορούσε να φέρει κάποιος ένα τρίτο άτομο για να το εκδίδει; Και ειδικά παιδί;
Καρατζιώτη: Ο χώρος μου είναι για ένα άτομο, δεν είναι για 15. Εγώ δεν το ήξερα.
Δημοσιογράφος: Επί τρεις μήνες ολόκληρους;
Καρατζιώτη: Χθες που είδα τη φωτογραφία του, τον αναγνώρισα και γι' αυτό ήρθα μόνη μου, χωρίς να με καλέσει κάποιος.
Δημοσιογράφος: Στο στικάκι τι έχετε;
Καρατζιώτη: Στο στικάκι έχω κάμερες και προτζέκτορα. Θα το δείτε και θα καταλάβετε. Έχει μέσα τον κατηγορούμενο και έχει και το κορίτσι που φαίνεται φάτσα κάρτα. Όχι, δεν το έχω καταθέσει στο ΑΤ. Το πήρα χθες το βράδυ και ήρθα σήμερα να καταθέσω. Η ανακρίτρια μου είπε αφήστε το τηλέφωνό σας και θα σας καλέσω.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τους επώνυμους πελάτες που φέρεται να εμφανίζονται στο στικάκι, ισχυρίστηκε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται ηθοποιοί, καλλιτέχνες και πολιτικοί.

Κολωνός: «Έφερε το κορίτσι στον οίκο ανοχής μου»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ