Ελλαδα

Πώς η θεία της 12χρονης από τον Κολωνό αποκάλυψε τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του 53χρονου

Κοντά στη σύλληψη προσώπων που βίασαν το κορίτσι

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O 53χρονος βιαστής και προαγωγός της 12χρονης στον Κολωνό
O 53χρονος βιαστής και προαγωγός της 12χρονης στον Κολωνό © Facebook

Κολωνός: Η αποκάλυψη του βιασμού της 12χρονης - Τα μηνύματα του προαγωγού της και η παρατήρηση - κλειδί της θείας της ανήλικης

Οι έρευνες των αρχών φαίνεται ότι κάθε ώρα που περνά βρίσκονται και πιο κοντά στην αποκάλυψη προσώπων που είχαν κλείσει ραντεβού για να συνευρεθούν ερωτικά με την 12χρονη στον Κολωνό. Οι επαφές του 53χρονου βιαστή και προαγωγού του κοριτσιού βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, ενώ εκτιμάται ότι οι συλλήψεις είναι θέμα χρόνου. Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία για τον τρόπο που αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης που ζούσε  η ανήλικη έδωσε η μητέρα της. Η θεία φαίνεται ότι ήταν το πρόσωπο-κλειδί, καθώς κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό της 12χρονης. 

Όπως περιέγραψε η μητέρα, η θεία του κοριτσιού παρατήρησε ότι η ανήλικη δεν αποχωρίζεται το κινητό της. «Κάτι της έστειλε αυτός κι εκείνη τη στιγμή κάπως κοκκίνισε η μικρή, μαζεύτηκε. Της λέει η θεία της γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες; Και πήγε να της το πάρει έτσι για πλάκα από το χέρι και την είδε που κοκκίνισε, φοβήθηκε. Της είχε στείλει μηνύματα να της στείλει βίντεο γυμνά. Αυτά διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία. Τα πήρε μετά από κάποια ώρα, γιατί δεν το έδινε η μικρή εύκολα το κινητό. Μετά έβαλε τον κωδικό και άρχισε η θεία να διαβάζει. Μου τα έστειλε όλα σε μένα κι εγώ πήγα το ίδιο βράδυ στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού» ανέφερε στον Alpha. Ο εφιάλτης που ζούσε η 12χρονη αποκαλύφθηκε μόλις τον Αύγουστο ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Λευκάδα. Είχαν ήδη περάσει τέσσερις μήνες σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσής της από τον 53χρονο. 

53χρονος βίασε και εξέδιδε 12χρονη στον Κολωνό - Οικονόμου:«Να αποκαλυφθούν ένας - ένας οι 213»

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 53χρονου που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό, όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης (11.10) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας εγκληματίας. Με φρικτές και αποτρόπαιες πράξεις. Και όλοι αυτοί που παίρνανε σειρά για να κακοποιήσουν αυτό το 12χρονο παιδί. Είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας, είναι θέμα τιμής του νομικού μας πολιτισμού η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Είναι πιθανόν όπως πέσαμε από τα σύννεφα για τον συγκεκριμένο άνδρα, να πέσουμε και για άλλους», είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Ήταν ένας από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, έπαυσε να είναι από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση. Ένας εγκληματίας, έτυχε να είναι μέλος ενός κόμματος. Έχουμε οικογένειες, έχουμε παιδιά, δεν περνά το μυαλό μου ότι μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε ανοχή επειδή αυτός ο τύπος πέρασε από τη Νέα Δημοκρατία; Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιοι συνειρμοί; Είναι απαράδεκτο να γίνονται συνειρμοί βιαστών με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Αρνούμαι να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης για αυτό το θέμα, μα την Παναγία. Είναι ένας βιαστής ο οποίος πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητα της ελληνικής δικαιοσύνης. Κάπου πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Καμία ανοχή στους παιδεραστές».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «οι 213 οι οποίοι είχαν πάρει σειρά να βιάσουν το κορίτσι πρέπει να αποκαλυφθούν ένας-ένας. Γιατί μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που συναντάς το πρωί που πας να πάρεις καφέ το πρωί».

53χρονος βίαζε και εξέδιδε 12χρονη στον Κολωνό - 1.000 σελίδες η δικογραφία - Τι έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

Σε χίλιες σελίδες εκτείνεται η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων σχετικά με τη δράση του 53χρονου φερόμενου βιαστή της 12χρονης στον Κολωνό, την οποία εξέδιδε και σε άλλους άνδρες. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η δικογραφία περιέχει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις καθώς και φωτογραφίες. Οι Αρχές πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα για περίπου ένα μήνα, συγκεντρώνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δράση του 53χρονου.

Στη δικογραφία αποτυπώνεται πλήρως η δράση του 53χρονου ενώ καταγράφονται και ονόματα και τηλέφωνα ατόμων τα οποία φέρονται να επικοινωνούσαν με προφίλ που αν και φαίνονταν να ανήκαν στην 12χρονη, στην πραγματικότητα όμως τα διαχειριζόταν ο 53χρονος. Πλέον, η έρευνα έχει στραφεί στην ταυτοποίηση των 213 ατόμων που φέρονται να είχαν έρθει σε επαφή με τον 53χρονο καθώς και να είχε εκφράσει ενδιαφέρον για το ανήλικο κορίτσι. στυνομικές πηγές, μάλιστα, κάνουν λόγο για ακόμα περισσότερες συλλήψεις που θα πραγματοποιηθούν σύντομα. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα είναι στο στόχαστρο των αρχών καθώς φέρονται να είχαν προσεγγίσει την ανήλικη, με αποτέλεσμα αν προκύψουν απτά στοιχεία σε βάρος τους. Να σημειωθεί πως η 12χρονη θα κληθεί να αναγνωρίσει στο πρόσωπο τους κάποιον από αυτούς που την κακοποίησαν σεξουαλικά. Η εισαγγελία άσκησε χθες ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Μείζονος σημασίας ρόλο θα παίξει σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών το υλικό που υπάρχει στις ψηφιακές συσκευές του 53χρονου. Τα λογισμικά που διαθέτει η Διεύθυνση μπορούν να επαναφέρουν τα ηλεκτρονικά ίχνη, τους κλειδωμένους λογαριασμούς αλλά και συνομιλίες από τις συσκευές. Ακόμα, οι αρχές φαίνεται πως εξετάζουν αν ο 53χρονος δρούσε μόνος του, ή κρύβεται κάποιο κύκλωμα πίσω από εκείνον, σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Κολωνός: Σοκάρουν τα στοιχεία για τον εφιάλτη της 12χρονης  | 10/10/2022 | ΕΡΤ

53χρονος βίαζε και εξέδιδε 12χρονη στον Κολωνό: Πώς προσέγγισε το κορίτσι - Τι λέει η δικηγόρος της ανήλικης

Αποτροπιασμό προκαλούν και οι περιγραφές από τη δικηγόρο της 12χρονης στον Κολωνό, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ανήλικη, η οποία, πέρα από τη σωματική και ψυχική της κακοποίηση, είναι αναγκασμένη να «ζει ξανά και ξανά τον ίδιο εφιάλτη».

«Δεν είναι καλή η κατάσταση ούτε της οικογένειας, ούτε το παιδιού πολύ περισσότερο. Έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, χρειάζεται υποστήριξη. Έχει την υποστήριξη της οικογένειάς του και τη δική μου, όσο μπορώ να είμαι κοντά στο παιδί. Βιώνει έναν εφιάλτη καθημερινά, ξανά και ξανά, με όλη αυτή τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα και με τους δημοσιογράφους που είναι καθημερινά κάτω από το σπίτι της. Κάποια από τα κανάλια έχουν βάλει φωτογραφίες του παιδιού στον Τύπο. Ελπίζουμε να σταματήσει κάπου εδώ όλο αυτό γιατί δεν είναι καλή η κατάσταση της οικογένειας. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά στην οικογένεια, άλλα οκτώ, τα οποία πρέπει να προστατευτούν», ανέφερε η δικηγόρος της 12χρονης σχετικά με την κατάσταση του 12χρονου κοριτσιού.

Η κα Ταραχοπούλου αναφέρθηκε στη συνέχεια στον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο 53χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος ζητούσε τη βοήθεια του κοριτσιού στο μαγαζί του από τη μητέρα του «ώστε να της δίνει χαρτζιλίκι». Ειδικότερα, τόνισε: «Το κοριτσάκι πήγαινε στο σχολείο του κανονικά και κάποιες φορές πήγαινε στο μαγαζί του κατηγορούμενου για να βοηθήσει. Ο ίδιος ζητούσε το κορίτσι από τη μητέρα του για να της δίνει ένα χαρτζιλίκι. Αυτός ήταν ο τρόπος προσέγγισης. Η συμπεριφορά αυτή συνεχίστηκε επί τέσσερις μήνες, όταν το κοριτσάκι ήταν ακόμη 11 χρονών. Αυτή τη στιγμή πηγαίνει πρώτη γυμνασίου».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος για να εκδίδει την ανήλικη: «Χρησιμοποιούσε μια εφαρμογή για να εκδίδει το κοριτσάκι αυτό, αλλά δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Του έστελνε μηνύματα προσποιούμενος». Η δικηγόρος της 12χρονης σημείωσε πως «μία θεία της είδε τα μηνύματα στο κινητό, σε διακοπές που ήταν μαζί με το ένα αδερφάκι της. Αμέσως ειδοποίησε τη μητέρα, η οποία ήταν σοκαρισμένη, ενώ ειδοποιήθηκε και το Χαμόγελο του Παιδιού. Επέστρεψαν στην Αθήνα και έκαναν την καταγγελία. Με τις βαλίτσες, όπως ήταν, πήγαν στην Ασφάλεια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ