Ελλαδα

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τα προφίλ 15 επίδοξων βιαστών της 12χρονης στον Κολωνό

Το κορίτσι θα κληθεί να αναγνωρίσει τους βιαστές του

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό
Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό

Κολωνός - Ηλίας Μίχος: Τα στοιχεία από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον βιασμό της 12χρονης - Φύλλο και φτερό κινητά και υπολογιστές του 53χρονου

Τουλάχιστον 15 προφίλ ανδρών που είχαν τακτική επικοινωνία με τον 53χρονο στη σελίδα γνωριμιών που είχε δημιουργήσει για την 12χρονη φέρεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ., την ίδια ώρα που γίνονται έρευνες για τα στοιχεία των 200 και πλέον ατόμων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συνευρεθούν με την ανήλικη έναντι αμοιβής.

Ήδη έχουν ανασυρθεί δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές του Ηλία Μίχου, αλλά και της 12χρονης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία αναμένεται να πάνε στο Ανηλίκων, το οποίο θα επιχειρήσει να ταυτοποιήσει με πρόσωπα τα συγκεκριμένα προφίλ. Στη συνέχεια το κορίτσι θα κληθεί να αναγνωρίσει τους βιαστές του. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και οι κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ηλία Μίχου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι διαδρομές των χρημάτων που λάμβανε και άρα οι αποστολείς. 

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους για να διαπιστώσουν αν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστίας και τυχόν συνεργοί στην ιστοσελίδα γνωριμιών. Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός του 53χρονου, ο οποίος είχε τον ρόλο «εντοπιστή-ανιχνευτή» ευάλωτων ανήλικων κοριτσιών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. 

Σχετικά με τον 42χρονο Γιάννη Σοφιανίδη, τα στοιχεία του οποίου δημοσιεύτηκαν μετά από εντολή του εισαγγελέα, η 12χρονη επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον 42χρονο πάνω από μία φορά, μέσα σε αυτοκίνητο, κοντά στον σταθμό των Σεπολίων. Ο τηλεφωνικός αριθμός του ήταν αποθηκευμένος στο κινητό του 53χρονου ως «πελάτης».

Απολογείται σήμερα ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε 12χρονη στον Κολωνό - Πώς κάλυπτε τα ίχνη του

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσουν σήμερα Τετάρτη (12/10) ο 53χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό, καθώς και ο 42χρονος συγκατηγορούμενός του.

Τα στοιχεία των δύο ανδρών δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής διάταξης το απόγευμα της Τρίτης. Σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσουν οι αρμόδιες αρχές και για τα άλλα πρόσωπα που πιθανόν να εμπλέκονται στην υπόθεση. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κάθε φορά που θα ταυτοποιείται κάποιος και προκύπτουν στοιχεία σε βάρος του τότε θα καταργείται το πέπλο της ανωνυμίας και θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αστυνομικών αρχών, οι οποίες αναζητούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των συνομιλητών του 53χρονου. Ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ με φωτογραφίες της 12χρονης σε πλατφόρμες γνωριμιών, και από εκεί εντόπιζε τους 213 ενδιαφερόμενους «πελάτες» που ήταν έτοιμοι να δώσουν από 50 έως 100 ευρώ για να εκμεταλλευτούν και να κακοποιήσουν το παιδί. «Θεωρώ ότι θα προκύψουν και άλλα άτομα γιατί υπάρχουν στοιχεία. Αν κάνουν καλά τη δουλειά τους, όπως την έχουν κάνει μέχρι τώρα θα προκύψουν και άλλα άτομα», δήλωσε η Ασπασία Ταραχοπούλου δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης.

Την ίδια ώρα οι Αρχές εξετάζουν εάν ο 53χρονος δρούσε μόνος του ή εμπλεκόταν σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών. Το κουβάρι τον αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται, όταν η θεία της ανήλικης μαθήτριας πήρε το κινητό της 12χρονης και εντόπισε μηνύματα από τον 53χρονο παιδεραστή που της ζητούσε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες. Ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία άρχισε να παρακολουθεί τον βιαστή, εντοπίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία για να δέσει την υπόθεση και να προχωρήσει στη σύλληψη του 53χρονου.

Ε. Μαυροειδάκος: Μακάρι να μην υπάρχουν άλλα θύματα - Ίσως οδηγηθούμε εκεί από την έρευνα | Σήμερα

Πώς δρούσε ο 53χρονος βιαστής και προαγωγός της 12χρονης στον Κολωνό

Ιδιαίτερα προσεκτικός, ώστε να μην αφήνει ίχνη και να μην γίνεται αντιληπτός στη γειτονιά του, ήταν ο 53χρονος. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο κατηγορούμενος έπαιρνε συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για να μην κινήσει υποψίες στο ευρύτερο περιβάλλον του. Ο ίδιος μετέφερε την ανήλικη, την παρέδιδε στους άνδρες και εκείνοι με τη σειρά τους μετέφεραν το παιδί σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Διαφορετικό ήταν και το σημείο όπου ο 53χρονος παραλάμβανε το 12χρονο κορίτσι.

Συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή στην πλημμεληματική της μορφή ασκήθηκε σε βάρος του 53χρονου για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό. Σύμφωνα με το αδίκημα, «όποιος με τη χρήση βίας, απειλής βίας ή άλλων εξαναγκαστικών μέσων ή με επιβολή ή κατάχρηση εξουσίας, στρατολογεί, απάγει, μεταφέρει, κατακρατεί παράνομα, υποθάλπει, παραδίδει ή παραλαμβάνει άλλον με σκοπό την εκμετάλλευσή του» τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή όταν η πράξη τελείται κατ’ επάγγελμα και στρέφεται κατά ανηλίκου.

Στον νόμο αναφέρεται πως η έννοια της εκμετάλλευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από: α) την υπαγωγή του θύματος σε καθεστώς δουλείας ή σε παρεμφερείς προς τη δουλεία πρακτικές» με ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που η εκμετάλλευση του θύματος αφορά γενετήσιες πράξεις.

Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία όχι μόνο σε βάρος του 53χρονου και του 42χρονου, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που φέρεται να βίασε το ανήλικο κορίτσι στον Κολωνό. Όπως φαίνεται από τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο 33ος τακτικός ανακριτής, η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας, δεν αφορά μόνο τον 53χρονο καταστηματάρχη από τα Σεπόλια και τον 42χρονο που συνελήφθη μαζί του ως «πελάτης» του, αλλά και «κάθε άλλον υπεύθυνο» που εντοπιστεί από τις Αρχές ότι εμπλέκεται στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση του παιδιού. Η έρευνα των Αρχών προς αυτήν την κατεύθυνση διενεργείται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα που πλήρωσαν τον 53χρονο για να βιάσουν το κοριτσάκι και να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να λογοδοτήσουν.

Β. Νουλέζας: «Αν δω τη δικογραφία θα αναλάβω τον 53χρονο, τώρα δεν τον εκπροσωπώ» | 12/10/22 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ