Ελλαδα

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 53χρονος βιαστής της 12χρονης - Τι εκτιμούν οι αρχές

Έρευνες για τυχόν συνεργούς και άλλα θύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O 53χρονος βιαστής και προαγωγός της 12χρονης στον Κολωνό
O 53χρονος βιαστής και προαγωγός της 12χρονης στον Κολωνό © (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Κολωνός: Η ΕΛ.ΑΣ. και τα τρία επίπεδα της έρευνας για τον 53χρονο βιαστή και προαγωγό της 12χρονης - Η δράση του και η αποκάλυψη της υπόθεσης

Την Τετάρτη (12/10) αναμένεται να απολογηθεί ο 53χρονος από τον Κολωνό, που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονη. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας ενώπιον των ανακριτικών αρχών, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, τη στιγμή που έρχονται στο φως και νέα στοιχεία για τη δράση του. 

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε και ο 42χρονος άνδρας, που φέρεται να είχε πληρώσει τον 53χρονο για να εξασφαλίσει την ερωτική συνεύρεση με το ανήλικο κοριτσάκι. 

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», που επικαλείται πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι αρχές εξετάζουν ο 53χρονος να είχε οργανωμένο σχέδιο, με το οποίο προσέλκυε τους πελάτες του, τάζοντάς τους σεξ με το παιδί. Με άλλο σχέδιο είχε καταφέρει νωρίτερα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας της 12χρονης, η οποία εργαζόταν στην επιχείρησή του, αλλά και της ίδιας της 12χρονης. Στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκονται τα πολλά ψεύτικα προφίλ που διατηρούσε και μέσα από τα οποία ψάρευε άνδρες - υποψήφιους πελάτες. 

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να κινούνται σε τρία επίπεδα. 

  • Εκτιμούν πως είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας άνθρωπος στα 53 του χρόνια να μπαίνει σε μια τέτοια αρρωστημένη διαδικασία. Το γεγονός ότι γνώριζε που να αναζητήσει τους παιδόφιλους πελάτες του, δείχνει ότι ήταν μυημένος σε τέτοια κυκλώματα. Οι αρχές αναζητούν στοιχεία μέσα από το κινητό και τον υπολογιστή του, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρξαν και άλλα ανήλικα παιδιά θύματά του.
  • Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς ή πρόσωπα που τον κάλυπταν. Τις επόμενες ώρες ή και ημέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.
  • Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να εντοπίσει τους βιαστές του 12χρονου κοριτσιού.


Επίτροπος σε εκκλησία και μέλος της ΝΔ ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται να είχε τα τηλέφωνα περισσοτέρων από 200 υποψηφίων πελατών που επιθυμούσαν να συνευρεθούν ερωτικά με την ανήλικη, υπήρξε μέλος της Νέας Δημοκρατίας και επίτροπος σε εκκλησία του λόφου Σκουζέ.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στην υπόθεση και επιβεβαίωσε ότι ο 53χρονος υπήρξε μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πλέον η ιδιότητά του έχει τεθεί σε αναστολή. «Τα όσα έχουν αποκαλυφθεί είναι φρικτά, αποτρόπαια. Είναι σοκαρισμένη η κοινωνία. Η Αστυνομία, η Δικαιοσύνη φροντίζουν να αποσαφηνιστεί κάθε πτυχή να τιμωρηθεί ο ενορχηστρωτής και οι συνένοχοι. Με τις αλλαγές του ΠΚ έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές. Αν κριθεί ένοχος και καταδικαστεί μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και με ισόβια. Πράγματι, ήταν μέλος της ΝΔ, είναι σε αναστολή η ιδιότητά του. Η οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της υπόθεσης, στοχοποιώντας πρόσωπα που έχουν φωτογραφηθεί μαζί του αγνοώντας το ποιόν του, είναι απαράδεκτη και αδιανόητη. Πρέπει να εστιάσουμε στο φρικτό αδίκημα και στη στήριξη του θύματος».

Σεπόλια: «Ήσυχος οικογενειάρχης» λένε οι γείτονες για τον 53χρονο | 10/10/22 | ΕΡΤ

53χρονος βίαζε και εξέδιδε 12χρονη στον Κολωνό: Επίτροπος σε ιερό ναό επί τρία χρόνια

Την ίδια ώρα, στο φως έρχονται και νέα στοιχεία για τη δράση του 53χρονου και τον εφιάλτη που ζούσε η ανήλικη. Ο δράστης φέρεται να ήταν «υπεράνω υποψίας» και αγαπητός στην περιοχή του Κολωνού. Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» και ο δημοσιογράφος Θάνος Μακρογαμβράκης, επί τρία χρόνια ο 53χρονος υπήρξε επίτροπος σε ιερό ναό του λόφου Σκουζέ.

Σε δηλώσεις του στο ίδιο μέσο ο εφημέριος του ναού είπε: «Έχουμε μείνει άναυδοι όλοι εδώ στην εκκλησία και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Αν ισχύουν όλα αυτά που του καταλογίζουν μιλάμε για ένα κτήνος. Εμείς τον είχαμε διώξει από εδώ πριν από επτά χρόνια. Τον είχαμε αποπέμψει κι αυτόν και τη γυναίκα του. Τον είχαμε επίτροπο και πλέον δεν έχουμε καμία συνεργασία μαζί του. Ήταν άνθρωπος που του άρεσε να φαίνεται. Όποιος ερχόταν εδώ και είχε μια αναγνωρισιμότητα αμέσως τον έβγαζε φωτογραφίες, τις αναρτούσε συνεχώς στο διαδίκτυο. Είχαν μια περίεργη συμπεριφορά που δεν την αντέξαμε και σταματήσαμε κάθε επαφή. Αν όλα αυτά που λένε ισχύουν θέλει κρέμασμα δεν μπορώ να το συλλάβω όλο αυτό το κακό. Σε ένα παιδάκι τρυφερό να φερθεί έτσι. Εκμεταλλεύτηκε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω. Η δικαιοσύνη εύχομαι να αποκαλύψει την αλήθεια διότι όπως αποδείχτηκε από τις πράξεις του ο άνθρωπος ήταν καμουφλαρισμένος. Σε εμάς δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, φαινόταν σωστός και καλός. Απλά δεν μας άρεσε όλη αυτή η προβολή. Πήγε σε εκδήλωση στη Νέα Ιωνία φωτογραφήθηκε δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, είδε τον Γιώργο Πατούλη επίσης, εδώ με εμάς ατελείωτες φωτογραφίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τον είχαμε υιοθετήσει. Αν είναι αλήθεια όλα αυτά είναι κτήνος και πρέπει να πληρώσει, αλλά επαναλαμβάνω αν είναι αλήθεια».

Μπαλάσκας, Σόμπολος και Γιαννόπουλος για τη φρίκη στον Κολωνό | Ανοιχτή επικοινωνία 10/10/22|OPEN TV

53χρονος βίαζε και εξέδιδε 12χρονη στον Κολωνό: Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Οι πράξεις του 53χρονου αποκαλύφθηκαν στις αρχές Αυγούστου, περίπου τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του εφιάλτη για την 12χρονη. Το νεαρό κορίτσι βρέθηκε σε φιλικό σπίτι στη Λευκάδα για διακοπές και ασχολούνταν συνέχεια με το κινητό. Συγγενικό πρόσωπο της ανήλικης αποφάσισε να ψάξει το κινητό κάποια στιγμή που η 12χρονη έλειπε από το σπίτι. Τότε εντόπισε μηνύματα, αλλά και φωτογραφίες που αποκάλυπταν ότι το παιδί εκδιδόταν. Άμεσα προχώρησε σε επίσημη καταγγελία, ενώ ενημέρωσε και τη μητέρα της 12χρονης που εργαζόταν στο κατάστημα του 53χρονου στα Σεπόλια. Το κορίτσι φέρεται να δούλευε και εκείνο στο κατάστημα, προκειμένου να παίρνει ένα μικρό χαρτζιλίκι, με το οποίο βοηθούσε την οικογένειά της.

«Το παιδί βρισκόταν διακοπές σε συγγενικό σπίτι. Από τους συγγενείς διαπιστώθηκε ότι στο κινητό του υπήρχαν μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και φωτογραφίες με τον συγκεκριμένο κύριο ο οποίος είναι κατηγορούμενος και αμέσως ενημέρωσαν τη μητέρα και το έφεραν το παιδί στην Αθήνα και η μητέρα με το παιδί με τις βαλίτσες μάλιστα στο χέρι από εκεί που ήταν πήγε στο Ανηλίκων και έκανε την καταγγελία», δήλωσε η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης για την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Μετά την καταγγελία, ο 53χρονος μπήκε στο στόχαστρο. Η ΕΛ.ΑΣ. και το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν τα ψεύτικα προφίλ του δράστη στα social media, καθώς και πλήθος βίντεο και φωτογραφιών της ανήλικης, που έστελνε στους υποψήφιους πελάτες. Λίγες ημέρες αργότερα, οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης. Μαζί με τον 53χρονο συνελήφθη και ένας 42χρονος φίλος του, ο οποίος φέρεται να πλήρωνε για να κακοποιεί σεξουαλικά το παιδί. Η 12χρονη κατέθεσε ότι ποτέ δεν είχε λάβει χρήματα από τον 53χρονο για τα ραντεβού με παιδόφιλους στα οποία αναγκαζόταν να πηγαίνει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ