- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέσα σε χρόνο dt οι πρόσφυγες ανακατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης (εικόνες, video)
Σε εξέλιξη νέα αστυνομική επιχείρηση
Δεν πρόλαβαν οι αστυνομικοί να τους απομακρύνουν από τις σιδηροδρομικές γραμμές και οι πρόσφυγες τις ανακατέλαβαν.
Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη στην Ειδομένη νέα αστυνομική επιχείρηση, προκειμένου έπειτα από 30 ημέρες να ανοίξει η γραμμή και πάλι.
Η αστυνομία προσπαθεί να πείσει τους πρόσφυγες να μετακινηθούν, καταφέρνοντας να απομακρυνθούν ορισμένοι με τις σκηνές τους. Ωστόσο, περίπου 10-15 άτομα έχουν καθίσει στη γραμμή και αρνούνται να σηκωθούν.
Προς το παρόν δεν έχει δημιουργηθεί ένταση.
Την ίδια ώρα, η οικονομική ζημιά που έχει δημιουργηθεί από τον αποκλεισμό της γραμμής υπολογίζεται πως είναι τεράστια. Διαμεταφορείς και εταιρείες Logistics έχουν ήδη είτε ακυρώσει είτε δρομολογήσει ακυρώσεις φορτίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού εισαγωγείς - εξαγωγείς που έως τώρα επέλεγαν σταθερά τη σιδηροδρομική μεταφοράς ως ένα αξιόπιστο μέσο, έχουν ήδη στραφεί σε άλλα μέσα μεταφοράς -πλοία, φορτηγά κ.λπ.- μη μπορώντας πλέον να εμπιστευτούν τον σιδηρόδρομο αναφορικά με το κόστος και τους χρόνους παράδοσης των εμπορευμάτων τους, εξαιτίας του επί 30 ημέρες αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», την προηγούμενη εβδομάδα διαμεταφορικές εταιρείες συνεργάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκαναν πράξη τις προειδοποιήσεις τους και προχώρησαν στις πρώτες ακυρώσεις ή σε πάγωμα 300 - 400 φορτίων, τα οποία ισοδυναμούν με το 20% του συνολικού διακινούμενου όγκου του τελευταίου 15νθημέρου.
Πρόκειται για εμπορεύματα που έχουν ως παραλήπτες ελληνικές επιχειρήσεις και θυγατρικές πολυεθνικών από το λιανεμπόριο, τα τρόφιμα, τα βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης (χαρτικά, είδη υγιεινής, κ.ά.), την ξυλεία, τα χημικά προϊόντα που προορίζονται για τη βιομηχανία ή ακόμη και για επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, με ακυρώσεις παραγγελιών από πελάτες τους λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων και του υψηλότερου κόστους που συνεπάγεται το μπλόκο στην Ειδομένη.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Προσέξτε τα παιδιά σας αν είναι στη θάλασσα, μήπως έχουμε κανένα μικρό τσουνάμι», προειδοποίησε ο σεισμολόγος
Η Βουλή στηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης που εκπονεί όλο τον χρόνο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή άλλα προβλήματα
Η περίοδος εκπτώσεων θα διαρκέσει από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου
Το φαινόμενο θα κορυφωθεί τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Ιουνίου
830 άνθρωποι χόρεψαν για καλό σκοπό στην Πλατεία Αριστοτέλους
Μετά τη σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε και τη μακρά περίοδο νοσηλείας και αποθεραπείας
Λόγω αντικατάστασης των σιδηροτροχιών
Στην εκδήλωση βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Στέφανος Κασσελάκης
Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στη Φλώρινα και στη Κοζάνη
Η συλλυπητήρια ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια
Υψηλό το επίπεδο συμμόρφωσης στις επισημάνσεις της Αρχής
Η διοργάνωση του Εθνικού Θεάτρου για την Ομόνοια που ακυρώθηκε κρύβει κάτι πολύ βαθύτερο
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Συζητήσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και μουσικές εμφανίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.