Κοσμος

Η σύζυγος του Nτέιβιντ Γκίλμουρ κατά του Ρότζερ Γουότερς: «Είσαι απολογητής του Πούτιν και αντισημίτης»

Το άλλοτε μέλος των Pink Floyd έχει κάνει περίεργες δηλώσεις για τον πόλεμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρότζερ Γουότερς λέει ότι οι Ουκρανοί θέλουν να τον δολοφονήσουν
Ο Roger Waters στην περιοδεία «Us + Them», Λισαβόνα, 20 Μαΐου 2018 © EPA/JOSE SENA GOULAO

Pink Floyd: Η σύζυγος του Nτέιβιντ Γκίλμουρ κατά του Ρότζερ Γουότερς: «Είσαι απολογητής του Πούτιν και αντισημίτης»

Τη Δευτέρα, η σύζυγος του Ντέιβιντ Γκίλμουρ χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ασκήσει δριμεία κριτική στον Ρότζερ Γουότερς για τη στάση του άλλοτε μέλους των Pink Floyd σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Πόλι Σάμσον οποία βοήθησε στη δημιουργία των στίχων αρκετών τραγουδιών των Pink Floyd μετά από την αποχώρηση του Γουότερς από το συγκρότημα το 1985 ανέφερε «Δυστυχώς είσαι αντισημίτης μέχρι τον σάπιο πυρήνα σου. Επίσης ένας απολογητής του Πούτιν και ένας ψεύτης, κλέφτης, υποκριτής, φοροφυγάς, τραγουδάς playback, είσαι μισογύνης,
άρρωστος με φθόνο, μεγαλομανής. Αρκετά με τις ανοησίες σου». 

Ο Γκίλμουρ έκανε like στην ανάρτηση της συζύγου, την έκανε retweet και σε ένδειξη υποστήριξης έγραψε: «Κάθε λέξη αποδεδειγμένα αληθινή».

Πριν από το tweet της Polly Samson, ο Γουότερς παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung» την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση στην ιστοσελίδα του, ο 79χρονος μουσικός προχώρησε σε μια σειρά από αμφιλεγόμενες δηλώσεις για την Ουκρανία, τον Πούτιν και το Ισραήλ. 

Το περασμένο φθινόπωρο, ο συνιδρυτής των Pink Floyd ισχυρίστηκε μιλώντας στο «Rolling Stone» ότι βρισκόταν σε «μια λίστα δολοφονιών που υποστηρίζεται από την ουκρανική κυβέρνηση» λόγω των σχολίων του τη ρωσική εισβολή.

Σε μια άλλη του συνέντευξη ο Γουότερς ανέφερε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «23 εκατομμύρια Ρώσοι πέθαναν προστατεύοντας εσένα και εμένα από τους Ναζί», με τον δημοσιογράφο να απαντά ότι «θα ήταν καλύτερα οι Ρώσοι να πάρουν ένα μάθημα από αυτόν τον πόλεμο και να μην επιτεθούν στην Ουκρανία». Είχε μάλιστα χαρακτηρίσει ψέματα και προπαγάνδα τα δημοσιεύματα των δυτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία. «Συνέχεια ακούμε οι Ρώσοι παρενέβησαν στις εκλογές μας, οι Ρώσοι έκαναν αυτό. Είναι όλα ψέματα, ψέματα, ψέματα, ψέματα, ψέματα» είχε πει. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ