Κοσμος

Ο Ρότζερ Γουότερς λέει ότι οι Ουκρανοί θέλουν να τον δολοφονήσουν

«Ψέματα τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρότζερ Γουότερς λέει ότι οι Ουκρανοί θέλουν να τον δολοφονήσουν
Ο Roger Waters στην περιοδεία «Us + Them», Λισαβόνα, 20 Μαΐου 2018 © EPA/JOSE SENA GOULAO

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ο Ρότζερ Γουότερς πιστεύει ότι το Κίεβο θέλει να τον σκοτώσει. 

Ο Βρετανός μουσικός, ένας από τους ιδρυτές των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Rolling Stone ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το μεγαλύτερο κακό στον κόσμο και ότι η Ουκρανία θέλει να τον δολοφονήσει.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ψέματα και προπαγάνδα τα δημοσιεύματα των δυτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία. «Συνέχεια ακούμε οι Ρώσοι παρενέβησαν στις εκλογές μας, οι Ρώσοι έκαναν αυτό. Είναι όλα ψέματα, ψέματα, ψέματα, ψέματα, ψέματα».

Ο Γουότερς έχει επανειλημμένα κάνει σκληρές δηλώσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Έτσι, κατά τη γνώμη του, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν μια απάντηση στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό ο Γουότερς έγραψε ανοιχτή επιστολή προς τη σύζυγο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα, κάνοντας λόγο για «ακραίους εθνικιστές» στην Ουκρανία που έχουν «φέρει τη χώρα σας σε ένα καταστροφικό δρόμο.

Με αφορμή το γεγονός αυτό οι συναυλίες στην Κρακοβία ακυρώθηκαν ενώ δημοτικοί σύμβουλοι στην Κρακοβία θα εγκρίνουν ένα ψήφισμα με το οποίο θα χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητο πρόσωπο» τον μουσικό στην πόλη τους.

«Μην ξεχνάτε, είμαι σε μια λίστα δολοφονιών που υποστηρίζεται από την ουκρανική κυβέρνηση. Είμαι στη γ...η λίστα, και έχουν σκοτώσει ανθρώπους πρόσφατα.... Αλλά όταν σε σκοτώνουν, γράφουν "ρευστοποιήθηκε" πάνω στη φωτογραφία σου. Λοιπόν, είμαι μια από αυτές τις γαμημένες φωτογραφίες», υποστήριξε ο Γουότερς.

Επιπλέον, ο μουσικός επέκρινε την προμήθεια όπλων στο Κίεβο και αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εγκληματία πολέμου λόγω της απροθυμίας του να καλέσει το ουκρανικό καθεστώς σε διάλογο με τη Μόσχα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ