- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αίτημα στις δικαστικές αρχές να τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, υπέβαλε το ουκρανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση κατηγορεί το ΚΚ για υποστήριξη των αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας και υποστήριξη της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία, ενώ το ΚΚ μιλάει για «κατασκευασμένες κατηγορίες». Η ημερομηνία για την εξέταση του αιτήματος δεν έχει οριστεί.
Λεπτομερέστερα, η κυβέρνηση λέει ότι οι παράνομες δραστηριότητες του ΚΚ αφορούν «την υποστήριξη των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, την υποστήριξη της στρατιωτικής επίθεσης και της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία, τις εκκλήσεις κατά της ουκρανικής εδαφικής κυριαρχίας και τη χρηματοδότηση και υποστήριξη σε οικονομική και τεχνική βάση των αυτονομιστών».
Αντίθετα, ο ηγέτης του ΚΚ Ουκρανίας κ. Πέτρο Σιμονένκο είπε: «Υποστηρίζουμε μία ενιαία Ουκρανία και καταδικάζουμε κάθε αποσχιστική τάση. Ποτέ δεν υποστηρίξαμε την απόσχιση της Κριμαίας, είπαμε ότι υπεύθυνοι για την απώλειά της ήταν οι εκπρόσωποι του σημερινού καθεστώτος. Η αίτηση να τεθούμε εκτός νόμου είναι μέρος της μάχης του Κιέβου εναντίον όσων διαφωνούν».
Ενάντια στην απαγόρευση τάχτηκε το ΚΚΕ, λέγοντας ότι την ουκρανική κυβέρνηση αποτελούν «ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ και του φασίστα συνεργάτη τους στην Ουκρανία, του Μπαντέρα, … που συνεχίζουν τις δολοφονικές επιδρομές τους στην Ανατολική Ουκρανία».
Μ.Φ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.