Κοσμος

Ο πρώην γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Τσακ Χέιγκελ στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ

Τον πρώην γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών Τσακ Χέιγκελ αναμένεται να διορίσει υπουργό Άμυνας ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σχετική ανακοίνωση αναμένεται τη Δευτέρα, όπως δήλωσε πηγή των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο. Η επιλογή αυτή είναι πιθανόν ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις στη Γερουσία σχετικά με το εάν ο πρώην γερουσιαστής της Νεμπράσκα υποστηρίζει θερμά τον σύμμαχο των ΗΠΑ, Ισραήλ. Ο Χέιγκελ έχει δεχτεί επικρίσεις και για σχόλιά του σχετικά με τις κυρώσεις εις βάρος του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32534-72498.jpg

Τον πρώην γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών Τσακ Χέιγκελ αναμένεται να διορίσει υπουργό Άμυνας ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σχετική ανακοίνωση αναμένεται τη Δευτέρα, όπως δήλωσε πηγή των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Η επιλογή αυτή είναι πιθανόν ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις στη Γερουσία σχετικά με το εάν ο πρώην γερουσιαστής της Νεμπράσκα υποστηρίζει θερμά τον σύμμαχο των ΗΠΑ, Ισραήλ. Ο Χέιγκελ έχει δεχτεί επικρίσεις και για σχόλιά του σχετικά με τις κυρώσεις εις βάρος του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Τον περασμένο μήνα ο Ομπάμα πρόσφερε στήριξη στον Τσακ Χέιγκελ ως πιθανό αντικαταστάτη του υπουργού Άμυνας, Λίον Πανέτα. «Έχω συνεργαστεί με τον Τσακ Χέιγκελ. Τον γνωρίζω. Είναι πατριώτης. Έχει κάνει εξαιρετικά δουλειά τόσο για την Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, και έχει επίσης υπηρετήσει τη χώρα με ανδρεία στο Βιετνάμ» είχε δηλώσει ο Ομπάμα στην τηλεοπτική εκπομπή «Meet the Press» στο δίκτυο NBC στις 30 Δεκεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ