Κοσμος

Άνγκελα Μέρκελ για τις εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ: «Ματώνει η καρδιά μου»

Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη Σαξονία-Άνχαλτ, επικρίνοντας την τακτική του κόμματός της απέναντι στην Εναλλακτική για τη Γερμανία
Η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι «ματώνει η καρδιά» της για το αποτέλεσμα στη Σαξονία‑Άνχαλτ © EPA/Victor Hilitski

Η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη Σαξονία-Άνχαλτ, επικρίνοντας την τακτική του κόμματός της απέναντι στην Εναλλακτική για τη Γερμανία

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή της για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Σαξονία-Άνχαλτ, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή συγκυρία «κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας».

«Ως μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ματώνει η καρδιά μου», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας την εκλογική επίδοση, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στο λεγόμενο «τείχος προστασίας» που έχει υιοθετήσει το CDU, μαζί με τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, προκειμένου να διατηρήσει αποστάσεις από την AfD.

Η πρώην καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη στρατηγική. «Δεν το εφηύρα εγώ αυτό και δεν μου αρέσει. Δεν είναι αυτό που θα πείσει τους ανθρώπους. Πρέπει να πούμε τι θέλουμε για αυτή τη χώρα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, τα δημοκρατικά κόμματα θα πρέπει να παρουσιάσουν συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους, ώστε να καταστήσουν σαφές στους πολίτες γιατί μια συνεργασία με την AfD δεν αποτελεί επιλογή. Ως παράδειγμα ανέφερε το ζήτημα των συντάξεων.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα υπόλοιπα κόμματα χρειάζεται να απομακρυνθούν από την «εμμονή» με τους δεξιούς λαϊκιστές και να επικεντρωθούν περισσότερο στις δικές τους πολιτικές προτάσεις.

Έμφαση στην άμεση επικοινωνία με τους πολίτες

Η πρώην καγκελάριος και πρώην αρχηγός του CDU τάχθηκε ακόμη υπέρ μιας διαφορετικής επικοινωνιακής προσέγγισης από τα δημοκρατικά κόμματα.

Όπως τόνισε, απαιτείται «εξατομικευμένη επικοινωνία» με τους πολίτες, προκειμένου τα κόμματα να κατανοήσουν καλύτερα τις ανησυχίες της κοινωνίας και να εξηγούν πιο αποτελεσματικά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

«Η εξατομικευμένη επικοινωνία με τους πολίτες έχει γίνει πιο σημαντική από πριν. Τα δημοκρατικά κόμματα πρέπει τώρα να επιδιώξουν ισχυρότερη επαφή με τους πολίτες», υπογράμμισε η Μέρκελ, μιλώντας στο πλαίσιο ψηφιακής έκθεσης στην Κολωνία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY