Κοσμος

Πρώην Μις Ελβετία καταγγέλλει τον Τραμπ για βιασμό το 1993

Δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Αμερικανού προέδρου για την υπόθεση

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώην Μις Ελβετία καταγγέλλει τον Τραμπ για βιασμό το 1993
© screenshot/youtube

- Νέα καταγγελία κατά Τραμπ σε έκθεση Δημοκρατικών: Τι υποστηρίζει πρώην Μις Ελβετία

Η πρώην Μις Ελβετία Μπεατρίς Κόιλ καταγγέλλει ότι ο Nτόναλντ Τραμπ τη βίασε το 1993 στο ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησαν οι Δημοκρατικοί της Επιτροπής Δικαιοσύνης της αμερικανικής Βουλής. Ο Λευκός Οίκος αρνείται την καταγγελία, ενώ, όπως αναφέρει το People, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Αμερικανού προέδρου σε σχέση με την υπόθεση.

Η έκθεση παρουσιάζει την αφήγηση της Κόιλ στο πλαίσιο έρευνας για τις φερόμενες σχέσεις του Τραμπ με το δίκτυο σεξουαλικής εκμετάλλευσης του Τζέφρι Έπσταϊν. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο διαγωνισμός ομορφιάς «Donald J. Trump American Dream Pageant», στον οποίο συμμετείχαν νέες ηλικίας 16 έως 22 ετών, χρησιμοποιήθηκε από τον Τραμπ, τον Έπσταϊν και άλλους για την προσέγγιση ευάλωτων νεαρών γυναικών και κοριτσιών.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Κόιλ ήταν 24 ετών και εργαζόταν ως μοντέλο και στον χρηματοπιστωτικό τομέα όταν προσκλήθηκε να παρευρεθεί στον διαγωνισμό, τον Νοέμβριο του 1993. Στη συνέντευξη που έδωσε σε συνεργάτες της επιτροπής υποστήριξε ότι ο Τραμπ την προσέγγισε στη διάρκεια γεύματος Τύπου στο Plaza και της υποσχέθηκε βοήθεια για την έκδοση βίζας και την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Η ίδια ανέφερε ότι αργότερα προσκλήθηκε να τον συναντήσει σε σουίτα του ξενοδοχείου, πιστεύοντας πως η συνάντηση θα μπορούσε να βοηθήσει την επαγγελματική πορεία και τις σπουδές της. Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία που περιλαμβάνεται στην έκθεση, ο Τραμπ της επιτέθηκε σεξουαλικά και τη βίασε. Η Κόιλ περιέγραψε την επίθεση ως βίαιη.

Κατά την αφήγησή της, ο Τραμπ επανέλαβε στη συνέχεια τις υποσχέσεις του για τη βίζα και το πανεπιστήμιο και της ζήτησε να παραμείνει σιωπηλή. Η ίδια επέστρεψε στην Ελβετία μετά τον διαγωνισμό και, σύμφωνα με την έκθεση, απέρριψε μεταγενέστερη πρόταση να συμμετάσχει σε άλλη διοργάνωση.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Λόρεν Μπις, δήλωσε στο People ότι οι καταγγελίες δεν είναι αληθείς και χαρακτήρισε την έκθεση πολιτική προσπάθεια των Δημοκρατικών να αποσπάσουν την προσοχή από τα επιτεύγματα του προέδρου. Υποστήριξε ακόμη ότι ο Τραμπ είχε απομακρύνει τον Έπσταϊν από τη λέσχη του στο Μαρ-α-Λάγκο και ότι έχει απαλλαγεί πλήρως από κάθε ζήτημα σχετικό με εκείνον. Πρόκειται για τη θέση του Λευκού Οίκου, όπως μεταφέρεται στο δημοσίευμα.

Η έκθεση επικαλείται επίσης άλλες μαρτυρίες και υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης που είχε κατατεθεί το 1997 από την Τζιλ Χαρθ κατά του Τραμπ. Συγκρίνει τις φερόμενες υποσχέσεις προς την Κόιλ με αφηγήσεις γυναικών που υποστήριξαν ότι ο Έπσταϊν χρησιμοποιούσε υποσχέσεις για σπουδές και εργασία προκειμένου να προσεγγίζει θύματα.

Η ξεχωριστή υπόθεση της Τζιν Κάρολ

Το People υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έχει αντιμετωπίσει και προηγούμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, μεταξύ αυτών της συγγραφέως Ε. Τζιν Κάρολ. Πρόκειται για ξεχωριστή υπόθεση από την καταγγελία της Κόιλ.

Τον Μάιο του 2023, σώμα ενόρκων σε αστική δίκη έκρινε τον Τραμπ υπεύθυνο για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμηση της Κάρολ, χωρίς να δεχθεί τον ισχυρισμό περί βιασμού. Ο Τραμπ είχε αρνηθεί τις κατηγορίες της συγγραφέως. Σύμφωνα με το People, κατέβαλε το ποσό των 5,6 εκατ. δολαρίων που όφειλε μετά την απόφαση, ενώ συνέχισε να αμφισβητεί ξεχωριστή απόφαση για αποζημίωση 83 εκατ. δολαρίων σε άλλη υπόθεση δυσφήμησης.

Πηγή: People

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY