- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετωπική σύγκρουση τρένων στο Μπάρι με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (video)
Εικόνες πανικού κι άμορφων σιδερικών
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα - 12.30-ώρα Ελλάδος) στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι μεταξύ Άντρια και Κοράτο. Η σύγκρουση έλαβε χώρα σε μία μονή σιδηροδρομική γραμμή.
Στο σημείο, που επικρατεί πανικός, επιχειρούν δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και διασώστες του ιταλικού ΕΚΑΒ, ενώ συγκλονίζει η περίπτωση ενός παιδιού που απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.
Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει δώσει επίσημο αριθμό επιβαινόντων στα τρένα, και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της σύγκρουσης.
«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί» δήλωσε ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Άντρια Ρικάρντο Τζίνγκαρο, όταν ρωτήθηκε από το Rainews24.
«Σημειώθηκε μια μετωπική σύγκρουση σε μία μονή σιδηροδρομική γραμμή, Κάποια βαγόνια έχουν μετατραπεί σε φυσαρμόνικες και οι διασώστες δεν μπορούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα συντρίμμια. (Εκτός από νεκρούς) πολλοί είναι και οι τραυματίες» πρόσθεσε.
Το θέαμα που αντικρίζουν οι διασώστες είναι φρικτό, καθώς πολλά κομμάτια λαμαρίνας από τα βαγόνια έχουν εκτοξευθεί δεκάδες μέτρα μακριά, κάτι που εντείνει τον φόβο για ακρωτηριασμούς.
Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η συγκεκριμένη γραμμή είναι πολυσύχναστη, με περισσότερα από 200 τρένα την ημέρα να την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.
Όπως ήταν επόμενο μετά το δυστύχημα, τα σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν στη συγκεκριμένη γραμμή.
Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έκανε λόγο πως αυτή είναι μια «στιγμή δακρύων», ενώ δήλωσε αποφασισμένος να ρίξει φως στα αίτια της σύγκρουσης.
NEWS/ Puglia. Scontro tra due treni.Sindaco Corato,Massimo Mazzilli: "E' un disastro come se fosse caduto un aereo!" pic.twitter.com/vtrg0yC9Xs
— Rai Radio1 (@Radio1Rai) July 12, 2016
#Scontro tra #treni in #Puglia. Segui gli aggiornamenti in #diretta su #Rainews24 https://t.co/TWAIBBQzUy pic.twitter.com/I35BYy5WJZ
— Rainews (@RaiNews) July 12, 2016
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ακριβώς γίνεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.