Κοσμος

Μετωπική σύγκρουση τρένων στο Μπάρι με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (video)

Εικόνες πανικού κι άμορφων σιδερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133265-303247.jpg

 Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα - 12.30-ώρα Ελλάδος) στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι μεταξύ Άντρια και Κοράτο. Η σύγκρουση έλαβε χώρα σε μία μονή σιδηροδρομική γραμμή.

Στο σημείο, που επικρατεί πανικός, επιχειρούν δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και διασώστες του ιταλικού ΕΚΑΒ, ενώ συγκλονίζει η περίπτωση ενός παιδιού που απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει δώσει επίσημο αριθμό επιβαινόντων στα τρένα, και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της σύγκρουσης.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί» δήλωσε ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Άντρια Ρικάρντο Τζίνγκαρο, όταν ρωτήθηκε από το Rainews24.

«Σημειώθηκε μια μετωπική σύγκρουση σε μία μονή σιδηροδρομική γραμμή, Κάποια βαγόνια έχουν μετατραπεί σε φυσαρμόνικες και οι διασώστες δεν μπορούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα συντρίμμια. (Εκτός από νεκρούς) πολλοί είναι και οι τραυματίες» πρόσθεσε.

Το θέαμα που αντικρίζουν οι διασώστες είναι φρικτό, καθώς πολλά κομμάτια λαμαρίνας από τα βαγόνια έχουν εκτοξευθεί δεκάδες μέτρα μακριά, κάτι που εντείνει τον φόβο για ακρωτηριασμούς.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η συγκεκριμένη γραμμή είναι πολυσύχναστη, με περισσότερα από 200 τρένα την ημέρα να την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

Όπως ήταν επόμενο μετά το δυστύχημα, τα σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν στη συγκεκριμένη γραμμή.

Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έκανε λόγο πως αυτή είναι μια «στιγμή δακρύων», ενώ δήλωσε αποφασισμένος να ρίξει φως στα αίτια της σύγκρουσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ