Κοσμος

London is open (video)

Ο Sadiq Khan στον αντίποδα του διεθνούς απομονωτισμού

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134416-665479.jpg

Την στιγμή που η Βρετανία προσπαθεί να διαχειριστεί τις συνέπειες του δημοψηφίσματος που την απομονώνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (και ο δυτικός κόσμος με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τους διάφορους οπισθοδρομικούς εθνικολαϊκιστές να απειλούν τα οικοδομήματα των σύγχρονων δημοκρατιών) , ο νέος Δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan στέκεται υπέρ της ανοιχτής κοινωνίας.

Προσπαθεί να διαβεβαιώσει τους μη-Βρετανούς ότι είναι ευπρόσδεκτοι στην πόλη: «Οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοιχτές στον κόσμο!» διαβεβαιώνει μέσω twitter με το hashtag #londonisopen.

Ο «Μπαράκ Ομπάμα του Λονδίνου» λάνσαρε ένα πολύ πετυχημένο video για περάσει το μήνυμα του: το πρώτο πλάνο δείχνει την πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας στο 10, Downing Street, στη συνέχεια μαγαζάτορες ανοίγουν ο ένας μετά τον άλλον τις πόρτες των επιχειρήσεων τους, και στο τέλος ο ίδιος ο Khan ανοίγει την πόρτα του γραφείου του, καλοσωρίζοντας όποιον θέλει να έρθει στην πόλη του (η οποία ψήφισε με συντριπτικό ποσοστό υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.).

Γιος μεταστών και δικηγόρος με προϋπηρεσία στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο ίδιος, δεν έκρυψε την υποστήριξη του στην παραμονή της χώρας του στην Ε.Ε. Εμφανίστηκε μάλιστα δίπλα στον David Cameron των Συντηρητικών (ο ίδιος ο Khan προέρχεται από το κόμμα των Εργατικών) σε καμπάνια του Remain για να στηρίξει την ενότητα, προκαλώντας εσωκομματικές αναταραχές.

image

Αν και είναι Δήμαρχος μόλις από το Μάιο, έχει δώσει το στίγμα του και το όραμα του για μια πόλη πολυπολιτισμική, που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Ο ίδιος καλοσωρίζει την θρησκευτική ελευθερία και δηλώνει ότι θέλει κάθε μέλος της LGBT κοινότητας να νιώσει ευπρόσδεκτος στην πόλη του.

«Το Λονδίνο είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο. Είναι δημιουργική, διεθνής, επιχειρηματική και γεμάτη ευκαιρίες. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που είμαι Δήμαρχος μιας πόλης που είναι τόσο άνετη με την πολυπολιτισμικότητα και τόσο αισιόδοξη για το μέλλον» , δηλώνει στο πλαίσιο του #londonisopen. «Δεν ανεχόμαστε απλώς την διαφορετικότητα του άλλου- την γιορτάζουμε. Πολλοί άνθρωποι από όλο τον πλανήτη ζουν και δουλεύουν εδώ, συνεισφέροντας σε κάθε τομέα της ζωής της πόλης. Τώρα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι οι άνθρωποι σε όλο το Λονδίνο και τον κόσμο θα μάθουν ότι το Λονδίνο είναι ανοιχτό. Καλώ όλους (σ.σ. τους πολίτες) να πάρουν μέρος σε αυτή την απλή αλλά δυναμική καμπάνια και να στείλουν ένα θετικό μήνυμα στον κόσμο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.