- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έλληνες και Γάλλοι οι πιο «αγανακτισμένοι» με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Σε άνοδο ο ευρωσκεπτικισμός σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κέντρου Ερευνών Pew
Ο ευρωσκεπτικισμός βρίσκεται σε άνοδο σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που διενήργησε το Κέντρο Ερευνών Pew, μόλις δύο εβδομάδες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Βρετανία για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Πάντως οι ερωτηθέντες σε δέκα ευρωπαϊκά κράτη έδωσαν μια οριακή πλειοψηφία του 51% υπέρ των Βρυξελλών. Το 42% των ερωτηθέντων, ωστόσο, πιστεύει η λήψη αποφάσεων πρέπει να φύγει από τις Βρυξέλλες και να επιστρέψει στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών.

Στην κορυφή των ευρωσκεπτικιστών βρίσκονται οι Έλληνες με 71% κατά της ΕΕ και οι Γάλλοι με 61%. Στη Γαλλία σε σχέση με πέρυσι η δημοτικότητα των Βρυξελλών έπεσε κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες και είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε κράτος μέλος της ΕΕ. Πτώση επίσης σημειώθηκε και στην Ισπανία κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες (47% με θετική άποψη), στη Γερμανία κατά οκτώ μονάδες (50%) και στη Βρετανία κατά επτά μονάδες (44%).
Στην κορυφή των φιλοευρωπαϊστών είναι οι Πολωνοί και Ούγγροι. Σύμφωνα με το κέντρο Pew, 72% των Πολωνών και 61% των Ούγγρων εκτιμούν θετικά την ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την Βρετανία η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί έντονα την παραμονή της στην ΕΕ. Συνολικά, 89% των Σουηδών, 75% των Ολλανδών και 74% των Γερμανών θεωρούν την πιθανότητα εξόδου της χώρας αρνητικό γεγονός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Αντιμετωπίζουν 59 συνολικά κατηγορίες
Στο επίκεντρο η αποκάλυψη των πηγών πίσω από τα δημοσιεύματα για το Air Force One
Κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα και πακέτο 340 εκατ. λιρών για την αστεγία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Πότε θα ξεκινήσει το μέτρο
Σφοδρός πολέμιος του Στάρμερ - Το who is who
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Μια ματιά στην κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας, με βάση νέα στοιχεία του YouGov και την επικαιρότητα
Δεν θα φιλοξενεί πλέον κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα
Ιστορίες Αμερικανών που πίστεψαν την εικόνα της Ρωσίας ως καταφύγιο συντηρητικών αξιών και ανακάλυψαν τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής υπό τον Πούτιν.
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.