Κοσμος

Έλληνες και Γάλλοι οι πιο «αγανακτισμένοι» με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε άνοδο ο ευρωσκεπτικισμός σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κέντρου Ερευνών Pew

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130468-295728.jpg

Ο ευρωσκεπτικισμός βρίσκεται σε άνοδο σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που διενήργησε το Κέντρο Ερευνών Pew, μόλις δύο εβδομάδες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Βρετανία για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Πάντως οι ερωτηθέντες σε δέκα ευρωπαϊκά κράτη έδωσαν μια οριακή πλειοψηφία του 51% υπέρ των Βρυξελλών. Το 42% των ερωτηθέντων, ωστόσο, πιστεύει η λήψη αποφάσεων πρέπει να φύγει από τις Βρυξέλλες και να επιστρέψει στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών.

image

Στην κορυφή των ευρωσκεπτικιστών βρίσκονται οι Έλληνες με 71% κατά της ΕΕ και οι Γάλλοι με 61%. Στη Γαλλία σε σχέση με πέρυσι η δημοτικότητα των Βρυξελλών έπεσε κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες και είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε κράτος μέλος της ΕΕ. Πτώση επίσης σημειώθηκε και στην Ισπανία κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες (47% με θετική άποψη), στη Γερμανία κατά οκτώ μονάδες (50%) και στη Βρετανία κατά επτά μονάδες (44%).

Στην κορυφή των φιλοευρωπαϊστών είναι οι Πολωνοί και Ούγγροι. Σύμφωνα με το κέντρο Pew, 72% των Πολωνών και 61% των Ούγγρων εκτιμούν θετικά την ΕΕ. 

image

Σε ό,τι αφορά την Βρετανία η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί έντονα την παραμονή της στην ΕΕ. Συνολικά, 89% των Σουηδών, 75% των Ολλανδών και 74% των Γερμανών θεωρούν την πιθανότητα εξόδου της χώρας αρνητικό γεγονός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ