Κοσμος

Επικοινωνία Λιου - Τσίπρα: Επείγουσα η ανάγκη επίτευξης συμφωνίας

Έκκληση για ρεαλιστικό συμβιβασμό των δύο πλευρών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100036-199922.jpg

Επείγουσα ανάγκη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζαλ Λιου, την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, Λιου και Τσίπρας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός της Ελλάδας με τους δανειστές.

Ο Αμερικανός υπουργός προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων οι δυσκολίες θα είναι άμεσες για την Ελλάδα και θα δημιουργηθεί κλίμα αβεβαιότητας για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, κατά την συνομιλία «εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ είχε εμφανισθεί αισιόδοξος για το ελληνικό ζήτημα λέγοντας ότι μπορεί να επιλυθεί πριν υπάρξουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.


ΦΩΤΟ: EPA/MICHAEL REYNOLDS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ