Μουσικη

Eurovision 2022: Οι Kalush Orchestra και το βίντεο κλιπ του «Stefania»

Με σκηνές από τη βομβαρδισμένη Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο βίντεο κλιπ του «Stefania» Ουκρανές σώζουν παιδιά σε βομβαρδισμένες πόλεις
Στο βίντεο κλιπ του «Stefania» Ουκρανές σώζουν παιδιά σε βομβαρδισμένες πόλεις © YouTube/Kalush Orchestra

Οι Kalush Orchestra, οι νικητές της Eurovision 2022, κυκλοφόρησαν το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Stefania» με σκηνές από τη βομβαρδισμένη Ουκρανία.

Οι Kalush Orchestra έδωσαν τη νίκη στην Ουκρανία στη Eurovision 2022. Ο τελικός διεξήχθη στο Τορίνο το Σάββατο 14 Μαΐου 2022. Οι Kalush Orchestra συγκέντρωσαν 631 βαθμούς για το τραγούδι «Stefania».

Η ουκρανική μπάντα με frontman τον Oleh Psiuk έκανε μια συγκινητική εμφάνιση, σηκώνοντας στο πόδι 13.000 θεατές στην αρένα Pala Alpitour. «Παρακαλώ όλους σας, βοηθήστε την Ουκρανία, βοηθήστε τη Μαριούπολη, βοηθήστε το Αζοφστάλ τώρα» ανέφεραν οι Kalush Orchestra μετά τη νίκη τους. Πλέον, είναι διαθέσιμο το βίντεο κλιπ του «Stefania», το οποίο περιλαμβάνει σκηνές από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Το τραγούδι «Stefania» των Kalush Orchestra, ένας ύμνος για την Ουκρανία

Το τραγούδι «Stefania» κυκλοφορεί από την Panik Records/Sony Music και συνδυάζει τη rap και τη hip hop με τη παραδοσιακή oυκρανική folk μουσική. Είναι αφιερωμένο στη μητέρα του Oleh.

Με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, το «Stefania» πήρε νέο νόημα και μετατράπηκε σε τραγούδι που εκφράζει την αγάπη και την αφοσίωση για την πατρίδα.

Το κομμάτι των Kalush Orchestra έγινε ένας ύμνος για την Ουκρανία. Έχει «ντύσει» ηχητικά χιλιάδες βίντεο στο Tik Tok με σκηνές από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. «I' ll always find my way home, even if all roads are destroyed» είναι ορισμένοι από τους στίχους του τραγουδιού.

Το βίντεο κλιπ του «Stefania» - Η βομβαρδισμένη Ουκρανία σε πρώτο πλάνο

Το video clip του «Stefania» περιλαμβάνει εικόνες καταστροφής από τις πόλεις Μπούκα, Μποροντιάνκα και Χόστομελ, οι οποίες βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο και έγιναν πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους Ρώσους.

Το βίντεο κλιπ του «Stefania» δείχνει Ουκρανές γυναίκες να σώζουν μικρά παιδιά μέσα από τα χαλάσματα. Παράλληλα, υπάρχουν και πλάνα από το ουκρανικό συγκρότημα να τραγουδά μέσα από κατεστραμμένα κτίρια. Το video clip κλείνει με την εικόνα ενός μικρού κοριτσιού να κρατά μια μολότοφ.

Kalush Orchestra - Stefania (Official Video Eurovision 2022)

Το μήνυμα των Kaluh Orchestra μετά τη νίκη στη Eurovision 2022

«Η υποστήριξη όλης της Ευρώπης σίγουρα ανεβάζει το ηθικό όλων των Ουκρανών. Είναι μια απόδειξη ότι η ουκρανική κουλτούρα είναι ζωντανή, παρότι βρίσκεται σε κίνδυνο τώρα. Η νίκη δεν ανήκει σε μας αλλά στους Ουκρανούς πολίτες, που μάχονται για την ελευθερία τους. Όλοι στέκονταν στη σκηνή μαζί μας και μας έδιναν δύναμη» ανέφεραν τα μέλη των Kalush Orchestra μετά τη νίκη τους στη Eurovision 2022.

Το συγκρότημα έμαθε πως θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision λίγες ημέρες πριν ο Πούτιν δώσει την εντολή για τη ρωσική εισβολή. Τα μέλη των Kalush Orchestra έφυγαν με ειδική άδεια από την Ουκρανία και πλέον επιστρέφουν για να πολεμήσουν.

Ποιοι είναι οι Kalush Orchestra που έγραψαν το τραγούδι «Stefania»

Mε frontman τον 27χρονο Oleh Psiuk, γνωστό ως The Psiuchyi Son, οι Kalush Orchestra  δημιουργήθηκαν το 2019, όταν τα μέλη Igor Didenchuk και MC CarpetMan (KylymMen) απάντησαν σε ανάρτηση του Oleh στο Facebook, ο οποίος έψαχνε για συνεργάτες.

Οι τρεις τους δημιούργησαν μια μοναδική μίξη μουσικής από rap και folk στοιχεία, διατηρώντας όμως την ουκρανική ταυτότητα. Υιοθέτησαν το folk and groove και μεταμορφώθηκαν στους Kalush Orchestra, προσθέτοντας δύο νέα μέλη: τον Tymofii Muzychuk και Vitaliy Duzhyk.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ