Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης

Ομήρου Ιλιάδα

Κάθε εικόνα, κάθε λέξη των στίχων της Ιλιάδας σε μαγεύει. (ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ)

Διάρκεια: 120'

Κάθε εικόνα, κάθε λέξη των στίχων της Ιλιάδας σε μαγεύει. Σε κάνει να θαυμάζεις τον κορυφαίο ποιητή της ανθρωπότητας, τον δικό μας, τον μοναδικό Όμηρο!

Με το δεδομένο ότι ο ποιητής στην Ιλιάδα απομονώνει μόνο 51 ημέρες από τον δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου, καλό είναι να γνωρίσουμε πρώτα στα παιδιά ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του έργου που θα δούμε. Δηλαδή, ποια είναι η Ελένη, ποιος ο Πάρης, ο Αχιλλέας, ο Μενέλαος, ο Έκτορας, ο Αγαμέμνονας.

Ύστερα θα μάθουμε γιατί και πώς φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο. Μετά θα περάσουμε στην Ιλιάδα, που αρχίζει με τον θυμό του Αχιλλέα, τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και την αποχώρηση του από τη μάχη. Θα δούμε ακόμα τη συμμετοχή των θεών του Ολύμπου σε αυτή την διαμάχη, την σύγκρουση των Ελλήνων με τους Τρώες. Τον θάνατο του Πάτροκλου και την μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα που καταλήγει στον χαμό του τελευταίου.

Εδώ τελειώνει η Ιλιάδα. Όχι όμως και το έργο μας... Εμείς συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε τον Τρωικό Πόλεμο, μιλώντας για τον θάνατο του Αχιλλέα, τον Δούρειο Ίππο και την καταστροφή της Τροίας.

 

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρμεν Ρουγγέρη
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Τάσος Παπαδόπουλος, Ίρις Πανταζάρα, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου κ.ά.  
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κάρμεν Ρουγγέρη