Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Περιοχή
Συγχρονο

«Βότκα μολότοφ» σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική

«Βότκα μολότοφ» σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική

Η κωμωδία της Ελένης Ράντου, βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, μετά την τεράστια επιτυχία και τα συνεχή sold out σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία στα ανοικτά θέατρα της Αττικής, σε μία ακόμα εντυπωσιακή παραγωγή από την εταιρεία «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο».

Η Ελένη Ράντου τιτλοφόρησε τη διασκευή της «Βότκα Μολότοφ», κλείνοντας το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα και χιουμοριστική σπιρτάδα. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους, θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. Σε μια εποχή που ο διαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική, από ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα, άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και η διαφορετική πολιτική ένταξη, αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, με κηρύγματα μίσους και απαξίωσης, η αγάπη του Τσέχωφ για τον άνθρωπο, καθώς και το χιούμορ του μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά.

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης στήνει μια σύγχρονη παράσταση γοργών ρυθμών, με νεύρο, ευρηματικότητα και θεατρική ευφορία, με οκτώ εξαιρετικούς ηθοποιούς. Επί σκηνής, θα δούμε και τον ίδιο τον Άντον Τσέχωφ, μέσα από την ερμηνεία του Τάσου Χαλκιά.

Καλοκαιρινή Περιοδεία στην Αττική:

  • Δευτέρα 3 Ιουνίου - Θερινό Κιν/θέατρο Γέρακας
  • Τρίτη 4 Ιουνίου - Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
  • Πέμπτη 13 Ιουνίου - Κατράκειο Θέατρο, Νίκαια
  • Πέμπτη 20 Ιουνίου - Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς
  • Σάββατο 29 Ιουνίου - Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νικορέστης Χανιωτάκης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τάσος Χαλκιάς, Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Λυδία Σγουράκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Χάρης Χιώτης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Νηλ Σάιμον - Ελένη Ράντου (βασισμένο στα διηγήματα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ)

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

-

-

«Βότκα μολότοφ» σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική
«Βότκα μολότοφ» σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική
από 20/05/2024 έως 29/06/2024

κάθε μέρα 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση: 15€, Γενική Είσοδος: 18€