Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Περιοχή
Performance

Black dot: μία performance σωματικού θεάτρου από την ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ

Black dot: μία performance σωματικού θεάτρου από την ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ
© Θανάσης Καρατζάς

Η ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή Βlack dot, μία performance σωματικού θεάτρου. Η Μαύρη Τελεία που υπάρχει μέσα μας σαν αρχή και τέλος. Το μικρό μας μαύρο κέντρο. Αυτό που σβήνει ή κάτι που γεννιέται. Η δύναμη μας, το στίγμα μας που δίνει χώρο, φως ή απορροφά και συμπυκνώνει αυτά.

Μία έρευνα κατάθεση για τις φιγούρες στίγματα που βρίσκονται μέσα μας. Εικαστικές φιγούρες που ζουν στη σκιά, που διαπραγματεύονται, εξαγνίζονται, θυμούνται, παραληρούν, ταξιδεύουν, προσπαθούν να βρουν την φωνή τους, κατακερματίζονται, γίνονται φύση. Εμφανίζονται ανάμεσα στο φως και τη σκιά, αναδύονται και απορροφούνται.

Black dot … σημείο*, κουκίδα, στίγμα, τελεία, σημάδι, ψήγμα …

Όποιος έπαιζε τελίτσες, ένωνε ιστορίες, έφτιαχνε δεσμούς

Αυτοί που έφυγαν και άφησαν το στίγμα τους

Αυτοί που είναι εδώ και τους κουβαλάνε σαν μια μικρή κουκίδα.

Η μικρή μαύρη πυρηνική μας κουκίδα που τρέχει στο φλιπεράκι του εαυτού μας… από τα μάτια στο στομάχι, στην καρδιά, στο κεφάλι, στα πόδια, στα δάχτυλα σε ένα παιχνίδι που δεν το ορίζουμε.

* Το σημείο στον χώρο είναι οντότητα που έχει θέση, αλλά δεν έχει διαστάσεις (μήκος, πλάτος ή ύψος). Είναι κατά συνέπεια μηδέν διαστάσεων, δηλαδή αδιάστατο. Περιέχει την έννοια της θέσης, της ύπαρξης, αλλά δεν έχει μετρήσιμα στοιχεία, δηλαδή δεν μπορεί να μετρηθεί. Το σημείο θα λέγαμε ότι αντιστοιχεί με τον απλό ήχο της μουσικής. Όπως, όμως, ο ήχος δεν έχει κανένα περιορισμό στο χώρο, έτσι και το σημείο δεν έχει χωρικούς περιορισμούς.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Όλγα Γερογιαννάκη
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Όλγα Γερογιαννάκη
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Όλγα Γερογιαννάκη
Black dot: μία performance σωματικού θεάτρου από την ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ
Black dot: μία performance σωματικού θεάτρου από την ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ
από 11/05/2024 έως 02/06/2024

κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εισοδος με ελεύθερη συνεισφορά. Κρατήσεις: 6977184999. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης