Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χορος

«Gravity» από την Ομάδα Χορευτές στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Διάρκεια: 60'
«Gravity» από την Ομάδα Χορευτές στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Το «Gravity», το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας για τον άνθρωπο και τις θεμελιώδεις αρχές της κίνησης από την oμάδα «Χορευτές» σε χορογραφία Αλίκης Καζούρη έρχεται για 6 παραστάσεις στο Θέατρο Τόπος Αλλού.

Όπως και το «DISTORTION», το πρώτο μέρος της τριλογίας που παρουσιάστηκε το 2022, το «Gravity» επιχειρεί σαν ένας άλλος “τυφλός ωρολογοποιός” ναψηλαφίσει μηχανισμούς. Μηχανισμούς της φύσης, του πολιτισμού, αλλά και τηςίδιας της ύπαρξης του ανθρώπου.

Τους χρησιμοποιεί δραματουργικά,μέσα από συμβολισμούς και συγκρούσεις και στοχάζεται πάνω στην ανθρώπινηκατάσταση. Υπενθυμίζει πως η ίδια δύναμη που έλκει τον άνθρωπο, είτε με στοργή,είτε με βία, (στην επιφάνεια της γης;) δημιουργεί διάφορα πεδία επιρροής πουαλλάζουν τους συσχετισμούς με άλλα όντα και αντικείμενα, τείνει να τοναγκαλιάσει, να τον ρουφήξει και να τον χρησιμοποιήσει ως λίπασμα για τηναναγέννησή της.

Το «Gravity» καταθέτει μιακανονιστική πρόταση, μια “νομοθετική ρύθμιση” σαν προσπάθεια αναστοχασμού πάνωστην έννοια του βάρους, της ευθύνης και της επαναφοράς μιας ισορροπίας. Μιαςισορροπίας των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και ανάμεσα στην φύση και τονάνθρωπο. Μιας ισορροπίας που χάνεται κάθε στιγμή που ο εφευρέτης της ομορφιάςγίνεται ο καταπατητής της.

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Άγγελος Αντωνάκος, Νίκος Γονίδης, Ελεάννα Ζώη, Νίκος Καλύβας, Λουκία Κονιδάρη, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου, Μαρία Φουντούλη
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Χορογραφία: Αλίκη Καζούρη

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κυψελη Τόπος Αλλού
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων

2108656004

«Gravity» από την Ομάδα Χορευτές στο Θέατρο Τόπος Αλλού
«Gravity» από την Ομάδα Χορευτές στο Θέατρο Τόπος Αλλού
από 16/05/2024 έως 22/05/2024

κάθε μέρα 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15€ (κανονικό), 12€(μειωμένο), 8€ (ανέργων)