- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
The Spotted Pig: μόλις άνοιξε κι έχει φοβερά burgers!
Ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν για να τα βγάλουμε πέρα σε αυτή την καραντίνα
Πληθωρικά burgers κι επικά σάντουιτς στο ολοκαίνουργιο The Spotted Pig
Οι καραντίνες είναι αλλόκοτες (και πολλά άλλα πράγματα, αλλά κυρίως αυτό). Ειδικά αν μένεις στο κέντρο και βγαίνεις για βόλτα μια Κυριακή μεσημέρι. Μέρα που υπό άλλες συνθήκες το Θησείο θα ασφυκτιούσε από ζωή, τώρα μοιάζει σαν σκηνικό ταινίας. Τα γυρίσματα έχουν τελειώσει, οι ηθοποιοί έχουν φύγει κι εσύ περπατάς ανάμεσα σε άδεια σκηνικά. Να που, όμως, πού και πού συμβαίνει και κάτι αναπάντεχο. Όπως το να πετυχαίνεις ανοιχτό το The Underdog, που έχει έναν από τους καλύτερους καφέδες αυτής της πόλης και να μαθαίνεις ένα πεντανόστιμο νέο…
Ενώ πληρώνω τον καφέ, ο υπάλληλος μου λέει με σχεδόν συνωμοτικό ύφος, σπρώχνοντας προς το μέρος μου μια κάρτα μενού: «Μόλις ξεκινήσαμε ένα καινούργιο project, αν θέλετε, ρίξτε μια ματιά». Διαβάζω το μενού κάτω από τον τίτλο “The Spotted Pig”. Βλέπω burgers, μερικά ορεκτικά, σάντουιτς που φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Γιατί όχι; Παραγγέλνω το “Exceptional” ένα σάντουιτς με αφράτους κεφτέδες σε ιταλική κόκκινη σάλτσα, παρμεζάνα, gouda, τσένταρ και butter onions. Περιμένω λίγα λεπτά, παραλαμβάνω την παραγγελία μου, χαιρετώ και κατευθύνομαι προς την έξοδο. Δαγκώνοντας, όμως, την πρώτη μπουκιά, σταματάω, κάνω στροφή 180 μοιρών και σχεδόν τρέχω πίσω. «ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΟ;;;» κουνάω το σάντουιτς μπροστά στον υπάλληλο, ο οποίος κάνει ένα μικρό βήμα προς τα πίσω. Αφού εξηγώ -όσο πιο ήρεμα μπορώ-, ότι δεν είμαι τρελή, απλώς ενθουσιασμένη και πώς θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες, ο άνθρωπος φωνάζει τον σεφ και εμφανίζεται ο Μιχάλης Βραχλιώτης. Τώρα εξηγούνται πολλά…
Τον Μιχάλη τον ξέρω από προηγούμενη δουλειά του, μάλιστα πριν μερικά χρόνια είχα δοκιμάσει από τα χέρια του ένα από τα καλύτερα σάντουιτς που έχω φάει ποτέ. Ξέρω για την τρέλα του στο street food, για τις μεγάλες του γνώσεις πάνω στο κρέας, για την αδυναμία του στις τίμιες, πληθωρικές λιχουδιές (παντός είδους). Το Spotted Pig είναι ένα νέο project που ξεκίνησε μέσα στην καραντίνα (μετράει μόλις μια εβδομάδα) από τους ιδιοκτήτες του The Underdog (τον Τάσο Δεληχρήστο και την Ελισάβετ Λειβιδιώτη) και τον Μιχάλη. «Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να προσφέρει στον κόσμο μια στιγμή θαλπωρής, κάτι που να του θυμίζει το “έξω” και που θα μπορεί να βρει και μετά την καραντίνα», λέει ο ίδιος. Το The Spotted Pig προς το παρόν χρησιμοποιεί την κουζίνα του Underdog για να κάνει τα μαγικά του και εξυπηρετεί μέσω Wolt, μετά το lockdown, όμως, θα ανοίξει και φυσικό κατάστημα.
Πράγμα στο οποίο ελπίζω γιατί ό,τι έχω μέχρι στιγμής δοκιμάσει, είναι -με το χέρι στην καρδιά- απίστευτα νόστιμο… Εκτός από το σάντουιτς με τους ονειρεμένους κεφτέδες (ό,τι πιο comfort), έφαγα και το “Modest”, ένα θεόρατο σάντουιτς με flat iron black angus steak, τυρί provolone, κρεμμύδι, spicy mayo, και jalapenos (που του πήγαιναν πολύ). Και μετά στράφηκα στα burgers… Στον κατάλογο θα βρεις 6 προτάσεις σε burgers, προτείνω, όμως, να ξεκινήσεις από το “The Spotted Pig” με μπιφτέκι 220γρ., chutney mango, κατσικίσιο τυρί, sauce μέλι-μουστάρδα, ντομάτα και iceberg. Εκτός από τον ανίκητο συνδυασμό chutney mango- κατσικίσιο τυρί, ο κιμάς στο μπιφτέκι είναι μισός από μοσχάρι και μισός από… μπέικον που περνάει από τη μηχανή του κιμά! Ω, ναι! Τα αφράτα ψωμάκια είναι brioche με γλυκοπατάτα, ενώ τόσο τα burgers όσο και τα σάντουιτς συνοδεύονται από τηγανιτές πατάτες (εννοείται φρέσκες), πασπαλισμένες με ρίγανη, πάπρικα και αλάτι.
Στον κατάλογο θα βρεις επίσης διάφορα ορεκτικά, ωραία hot dogs και εξίσου πληθωρικά γλυκάκια. Μπορείς να δεις αναλυτικά όλο το μενού εδώ, να παραγγείλεις μέσω της Wolt ή τηλεφωνικά στο 6947875603 και μετά απλά απόλαυσέ το: η καραντίνα μόλις έγινε λίγο καλύτερη, πολύ πιο πληθωρική, σίγουρα απείρως πιο νόστιμη…
The Spotted Pig: Instagram: the_spotted_pig, Facebook: The Spotted Pig
Photo credits: Wolt app/ Μάχος Πατεράκης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Το νέο στέκι της πόλης για νόστιμο φαγητό και χαλαρά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.