- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πού θα βρεις τρεις παγκόσμιους πρωταθλητές baristi να σου φτιάχνουν καθημερινά καφέ;
Το Underdog δεν είναι συνηθισμένη καφετέρια. Είναι ο ναός του καφέ στην Αθήνα.
Τυπικό καλοκαιρινό πρωινό Πέμπτης στο Θησείο. Τουρίστες πηγαινοέρχονται με τα καπελάκια και τα σανδαλάκια τους, η Ακρόπολη φωτογραφίζεται χωρίς μέικ απ (no filter, ντε!) για να ανέβει στο Instagram, φοιτητές σουλατσάρουν, πλανόδιοι πουλάνε την πραμάτεια τους κι εγώ νυστάζω. Τίποτα το ασυνήθιστο δηλαδή. Μέχρι που για να με ξυπνήσω, αποφασίζω να κατευθυνθώ στο Underdog που τόσα και τόσα μου έχουν πει για τον καφέ του. Και τότε όλα, αιφνίδια σταματούν να είναι συνηθισμένα.



Τα σκαλάκια της εξώπορτας με οδηγούν σε ένα χώρο ευρύχωρο και φωτεινό, διαμορφωμένο σε τρία επίπεδα. Ξύλινα δάπεδα, σχολικές καρέκλες, μια τοιχογραφία ενός σκυλιού με μπανταρισμένο πόδι- το σήμα του Underdog, που είναι ταυτόχρονα και σήμα της προσωπικότητάς του: εδώ είναι μαχητές και δεν το βάζουν κάτω, ακόμα και αν οι άνεμοι δεν είναι ευνοϊκοί. Άλλωστε τα outsider είναι που αξίζουν πάντα λίγο περισσότερο τον θαυμασμό μας.

Στη μέση της μεγάλης σάλας ένα μοναστηριακό τραπέζι με σχολικές καρέκλες παρατεταγμένες στη μία του πλευρά, σε προκαλεί να κάτσεις και να παρακολουθήσεις την τέχνη που ξεδιπλώνεται στην αντίπερα όχθη. Εκείνη του καφέ. Αυτή ακριβώς είναι η καρδιά του Underdog. Όμοιό του, βλέπεις, δεν υπάρχει όχι στην Αθήνα, όχι στην Ελλάδα, μα στον κόσμο. Πουθενά αλλού δεν θα συναντήσεις τρεις παγκοσμίους πρωταθλητές baristi να σου φτιάχνουν καφέ.

Ο Τάσος Δεληχρήστος (ιδιοκτήτης), κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα καφέ το 2008. Το 2015 νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Κουστουμπάρδης, επίσης από το Underdog, ενώ φέτος ήταν η σειρά του Μιχάλη Δημητρακόπουλου να φέρει το πρώτο βραβείο για άλλη μια φορά στο Θησείο. Και τα τρία βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, μπροστά ακριβώς από τους ανθρώπους που τα κέρδισαν και που τώρα μου φτιάχνουν τον espresso μου με την ίδια προσοχή που θα είχαν αν επιχειρούσαν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Οι κόκκοι του καφέ έρχονται κάθε φορά από διαφορετικά σημεία του κόσμου, ανάλογα με τη χώρα που έχει σοδειά κάθε εποχή. Ο λόγος είναι για να βρίσκεις πάντα φρέσκο καφέ (στο site τους, στην κατηγορία We Serve Now, μπορείς να δεις τις ποικιλίες καφέ που σερβίρονται τώρα). Στη συνέχεια οι κόκκοι καβουρδίζονται εδώ δύο φορές την εβδομάδα, συχνά και περισσότερες, κι εσύ απολαμβάνεις τον καφέ σου ακριβώς όπως και όταν πρέπει. Μπορείς μάλιστα να ψωνίσεις από εδώ και τον καφέ για το σπίτι, ενώ συχνά διοργανώνονται και πιστοποιημένα σεμινάρια καφέ.


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για τις ώρες που δεν θες να πιεις καφέ (μένει ανοιχτά έως τις 01.30 π.μ.) θα βρεις γύρω στις 25 με 30 μπίρες από όλο τον κόσμο, αλλά και ωραίο brunch (τα αυγά Benedict και τα pancakes λένε!) που σερβίρεται καθημερινά 10.00-18.00 και τα Σαββατοκύριακα 11.00-17.00. Τι άλλο ωραίο; Μια υπέροχη αυλή, όπου μπορείς να έρθεις με το πιστό σου τετράποδο, καθώς εδώ τα πράγματα είναι απολύτως pet friendly.

Ηρακλειδών 8, Θησείο, 213 0365393
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.