- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Έφηβοι καλούνται να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους σε θεατρική παράσταση
Το μήνυμα του έργου και η συμμετοχή των θεατών
Η διαφορετική θεατρική παράσταση για εφήβους και το κάλεσμα για χρήση των κινητών τους τηλεφώνων - Το μήνυμα για τη «ντροπή»
Μπορεί οι θεατές στις θεατρικές παραστάσεις να έχουν συνηθίσει να καλούνται να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, όμως στο Κουκλοθέατρο της Λιουμπλιάνα οι έφηβοι θεατές καλούνται να πάρουν μέρος στην παράσταση χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα.
Η πολυμεσική παράσταση για έφηβους άνω των 15 ετών «You Should be Shame» αρχίζει στο λόμπι του Κουκλοθεάτρου και συνεχίζεται σε διάφορα σημεία του θεάτρου. Πρόκειται για μια παρουσίαση ατελείωτου scrolling και δημιουργίας περιεχομένου, avatars, emojis, trap, μουσικών βίντεο και ιστοριών, στην οποία η θεατρική παραγωγή προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει χρησιμοποιώντας τα έξυπνα κινητά τηλέφωνά του. Ενώ πειραματίζεται με την εικόνα και τη γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξετάζει τα βαθιά ριζωμένα συναισθήματα ντροπής και αμοιβαίας προσβολής που υπάρχουν παντού.
Το έργο είναι βασισμένο στην ιδέα και το σενάριο της Βάρια Χρβάτιν που υλοποιήθηκε από τους Νέιτς Γεζέρνκικ, Ντάνιελ Πέτκοβιτς και Μία Σκρμπίνατς, οι οποίοι συμμετέχουν ως καλεσμένοι. Το «You Should Be Shamed of Yourself» εξερευνά πώς γεννιέται η ντροπή, πώς αναπαράγεται. και αν είναι η εφικτή η υπέρβασή της.
Το σπίτι, το σχολείο, η κοινωνική ζωή και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έχουν γίνει εξίσου σημαντικό στοιχείο της ζωής, εξετάζονται και ελέγχονται εξονυχιστικά για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ένα μέρος χωρίς ντροπή, αναφέρεται σε ανακοίνωση των δημιουργών της παράστασης, η οποία εντάσσεται σε θεατρικό εργαστήρι βασισμένο σε ένα πολύμηνο σεμινάριο με εφήβους που προετοιμάστηκε σε συνεργασία με το νεανικό θέατρο Dschungel της Βιέννης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέσα από ρόλους, κίνηση και αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τον εαυτό τους, τις σχέσεις και τον κόσμο γύρω τους.
Η νέα σεζόν 2026-2027 ξεκινά κυρίως με επαναλήψεις από προηγούμενες χρονιές
Στη Σκιάθο του Παπαδιαμάντη η «Φόνισσα» βρήκε ξανά τη φωνή της
Μια συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης «Bacon» για τον έρωτα, τη βία και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του στο Θέατρο Άνεσις
Τιμώμενα πρόσωπα ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Άννα Βαγενά
Από μια σχολή θεάτρου σε έναν ζωντανό οργανισμό εκπαίδευσης, έρευνας και πολιτισμού
«Υπάρχουν ελάχιστα μέρη σε αυτόν τον πλανήτη όπου μπορούμε απλώς να είμαστε μαζί»
Οι παραγωγές που επιστρέφουν από προηγούμενες σεζόν και οι νέες πρεμιέρες
Special guest στην πρεμιέρα η Κατερίνα Στανίση
Πότε θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση
Μιλήσαμε με τους ηθοποιούς της μουσικοχορευτικής παράστασης σε σκηνοθεσία Ρέππα-Παπαθανασίου
Οι παραστάσεις της νέας σεζόν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ολύμπια – Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Η Σούλα Παρασίδη μιλά στην ATHENS VOICE για την Κάλλας, τη Living Opera και όσα καμία τεχνολογία δεν μπορεί να αναπαράγει στη ζωντανή σκηνή
Η μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έρχεται στην Αθήνα
Σπουδαίοι δημιουργοί, μεγάλα κείμενα και επιστροφές σε παλιότερες παραγωγές από νέες σκηνοθετικές ματιές
Προνομιακά πακέτα εισιτηρίων για τις παραστάσεις στα θέατρα Χορν, Άνεσις και Νέος Ακάδημος
Με αφορμή τον απολογισμό της «Λυσιστράτης», ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ εξηγεί πώς η Θεσσαλονίκη σπάει τα σύνορα και ο πολιτισμός γίνεται το πιο ισχυρό διαβατήριο
Οι νέες παραγωγές και οι επαναλήψεις από προηγούμενες σεζόν
Θα παρουσιάσει την παράσταση «Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ» στο πλαίσιο της ενότητας «Φθινόπωρο – ΑΠΟΗΧΟΙ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.