- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας στην Ινδία - Τουλάχιστον 130 οι νεκροί
Πώς έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα
Ινδία - Κατάρρευση γέφυρας: Το δυστύχημα με 130 θύματα και η απουσία πιστοποιητικού από τις αρχές
Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή που η κρεμαστή πεζογέφυρα στην Ινδία καταρρέει, παρασύροντας στον θάνατο τουλάχιστον 130 πολίτες.
Οι αρχές εκτιμούν πως κάπου 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για θρησκευτική γιορτή πάνω στη γέφυρα και γύρω από αυτή όταν τα καλώδια που την κράταγαν υποχώρησαν, καθώς έπεφτε η νύχτα. «Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται μέχρι τώρα σε 130 νεκρούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραχούλ Τριπάθι, αξιωματικός της αστυνομίας στη Μόρμπι, όπου εκτυλίχθηκε η καταστροφή, προσθέτοντας πως άλλοι περίπου 15 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία. Από την πλευρά του, ο ΝΚ Ματσχάρ, τοπικός αξιωματούχος, μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι νεκροί έχουν «αυξηθεί στους 132».
Βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγράψει τη στιγμή της κατάρρευσης
જુઓ મોરબીની હોનારતનો લાઈવ વીડિયો @pmo @PMOIndia @sanghaviharsh @cmo @Gujarat @dgpgujarat @BJP4India pic.twitter.com/x9hxhAXXaw
— Chetan Patel (@CDPatelMedia) October 31, 2022
Κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία: Πώς έγινε η τραγωδία
Η γέφυρα στον ποταμό Ματσού, που διαπερνά τη Μόρμπι, περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά από την Αχμενταμπάντ, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Γκουτζαράτ, κατασκευάστηκε την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατικής κυριαρχίας. Μόλις είχε ανοίξει ξανά για το κοινό έπειτα από πολύμηνες εργασίες συντήρησης. «Οι άνθρωποι έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον όταν υποχώρησε η γέφυρα. Είχαν συγκεντρωθεί για τις τελετές του φεστιβάλ Ντιβάλι (σ.σ. «του φωτός»). Υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στα θύματα», αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας σε ινδικό μέσο ενημέρωσης.
Ο Π. Ντεκαβαντίγια, ο αρχηγός της αστυνομίας στη Μόρμπι, είπε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πάνω από 130 άνθρωποι διασώθηκαν.
Η κρεμαστή γέφυρα, μήκους 233 μέτρων, κατασκευάστηκε το 1880, με υλικά που μεταφέρθηκαν στην Γκουτζαράτ από την Αγγλία, κατά ινδικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, άνοιξε ξανά για το κοινό την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από επτά μήνες εργασιών συντήρησης, χωρίς να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό ασφαλείας από τις αρχές. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν δύτες, πλεούμενα και δεκάδες άνδρες του στρατού.
Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, που βρίσκεται στην Γκουτζαράτ —από όπου κατάγεται και όπου αναδείχθηκε πολιτικά— απαίτησε «κατεπείγουσα κινητοποίηση ομάδων διάσωσης» και να προσφερθεί βοήθεια σε όλα τα θύματα, ανέφεραν μέσω Twitter οι υπηρεσίες του.
Κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία: Δεν είναι το πρώτο δυστύχημα σε παλιές υποδομές
Τα δυστυχήματα σε πεπαλαιωμένες και ανεπαρκώς συντηρημένες υποδομές είναι συχνές στην Ινδία, ειδικά σε γέφυρες. Το 2016, η κατάρρευση υπερυψωμένης πεζογέφυρας πάνω από κατάμεστο δρόμο στην πόλη Κολκάτα (ανατολικά) στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους.
Το 2011, τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε η γέφυρα πάνω στην οποία βρίσκονταν, και τότε κατά τη διάρκεια θρησκευτικής γιορτής, στη βορειοανατολική Ινδία, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη Νταρτζίλινγκ. Προτού συμπληρωθεί μια εβδομάδα, άλλοι περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κατάρρευση πεζογέφυρας που συνέδεε τις δύο όχθες ποταμού στην πολιτεία Αρουνάτσαλ Πραντές (βορειοανατολικά).
Το 2006, τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε γέφυρα, κατασκευασμένη 150 χρόνια νωρίτερα, πάνω σε επιβατικό τρένο-εξπρές σε σταθμό στην πολιτεία Μπιχάρ (ανατολικά).
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Οι διαδηλωτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.