- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Θέατρο Νέου Κόσμου: 5 sold out παραστάσεις του σε περιοδεία
Η αφρόκρεμα των παραστάσεων σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα της Αττικής
Θέατρο του Νέου Κόσμου: 5 παραγωγές σε καλοκαιρινή περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής
Όσο δύσκολο και να είναι το φετινό καλοκαίρι με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν πτοεί το Θέατρο Νέου Κόσμου που «αντεπιτίθεται» με τις 5 sold out και πιο δημοφιλείς παραστάσεις του. Κωμωδίες, οικογενειακά ελληνικά δράματα, κοινωνικές παραστάσεις αλλά και μοναδικές ερμηνείες δεν θα λείψουν φέτος το καλοκαίρι καθώς θα κάνουν μια μικρή περιοδεία σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.
Πέτρες στις τσέπες του
- 18 Ιουλίου | Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
Η παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του», της Μαρί Τζόουνς, είναι ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου και επιστρέφει φέτος για μια μοναδική παράσταση στις 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής».
Μια «κωμικοτραγωδία» στην οποία ο ψεύτικος κόσμος του Χόλιγουντ έρχεται σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, τις ζωές 15 χαρακτήρων καθώς και την απαξίωση και την καταξίωση.
Στέλλα κοιμήσου
- 5 & 6 Σεπτεμβρίου | Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου
- 18 & 19 Σεπτεμβρίου | Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής"
- 25 & 26 Σεπτεμβρίου | Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"
Η παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου», του Γιάννη Οικονομίδη, μετά από δύο πετυχημένες θεατρικές περιόδους στο Εθνικό Θέατρο και μία στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, που κέρδισε κοινό και κριτικούς, παρουσιάζεται για 6 μόνο παραστάσεις σε θερινά θέατρα της Αττικής τον Σεπτέμβριο του 2020.
Ένα κοινωνικό δράμα που διαδραματίζεται στην πολυτελή έπαυλη ενός νεόπλουτου Έλληνα, όπου η ευμάρεια συνυπάρχει με τη χυδαιότητα και οι σχέσεις έχουν το χρώμα του χρήματος. Ο Οικονομίδης με την κυνικότητα των συμπεριφορών και την ωμότητα της γλώσσας, κάνει τον θεατή αυτόπτη μάρτυρα μια ιστορίας όπου η αξιοπρέπεια, η ηθική και τα συναισθήματα θεωρούνται πολυτέλεια.
Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα
- 23 & 24 Ιουλίου | Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
- 28 & 29 Ιουλίου | Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Η παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», του Σάιμον Στίβενς, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον και σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, ανεβαίνει ξανά για 4 παραστάσεις αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένα θέατρα της Αττικής.
Άλλο ένα κοινωνικό δράμα όπου ο πανέξυπνος αλλά ιδιαίτερος Κρίστοφερ, βρίσκεται δίπλα στο σκοτωμένο σκύλο της γειτόνισσας του και αποφασίζει να λύσει το μυστήριο και να βρει το δολοφόνο. Έρχεται αντιμέτωπος όμως με οικογενειακά μυστικά και ψέματα, και συνειδητοποιεί τις δυνάμεις που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στη ζωή. Μια γλυκόπικρη ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, την οικογένεια, τα μαθηματικά και τα χρώματα.
Mute
- 17 Σεπτεμβρίου | Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
Η sold out παράσταση «Mute», του Γιώργου Χρυσοστόμου επιστρέφει για μια και μοναδική παράσταση στις 17 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής».
Μια solo παράσταση που ένας άνθρωπος, ή πολλοί μαζί, κυνηγάει το μυαλό του και αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία που ο ένας δεν συνδέεται με τον άλλον ή απλώς έτσι φαίνεται. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις , όπου κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό.
Σταματία το γένος Αργυροπούλου
- 16 Σεπτεμβρίου | Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
Τέλος, η παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, έρχεται για μια παράσταση ακόμα στις 16 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής».
Το βραβευμένο ρεσιτάλ ερμηνείας της Ελένης Ουζουνίδου παίζεται πάνω από τρία χρόνια στο Θέατρο Νέου Κόσμου, στο Θέατρο Κιβωτός και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Η Σταματία, γένος Αργυροπούλου, γεννημένη τη δεκαετία του '30 στην Αθήνα, από καλή οικογένεια και κακοπαντρεμένη, ζει στη αυλή του σπιτιού της αδυνατώντας να παρακολουθήσει και να αποδεχτεί τη ζωή γύρω της. Έτσι καταλήγει άλλες φορές κωμική, άλλες τραγική και άλλες μόνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κρίση της Αμερικής της δεκαετίας του 1920 με μια σύγχρονη ματιά
Μια βράβευση για τα «συμβολικά ταξίδια του στα αρχέτυπα του ανθρώπου»
Από τον «Ιβανόφ» του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, έως το «Ψέμα του μυαλού» του Σέπαρντ, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη
Ο αντιστάρ µεταµορφώνεται ξανά πρωταγωνιστώντας στη µυθική «Λόλα», που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου στο Παλλάς
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Κουμεντάκης και ο Θεόδωρος Κουρεντζής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη παραγωγή με 50 περφόρμερ επί σκηνής
Το κείμενο υπογράφει η Ευτυχία Κ. Αργυροπούλου σε λυρική ποιητική μορφή
«Η Ίμο μοιάζει με σίφουνα στον τρόπο που υπάρχει στη σχέση της με τον Μπεν»
Ο Σάββας Στρούμπος σκηνοθετεί ένα από τα πιο «προκλητικά» θεατρικά κείμενα του 20ού αιώνα
Ο «Θάνατος παλληκαριού», που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1891, παρουσιάζει τα ήθη και τα έθιμα μιας εποχής μέσα από την ιστορία του κεντρικού ήρωα
Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο θέατρο Τέχνης μπήκαμε στις πρόβες και μιλήσαμε με τους συντελεστές
Πέρυσι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού θεάτρου
Δύο έφηβοι στο χείλος του γκρεμού. Ένας φόνος που θα αλλάξει τα πάντα. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας
Από το «Σκίτσο 3» της Πειραματικής Σκηνής μέχρι την «Ηλέκτρα εντός» του Πορεία
Η Athens Voice εξασφάλισε μέρος από το ανέκδοτο φωτογραφικό αρχείο που ανήκει στην ανιψιά του συγγραφέα, Έλλη Αρτέμη-Ταχτσή, και βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας
Το ανεκτίμητο έργο του συγγραφέα που διακωμωδούσε τις αδυναμίες των ανθρώπων
Μια μουσική παράσταση της bijoux de kant για την αισθητική της ερωτικής επιθυμίας
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια για το έργο του Στίβεν Κινγκ που παίζεται στο θέατρο Άνεσις
Ο Αστέριος Πελτέκης διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή για τη χρυσή εποχή των σκυλάδικων
Η ηθοποιός υποδύεται μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της παράστασης τη ζωή και το έργο της Ανί Ερνό στην παράσταση «Τα Χρόνια»
Είδαμε την παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και φτιάξαμε… συκώτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.