Θεατρο - Οπερα

To REVOLT ATHENΣ της Έλλης Παπακωνσταντίνου στην πρώτη θέση του BE FESTIVAL 2017

Σημαντική διάκριση για την καλλιτεχνική ομάδα από την Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363053-751016.jpg

Μετά από μια ξεχωριστή πορεία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες,  η σκηνοθέτης   Έλλη Παπακωνσταντίνου και η ομάδα της ODC ENSEMBLE απέσπασαν το πρώτο βραβείο:   “1st  Prize Supported by Birmingham REP”  στο διεθνές Φεστιβάλ  του Birmingham BE FESTIVAL για την παράσταση  REVOLT ATHENΣ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΒΕ FESTIVAL συμμετείχαν  25 ομάδες από 10 χώρες.

Το BE FESTIVAL είναι ένα τολμηρό και πρωτοποριακό φεστιβάλ για το  θέατρο, τον χορό, την κωμωδία, το τσίρκο, την μουσική κ.α.

Tο REVOLT ATHENΣ

 Ένα ποιητικό lonely planet από την άκρη της Ευρώπης: εκεί, που τα ντοκουμέντα συνθλίβονται μέσα στη μυθοπλασία. Πώς ανατρέπεται μια εξωτική οπτική της Αθήνας ως ένα νότιο πείραμα δημιουργικής βιωσιμότητας σε καιρούς κρίσης;

Tρεις performers  σε μια σκηνή-τοπίο καταστροφής και αναγέννησης, επιχειρούν να μεταστρέψουν τις στερεοτυπικές εικόνες της Αθήνας που αναπαράγονται από την διεθνή media, διανόηση και τέχνη.

Athens is a hot city: Μύθοι και γεγονότα, άριες και θορυβικά τοπία, ο Μοντεβέρντι και ο Έλβις, το υβριδικό πλάσμα Θεά-Φίδι της αρχαιότητας, δακρυγόνα, μύχιες εξομολογήσεις και οδομαχίες. 

Μια DIY μακέτα της Αθήνας.  Ένα new media interactive concert.  Μια γυναίκα-κάτοικος και, συνάμα, άγγελος-καταστροφής αυτής της πόλης.

REVOLT ATHENΣ

Concept/Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου

Κείμενο: ODC Ensemble

Σύνθεση/Sound Design: Τηλέμαχος Μούσσας

Visuals: Παντελής Μάκκας

Φωτισμοί: Oλυμπία Μυτιληναίου

Installation: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου

Περφόρμερ: Ρόζα Προδρόμου, Τηλέμαχος Μούσας, Παντελής Μάκκας

Διεύθυνση Παραγωγής: Νάνσυ Κοκολάκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ