- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τον «Βουκεφάλα» στο θέατρο Γκλόρια
Μια πολύχρωμη, απρόβλεπτη κωμωδία μυστηρίου από τον μετρ του είδους, Αλέξανδρο Ρήγα, που ξεκινά με έναν φόνο και καταλήγει να χωρέσει μέσα της σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών.
Διαγωνισμός Athens Voice: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Βουκεφάλας» στο θέατρο Γκλόρια, για την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 20.30
Μια γυναίκα κατηγορείται για φόνο και δεν μιλά, ένας συγγραφέας ψάχνει την αλήθεια, ένας αστυνομικός ψάχνει δημοσιότητα και μια Ελλάδα που τα έχει ζήσει όλα. Η νέα κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα είναι γεγονός.
Όταν ένας συγγραφέας, ένας αστυνομικός που αναζητεί λίγα λεπτά δημοσιότητας και μια γυναίκα που αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει το μυστικό της, βρεθούν στον ίδιο χώρο, η αλήθεια είναι μάλλον το τελευταίο πράγμα που μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Και ο Βουκεφάλας, το περίφημο άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν βρίσκεται ακριβώς εκεί όπου θα περίμενε κανείς.
Μια πολύχρωμη, απρόβλεπτη κωμωδία μυστηρίου από τον μετρ του είδους, Αλέξανδρο Ρήγα, που ξεκινά με έναν φόνο και καταλήγει να χωρέσει μέσα της σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών.
Το έργο
Ο σύζυγος είναι νεκρός. Η αστυνομία αναζητά την αλήθεια.Μια ταινία πάνω στη ζωή της υπόσχεται δόξα. Εκείνη, όμως, δεν μιλά. Ή, για την ακρίβεια, μιλά για τα πάντα εκτός από αυτό που όλοι θέλουν να μάθουν.
Η Ντόρα Φραγκιαδάκη είναι μια γυναίκα προφυλακισμένη για τη δολοφονία του συζύγου της. Μέσα από τη φυλακή διηγείται τη ζωή της στον συγγραφέα και αποκαλύπτει μία εκκωφαντική προσωπικότητα.
Μια γυναίκα που έχει ζήσει τα πάντα, με διαδρομές στη μέρα, στη νύχτα, στα υπόγεια, στα ρετιρέ, στα μπουζούκια, στα μοναστήρια, σε παράνομα πάθη, σε χαμένα παιδιά, σε παραβατικούς έρωτες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και σε κάθε είδους αγώνες και κραιπάλες.
Μέσα από τις αφηγήσεις της ξεδιπλώνεται ένα σουρεαλιστικό μωσαϊκό της Ελλάδας των τελευταίων δεκαετιών, με όλα τα μεγαλεία, τις υπερβολές, τις ήττες, τις αυταπάτες και τις μικρές της παραφροσύνες.
Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά κρύβεται το μυστικό του Βουκεφάλα. Ένα μυστικό που κανένας εισαγγελέας, ανακριτής, αστυνομικός, φίλος ή εχθρός δεν έχει καταφέρει να της αποσπάσει.
Μέχρι που η ίδια αποφασίζει να μοιραστεί μια αλήθεια. Ή μήπως όχι;
Γιατί στον «Βουκεφάλα» κάθε απάντηση γεννά ένα καινούργιο ερώτημα και η μεγαλύτερη απορία παραμένει μέχρι το τέλος: «Είναι αυτή η αλήθεια;»
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 20.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σπουδαίος κριτικός θεάτρου έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια
Μια πολύχρωμη, απρόβλεπτη κωμωδία μυστηρίου από τον μετρ του είδους, Αλέξανδρο Ρήγα, που ξεκινά με έναν φόνο και καταλήγει να χωρέσει μέσα της σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών.
Μία ιστορία έλξης και κυριαρχίας, όπου η επιθυμία γίνεται πεδίο μάχης
Μιλήσαμε με την ηθοποιό, με αφορμή τον ρόλο της στην παράσταση «Χρυσός Δίσκος» στο ΠΛΥΦΑ
Μια δεύτερη πράξη για το «ηλιόλουστο ρέκβιεμ» του Νίκου Καραθάνου
Ένα εξαιρετικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα του Γερμανού αρχιτέκτονα Eρνέστου Τσίλλερ
Πώς ο Γιάννης Οικονομίδης επηρέασε τους νεότερους θεατρικούς συγγραφείς για ένα γνήσια ελληνικό In-yer-face θεάτρο
Η πρωταγωνίστρια της παράστασης «Ευτυχισμένες μέρες» μιλάει στην ATHENS VOICE
Το μυθιστόρημα της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς διασκευάζεται και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ο Αμερικανός συνθέτης μιλά για την ενορχήστρωση του «Ορφέα» με σύγχρονα όργανα και για τη δύναμη της μουσικής ενός έργου που 419 χρόνια μετά εξακολουθεί να ακούγεται τολμηρό
Μια τίμια, καλοκουρδισμένη κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, σαρκασμό και απρόβλεπτες ανατροπές
Η Αρετή Μακρολειβαδίτη μιλά για την παράσταση που σκηνοθετεί, μια θεατρική αναζήτηση για όλα όσα μας κάνουν αληθινούς
Μέσα από τις έννοιες του σεξ, της βίας, της εξουσίας, της πίστης και της αγάπης, η παράσταση ξετυλίγει ένα πολυφωνικό μωσαϊκό σύγχρονων ιστοριών
Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά για τον Αντόνιο, τον Σαίξπηρ και τη σκοτεινή γοητεία του «Εμπόρου της Βενετίας»
Δύο μονόπρακτα, δύο ρόλοι με το ίδιο όνομα
Ένα έργο για τη μνήμη που καλπάζει ερήμην. Τη μνήμη που ξεδιπλώνει αναμνήσεις, που όμως δεν είναι αληθινές, αλλά επινοημένες ιστορίες.
Κλασικά κείμενα, σύγχρονη ελληνική δραματουργία και διεθνείς συμπράξεις
Mια ιστορία ενηλικίωσης, μνήμης και εσωτερικής αναζήτησης
Ο Μιχάλης Σαράντης πρωταγωνιστεί ξανά στην παράσταση του Γιώργου Κουτλή
Η παράσταση των Θέμη Πάνου και Βίλιας Χατζοπούλου επιστρέφει στη σκηνή στο πλαίσιο της φθινοπωρινής δέσμης δράσεων «Απόηχοι» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.