Εικαστικα

To Rotation είναι η νέα φάση που περνά η Θεσσαλονίκη

Αυτό που συμβαίνει στο Space Lab δεν στήθηκε για ξενέρωτους

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340305-707698.jpg
facebook.com/spacelabSKG

Πόσα ξημερώματα Κυριακής δεν βρήκες τον εαυτό σου να μετανιώνει που ξόδεψε το Σαββατόβραδο σε μία ούτε ζέστη ούτε κρύο μπαρότσαρκα που έληξε άδοξα; Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πέρα από τα συνηθισμένα τότε να το κάνεις με το σωστό τρόπο και να ψαχτείς εκεί που συμβαίνουν καινούρια πράγματα.

To Rotation είναι η νέα φάση που περνά η Θεσσαλονίκη

Οδός Μοναστηρίου, αριθμός 18, πολυχώρος Space Lab. Ένα νέο, μεγάλο στέκι, που μεταμορφώνεται διαρκώς για να φιλοξενήσει τις τραλαλά ιδέες δημιουργικών ανθρώπων, δυο λέξεις που βγαίνουν από το στόμα όσων έζησαν τα Rotations. Η σειρά οπτικοακουστικών events που ξεκίνησε τoν περασμένο Δεκέμβριο και φιλοξενείται κάθε μήνα φέρνοντας κοντά όλες τις σύγχρονες μορφές Τέχνης και τους επισκέπτες να περιστρέφονται γύρω από όμορφα, ανήσυχα, μοντέρνα πράγματα. Art και visual installations, DJs από σταθερά αλλά και καλεσμένα χέρια, εκθέσεις, σεμινάρια και workshops που συμβαίνουν  ταυτόχρονα σε ένα επιλεγμένο Σάββατο κάθε μήνα, σε ένα «μυστικό» που δεν είναι πια μυστικό.

To Rotation είναι η νέα φάση που περνά η Θεσσαλονίκη

Με δωρεάν είσοδο από τις 20.00 έως τις 23.00 και με μόλις πέντε ευρώ από τις 23.00 και μετά, το τρίτο Rotation του Space Lab, περιμένει κι εσένα που θες να δεις κάτι άλλο από τα τυπικά με λίγο από χίπστερ δρώμενα. Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, δέσε τα sneakers ή τις μπότες σου, δώσε ραντεβού με εκείνες και εκείνους που πρέπει και δοκιμάστε το. Καλεσμένος στο εικαστικό μέρος είναι ο Amok, ενώ στο μουσικό, ο Mr Roussos (Revolt!) με τους Arthur K και StoZ από την ομάδα PRISM, οι οποίοι ανοίγουν τη βραδιά. Μαζί τους και ένας εκ των resident Djs του Rotation, ο Jaymod.

To Rotation είναι η νέα φάση που περνά η Θεσσαλονίκη

Live painting από τον Amok. Ιδρυτικό μέλος των Yakuza, από το 2004 μέχρι και σήμερα έχει βάψει μαζί τους από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μέχρι τοίχους στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Το 2009 ξεκίνησε να σπουδάζει γραφιστική και λίγο αργότερα άρχισε να δουλεύει στο Dirty Roses Tattoo Studio στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζει να βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

To Rotation είναι η νέα φάση που περνά η Θεσσαλονίκη

Τα παιδία παίζει: Τα χέρια-εγγύηση ενός αληθινού πάρτι  

To Rotation είναι η νέα φάση που περνά η Θεσσαλονίκη, Mr. Roussos

Mr Roussos: Με καταγωγή από το νησί της Κρήτης είχε επηρεαστεί από την δισκοθήκη του πατέρα του από τα πρώτα του χρόνια. Ξεκίνησε τη συλλογή βινυλίου από την ηλικία των 14 ετών επηρεασμένος από τη house & techno μουσική σκηνή που έκανε τα πρώτα βήματα της στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο. Από το 2010 ξεκίνησε τη συνεργασία του με συνεχείς εμφανίσεις ως resident Dj για το Six Dogs στην Αθήνα. Το 2012 συντέλεσε στη δημιουργία του Revolt!, που κατάφερε να γίνει ένα από τα κορυφαία underground concepts στην Ελλάδα. Όλο αυτό το διάστημα έχει μοιραστεί τα decks με καλλιτέχνες όπως οι Daniel Bell, Nina Kraviz, Thomas Melchior, Baby Ford, Jichael Mackson, Shonky και Eric Cloutier.

To Rotation είναι η νέα φάση που περνά η Θεσσαλονίκη, Jaymod

Jaymod: Ξεκίνησε να αγοράζει δίσκους και να μιξάρει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Με πάθος για το βινύλιο και όραμα για την ηλεκτρονική μουσική σκηνή, ακάθεκτος τα τελευταία 24 χρόνια συνεχίζει το έργο του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχοντας ήδη παίξει από mobile parties και beach bars, μέχρι στις σημαντικότερες εκδηλώσεις ηλεκτρονικής μουσικής της χώρας. Με διεθνείς εμφανίσεις σε clubs, όπως το Batofar στο Παρίσι και το θρυλικό Tresor στο Βερολίνο, ο Jaymod μέσα από μία συνεχής και δημιουργική ανάμειξη στοιχείων, παράγει ένα μοναδικό μουσικό σύνολο μιξάροντας με 3 πικάπ.

To Rotation είναι η νέα φάση που περνά η Θεσσαλονίκη, Prism

Arthur Κ, StoZ: Το Prism είναι μία μουσική κολεκτίβα, που επικεντρώνει στη μινιμαλιστική πλευρά του ηλεκτρονικού ήχου.  Στον ενάμιση χρόνο της παρουσίας της στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έχει διοργανώσει βραδιές σε διάφορους χώρους. Μια σειρά από parties στη Βιοτεχνία με καλεσμένους μεταξύ άλλων τους Patricκ Specke και K.atou, αποτέλεσαν το έναυσμα για την εξέλιξη του project  στην παρούσα μορφή του. Δύο από τους resident jockeys της ομάδας, oι Stoz  και Arthur K αναλαμβάνουν το άνοιγμα της βραδιάς.

To Rotation είναι η νέα φάση που περνά η Θεσσαλονίκη

Οδηγίες προς ναυτιλομένους: Ό,τι χρειάζεσαι για να μάθεις για όσα θα συμβούν στο τρίτο κατά σειρά Rotation του Space Lab, σε περιμένει εδώ. Οι όμορφες νύχτες δεν θέλουν πολύ πρόλογο αλλά πολλές όμορφες ιδέες. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με το Rotation. Θα το καταλάβεις όταν ξημερώσει Κυριακή. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ