Design & Αρχιτεκτονικη

Design εκ των... ΕΣΩ: Ημερίδα για την αρχιτεκτονική και το design

Ημερίδα για την αρχιτεκτονική και το design

41521-93503.jpg
Αγγελική Νικολάρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33919-75090.jpg

ΕΣΩ: Η δεύτερη ημερίδα για την αρχιτεκτονική στις 15 Φεβρουαρίου, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η πρώτη, έρχεται και η δεύτερη ημερίδα για την αρχιτεκτονική, στις 15 Φεβρουαρίου, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση. Το "ΕΣΩ", όπως ονομάζεται, αυτή τη φορά είναι αφιερωμένο στους Τρίτους Χώρους. Όπου Τρίτοι Χώροι είναι «κάθε διαδραστικό περιβάλλον που δεν είναι η κατοικία (πρώτος χώρος) ή το γραφειο (δεύτερος χώρος)», Ray Oldenburg, αστικός κοινωνιολόγος (1932).

Μεγάλα ονόματα από τον χώρο της Αρχιτεκτονικής και του Design θα μιλήσουν από 10 - 18 λεπτά και θα παρουσιάσουν την δουλειά τους επάνω στη θεματολογία που έχει ο καθένας επιλέξει. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Κούρκουλας και η Μαρία Κοκκίνου (Kokkinou-Kourkoulas Architects) θα μιλήσουν για έργα μεγάλης κλίμακας, Μουσεία & κτίρια γραφείων. Ο Αλεξανδρος Βαίτσος (Deca Architects) θα επικεντρωθεί στις κατοικίες. Ο Δημήτρης Τσίγκος (TDC Architects) θα μιλήσει για έργα μικρής κλίμακας και παραμετρικό σχεδιασμό, ο Μιχάλης Μαυρολέων (A&M Architects) για εμπορικές δραστηριότητες στα σύγχρονα αεροδρόμια, ο Νικόλας Τραβασάρος (Diversity Architects) για ξενοδοχεία, και ο Μιχάλης Γεωργίου και ο Αλέξανδρος Γαβριλάκης (δημιουργικό γραφείο G), θα αναλύσουν το ρόλο της επικοινωνίας.

 n

Ο Ανδρέας Κούρκουλας και η Μαρία Κοκκίνου

n

Η ομάδα της Diversity

Επίτιμος προσκεκλημένος θα είναι ο Κώστας Πουλόπουλος, Senior Designer των Henning Larsen Architects, με έδρα την Κοπεγχάγη. Ο ίδιος έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έχει κάνει τη διπλωματική του εργασία με τον Τάσση Παπαϊωάννου και τον Τάσο Μπίρη. Έργο του εκτέθηκε στην έκθεση Made in Greece στο Harvard Graduate School of Design καθώς και στο Museum Natural History of Boston, ως ένα από τα 16 έργα νέων Ελλήνων δημιουργών που συζητούν το μέλλον της ελληνικής αρχιτεκτονικής στο παρόν οικονομικό και κοινωνικό τοπίο.

n

Κώστας Πουλόπουλος

Την παρουσίαση και το σχολιασμό θα κάνει ο αρχιτέκτονας Μέμος Φιλιππίδης. Όσοι παρευρεθούν στην ημερίδα και το επιθυμούν, θα παραλάβουν και ονομαστικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

n

Μέμος Φιλιππίδης

Η ημερίδα γίνεται με την υποστήριξη και την ακαδημαϊκή συνεργασία της "Σχολής Βακαλο Art & Design'' και την αποκλειστική χορηγία της εταιρίας SIAS. H καλλιτεχνική επιμέλεια, ο σχεδιασμός της σκηνής και το λογότυπο έχουν επιμεληθεί από τον Σταύρο Παπαγιάννη και το γραφείο Stage Design Office. Πίσω από τη διοργάνωση είναι ο Βασίλης Μπαρτζώκας και το Archisearch.gr. Χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό Ελληνικές Κατασκευές, η Athens Voice και το περιοδικό Home mag. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ